Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na dobrou zemi, dobre misto k ziti

Od: janak1 odpovědí: 22 změna:

Chtela bych se zeptat na nazor, v jake zemi bude podle ctenaru nejlesi ziti v dnasledujicich desetiletich. Naucila jsem se zit s minimem, ne az tolik na stalem miste. Dulezita je ale pro me pratelska atmosfera a stastni lide. Nezajima me hruby domaci produkt dane zeme a nechci pobirat socialni davky. Ale zase alespn pristup k zakladnnim potravinam, pitne vode, zakladni hygiene predpokladam.

Dulezitymi parametry pro me jsou:

-Moznost taboreni v lese a priroda, priznive klima po cely rok pro ziti venku.
-Abych se tam citila bezpecne a kriminalita byla na pokud mozno nizke urovni (tim myslim hlavne nasilne trestne ciny).
-Moznost ziti ve stylu hippile, aby se dobre stopovalo, bylo mozne najit ovoce z kolem roztoucich stromu, nebo jidlo v kontejnerech za supermarketama.
-Moznost dobrovolniceni na mistnich farmach, v charitach a pristrescich pro chude a zvirata.
-Svobodny tisk, svobodne vyjadrovani, necenzurovany internet, a co nejmensi sledovani.
-Co nejdal od jakehokoliv nabozenskeho fanatizmu, konzervatizmu, aby nejlepe neexistoalo nabozenske dogma, co nedal od konzervativniho krestanstvi, nebo v nejhorsim pripade Islamu.
-Ochrana prav mensin na zaklade veku, pohlavi, orientace, ochrana deti a senioru pred nasilim. Dulezita je ochrana zvirat.
-Zdravotni pece dostupna alespon na nejake zakladni urovni.
-Dobre moznosti vegetarianstvi nebo popr. veganstvi.
-Abych se tam domluvila Anglicky. Umim relativne i Rusky, to se ale nejspis v cilove destinaci nedomluvim.
-Naprosto zasadni je alespon relativne stabilni vlada a spolecnost, aby se ani v okoli nevalcilo a ve spolecnosti nebylo nasili.
-Otazkou je i povoleni k pobytu, pokud mozno bez viza, alespon na par mesicu jako turistka. Pak se to muze resit dal. Rozhodne se neomezuji na Evropu nebo severni polokouli.
-Je mi neco malo prez 40, tak uz se zajimam o to, jak se tam zije seniorum.

Predpokladam ze ani nahodou nepujde nejspis vyhovet vsem pozadavkum. A mozna i pulka bude uspech. Ale cim vetsi shoda, tim lip.

Vyhledavat umim, wikipedii znam, zajimaji me Vase nazory.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No tak já si Vaše nároky přečetla a nad každou Vaší podmínkou jsem se musela pousmát. To co chcete je čistočistá utopie. Docela mne překvapil Váš věk.

asd1

Proč pousmát - vždyť to tady máme. Sice dost Kocourkov, ale vzheldem k okolnímu světu se máme jak prasata v žitě.

janak1
Jak jsem psala, nejde ani tak o majetkove pomery, takze argument prasata v zite je mimo.
Mirove pomery cele zeme tu jsou, svoboda jakztakz jeste ano. Ale ohledne otazek typu ockovani, legalizace konopi, domaci vzdelavani, svobodna media, to uz je horsi.
Ochrana zen a deti to zrovna moc nefunguje, nasili v rodinach a skolach je tu docela dost. Nasili proti mensinam, alternativnim lidem a pochopeni lidi, to jsme docela daleko.
Vhodne klimaticke podminky pro ziti venku cely rok? Dejme tomu. V zime by to chtelo aspon chatu.
Nabozensky fanatizmus je nastesti z Cech pryc (i Polaci jsou na tom hur, zapadni Evropa nemluve).
Dobrovolnictvi a prace v prirode. To tu docela funguje, i kdyz zase ne tak dobre.
Stopem se tu jezdit da relativne dobre, jidlo se da najit jen koncem leta, tresne v cervnu.
Se zdravotni peci jsme na tom velmi dobre, pece o seniory je nic moc.
jofa*

Jestli Vás ještě ten den někdo neznásilní nevím, ale co se týče podnebí a klimatických podmínek, tak nejlepší na světě je na tom Jihoafrická republika. Celoročně nejlepší na zeměkouli. Počasí už máte, ještě to ostatní. Máte toho poměrně dost k řešení.

janak1
Vzdyt taky jak jsem psala na konci. Nehledam presne splneni vsech podminek, to na Zemi v tomto case tezko pujde, v minulosti to bylo spis horsi a budoucnost tezko predpovidat.
Ale jak jsem psala - i pulka podminek je uspech. Konkretni zeme me napadaji, ale nechchi ovlivnovat nazory ostatnich jiz vlozenou odpovedi.
Ohledne jednotlivich podminek, co je na tom podivneho? Ne kazdy se musi hnat za penezi. V mnoha zemich aspon par podminek splnena je, ve vetsine zemi aspon jedna.

culdabulda1*
hodnocení

0x

asi Česko, ne? - zatím ...

Počkejte až se začne létat na Mars

culdabulda1*

- to bych neřekla - víte, jaká tam nastane rvačka o území?!

iz*

Souhlasím s tou ČR. Jediné, co tu schází, je "mírná teplota po celý rok"...

asd1

Sibiř na tebe ;) Myslím, že podnebí v rámci zeměkoule máme jedno z nejlepších... Ohledně teploty pokud by bylo mírněji, tak by tu byly i jedovatý potvory.

iz*

Na mě? Snad na tazatelku...

historicanflux
Cesko v dohledne dobe muze mit jeden z nejlepsich ratingu v Evrope, i ve svete, za 50-100 let, podle kriterii autorky, ktere naprosto chapu. Lidi maji spolupracovat, ne po sobe strilet. Jakapak utopie, stacilo by to co se investuje do valek investovat do obecne prospesnyh veci. Viz film ZeitGeist 1-3, ma i Ceske titulky.
Add Mars
Pokud na Marsu zivot byl, tak prave nasledkem valky zaniknul. Je to dost mozne. Predpokladam, ze na Zemi tako zkoncit nechceme.

jenda*
hodnocení

0x

Napadla mě západní Austrálie, Malajsie, Thajsko.

historicanflux
Jendo Malajsie? !
Predpokladam, ze autorka je hippie typ, soucasti kriterii jsou prava zen, LGBT, prava zvirat. Pravdepodobne bude predpokladat i toleranci marihuany, moznost se koupat na Adama.
V Malajsii, Indonesii, Brunei se rozmaha Islam, pravo Saria, zeny tam jsou menecene, povinnost zahalovani. O trestech za marihuanu radeji nemluvit. A ochrana zvirat a prirody, v Malajisii a Indonesii? Odkud je palmovy tuk? Svoboda tisku a vyjadrovani?
Thajsko, tam je jak v Barme spis Budhizmus, jinak rovnez stredoveky totalitni stat, problemy podobne jak v Malajsii.
Vubec bych do toho netahal vychodni Asii, kde nasili, necitlivost, hodba se za ziskem dominije. Svoboda je tam nezname slovo. Napodobne Cina, Japonsko, Korea, Vetmam, i Indie.
sebod*

historicanflux. Já Ti teda nevím, přítel teď navštívil J.Koreu, byl tam půl roku a přijel nadšený. Právě ze svobody, z jednání lidí atd. Nebýt mu tam pořád takové horko *smich*, tak tam zůstal.

janak1
Ja ma take zkusenosti z Asii nic moc. Setkala jsem se s Vetnamci, japonci. Porad mluvili, jak byt co nejlepsi ve skole, kolik si vydelaji, jak byt perfektni. Rovnez minimale u vetnamcu existuje silna hirearchie v rodine. Spousty Korejcu, Japoncu se zabie z duvodu neuspechu, v praci a skole.
V Asii se ne prava zvirat a zivotni prostredi moc nehledi, to jsem cetla mnohokrat.
Nabozensky fanatizmus v Korei-Japonsku-Cine nejspis neni hrozbou.
historicanflux
To se vratil z jizni Koree ted, kdyz tam prichazi zima? Jizni korea je o dost jiznejsi, ale taky tam zima je. A navic je pobliz Korea Severni, to je temer jiste zeme nejhorsi, naopak nesplnuje vubec nic.
A jinak mam stejnou zkusenost. Neustaly tlak ze spolecnosti byt co nejlepsi, nejvic vydelat, nejdal doskocit. Tak to v ASii funguje. Welfare jim tam nic nerika.

asd1
hodnocení

0x

Možná se budeš divit, ale je to tady v ČR. Prakticky všechny tvoje požadavky to tu splňuje.. Kdekoliv jinde to nejspíš už nesplní všechno a z nárokůbudeš muset slevit. To neznamená že se jinde nedá žít dobře, ale po zkušenostech tvrdim že všude dobře doma nejlíp opravdu platí...

janak1
Ze by to tu splnovalo vsechno, to je dost odvazne tvrzeni. Ale z EU jsme na tom mezi nejlepsimi, svetove tezko posoudit.
Co je tu ale problemem, jak se tu lidi chovaji k sobe. Nasili v rodine, kolektivu, konzervatizmus, odmitani alternativnich lidi.
Pravda, tady se nemusi resit znalost Anglictiny.
Dale z Evropy je na tom dobre Finsko, Dansko, ze zkusenosti, i co jsem cetla. Ostatni zapadni zeme nikoliv. Ve Svycarsku jsem nikdy nebyla.
Ve svete pak me napada Costarica, Uruqay, ostrovy v tichomori, Havajske Ostrovy (i kdyz ty patri pod USA).
Vicemene cela Afrika a Asie je ve stredoveku, plna nasili, vetsina zemi ve Stredni a Latinske Americe je na tom stejne, dobre vychazi jen jih Jizni Ameriky.
Australie a Novy Zeeland - tam je relativne mir, pratelsti lide. Ale par znaku totality tam taky je. U dost veci si jista nejsem.

astra*
29.11.17 12:26
hodnocení

0x

Ekvador.

fram
hodnocení

0x

Austrálie a Nový Zéland. cestovani.lidovky.cz/...

liba*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]