Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Historie, o které se dnes mlčí

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:

kterou moc lidí nezná. Píšu to tady hlavně v souvislosti s tím, že nám EU neustále vytýká špatný přístup k migrantům a soc menšinám, např. Romům. Ale bohužel se nikde nemluví o historii, kterou má za sebou kolébka EU Belgie. Na rozdíl od mnoha západních států Československo a ani Rakousko Uhersko nemělo žádné kolonie a tudíž se nechovalo zle k občanům černé a žluté pleti. Dostala se mi do rukou kniha, při které mi doslova vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Belgičané až do začátku 20.století bohatli na těžbě kaučuku za příšerného utrpení Konga a Malajsie, vypalovali tam celé kmeny, domorodce považovali za zvířata, dokonce tvrdili, že nemají oprotoi lbílýmm téměř žádná mozek, vraždili i malé děti pro zábavu, odvlékali muže i ženy na kaučukové farmy, kde museli dřít celý den, při neplnění normy jim usekávali ruce nebo je zabili. Ženy sloužily jako sex. otrokyně. Ti co nepracovali na farmách ,byli odvážení jako otroci do Evropy. A dokonce vybudovali zoologickou zahradu, kde byli otroci vystaveni.

A tato země dnes kritizuje?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

historican1
hodnocení

5x
No vzdyt to je pricina migrace a celeho osudu zapadnich narodu.
USA vznikly na zaklade holokaustu (kam se hrabe Hitler) a vicemene celou svoji existenci valci, aby jela ekonomika.
Nemecko - ne jen Hitler, ale mnoho dalsich expanzi.
Francie - Kolonie, expanze Napoleona.
Britanie, Spanelsko, POrtugalsko - o koloniich a zotrocovani nemusi byt asi ani rec.
V koloniich delali valecna zverstva zapadni zeme porad. A sireni krestanstvi je znacne podobne pocinani dnesniho Islamskeho statu.
Sever - Vikingove, tak ty maj dejiny plny valek, zabijeni, teror cele Evropy.
Cesi - zadna valka, kterou by zacali, jen obranne, napodobne polaci. Tedy pocinani RU je napovazenou. Zato dost valek slo prez Cechy. Uplne bez cernych puntiku ale nejsme. Slovaci naz zradili za WW II, a na to v budoucnu doplati.
Migranti v dohledne dobe budou delat v Zapadni Evrope to same, co delala zapadni Evropa ve svete. A zapadoevropske zeme budou rukou osudu vyhlazeni, o USA nemusi ani byt rec. Neni nikdo, kdo by tento osud dokazal zvratit. Situace v zapadni Evrope bude o mnoho horsi naz za WW II v dohledne dobe podle vseho.
Histrorie, to je prava pricina vlny Islamu do Evropy. My budeme mit naopak uprchlicke kvoty minimalni, osud to zaridi a tak je to spravne. A EU s tim nezmuze vubec nic.

hodnocení

3x

Stačí se podívat na 20. a 30. léta za první republiky. Cikáni byli kočovníci, zloději a když přitáhli k nějaké vesnici, všichny zavírali a hlídali domácí zvířata. Pokud se chcete něco více dozvědět, pak tady. A fungovalo to.

Turky (musulmány) jsme v historii z Evropy vícekrát vyháněli, protože jsme nestáli o islamizaci křesťanské Evropy. Dnes je vítáme jako spasitele a brzy se nám to krutě vymstí v podobě islámské Evropy.

Dnes pod taktovkou EU se s cikánů posadíme na pr.el a sneseme jim modré z nebe. Dnes krást nemusí, protože ty prachy dostanou legálně. Přesto velká většina dále krade. Takže z toho vyplývá, že jsme naprosto nepoučitelní a historie nám nic neříká, popř. "je špatná".

Závěrem: Prosím, nesměšujte Belgii s EU. Belgie je jen sídlo centrálních orgánů EU, což s koloniální historií Belgie vůbec nesouvisí.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- no my si vystačíme s rokem 68 ! - a kdo by se zajímal o nějaké jiné kolonie, a sviňárny, když máme gulagy !

bina
hodnocení

1x

Jo,jo, v dávné historii bývaly všeljaké zrůdy,ať to byla ta země nebo ona země. Dnes už je svět inteligentnější, z EU vycházejí někdy divné věci,ale řekněme si upřímně,žít mimo Evropu. Kolik z nás by to chtělo. ˇProbudit se teď někde v Kongu nebo na Sibiři. Brr,to nikdy.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, o historii se obecně možná mluví málo, ale hodně píše, tak informace si lze dohledat. Mám dojem, že nasazujete na EU (což není jen Belgie) způsobem, kterým by se mohl zpochybnit morální kredit např. ústavního soudce, protože jako děcko nezdravil, kradl u sousedů hrušky a mouchám trhal nožičky. Zdravím!

marf*
hodnocení

0x

Neptejte se, jak vzpomínají Egypťané na Brity...nějak je (britové Egypťany) naháněli do dolů, nebo tak podobně.. EU je hlavně Německo, tam mají mindrák ze druhé sv. války: Vyhlazení 6-7 miliónů Židů. Proto ta náklonost k migrantům. Je to země vys(č)pělá, USA jsou asi ještě "lepší".

Mají mindrák z vyhlazení Židů. Ale vyhlazení mnohonásobně většího počtu Slovanů jaksi nevadí ..

asdr
hodnocení

0x

Belgičané byli takový prasata,že ještě v 19.století povraždily 15 milionů Etiopanů v Etiopii.Člověk nechápe,jak to bylo možné

jofa*

asdr: Nezapoměňte. Rusové byli takový prasa..., že ještě v 20.století mezi sebou povraždili milióny svých obyvatel , člověk nechápe, jak to bylo možné. Takže tyto debaty a jsou k ničemu.

jentak*

Abych to trošku vyvážil, můžu tady skromně připomenout chování bělochů, Angličanů, Španělů, Portugalců v novém světě, a vyvraždění indiánů, Mayů, Inků atd. . .? Je v tom rozdíl? Celá historie člověka je historie válek, vraždění a genocidy celých národů.
Co kdo chce komu vyčítat? Bůhví co dělal můj pra pra předek v době husitských nebo napoleonských válek? Mám se za to stydět?
Kdo z vás ví co dělali vaši předci? Málokdo z vás má rodokmen takhle hluboko do historie. A i kdyby to byl ten nejhorší hrdlořez, nesete snad za něj vinu?
Tyhle debaty jsou k prdu, když z nich nevyplyne poučení o příčinách, aby se to příště nemohlo stejně opakovat.

marf*

Nemyslím, že je diskuze k ničemu. Ty příčiny: Něco je špatně: Prý člověk zvládá skupinu do 200 lidí - a pak "zmagoří". Prý takhle vznikají války (říká psycholog teďnevímkterý°jakonsejmenuje). Válčit dovede jen pro radost = válku ještě šimpanz.

Jinak můj starý předek byl morisek - neboli Maur ze španělského poloostrova. Takže mám asi v krvi Islám;). A pastevectví a pirátství a loupežení.*afro*

Nicméně na okraj: diktovat zda přijímat - nepřijímat uprchlíky a kolik kterých - no dovolil by si to někdo ke Spojeným státům americkým? Naši ČSSR-emigranti z r. 1968 museli čekat v táborech i rok (Vídeň), než se někam pohli. Zase zdá se začíná packárna, je tu mj. i PF 2018.

culdabulda1*

jofa

- to je fakt - ještěže ty Rusáky máme ! - na koho bychom pak nadávali, házeli špínu a komu bychom se posmívali? Má-li člověk Boha, nutně potřebuje i Ďábla, že?!

doplněno 01.12.17 15:02:

jofa

- myslela jsem to spíše tak, že nenávist vůči Rusku měla smysl v době studené války a chcete-li v době, kdy nás "okupovali" - teď vidím smysl spíše ve spolupráci se všemi - pro nás perspektivními státy - nejenom s EU, ale i s tím "východem" .

Pokud je to pro nás ekonomicky a hospodářsky výhodné - nepletla bych sem ideologii. Jak je patrné z historie, na kterou se tak často rádi odvoláváme, oddanost jakékoliv ideologii vedla vždycky spíše k průse... a zkáze, nežli naopak.

Ostatně - urputné nasazování "psí hlavy" na někoho, či na něco - vede k výsledkům spíše opačným, jak je patrné i z proběhlých voleb. Kdyby ČSSD a ostatní "demokratické" strany nerozjely nesmyslný hon na Babiše - mohla ČSSD dostat klidně i 20 % hlasů - a mohla vládnout dál. Je mi docela divné, že jsou naši politici tak hloupí ! ...

doplněno 01.12.17 15:14:

- a ještě k té krutosti - lidi jsou přece nejen hodní a mírumilovní - ale také bestiálně krutí, jak nedokáže být krutý žádný jiný živočich, protože mají nejvyvinutější mozek - ať jsou to Rusové, či hotentoti - s tím nic nenaděláte !

jofa*

Culdabulda: Vaše názory si vždy rád přečtu, ale nezkoušejte mně kolik toho vydržím. Já jsem napsal fakta, která jsou měřitelná s tou výše uvedenou Belgii a naznačil, že jakákoliv diskuze, kdo koho v dějinách zeměkoule povraždil je sice pravdivá ale k "ničemu" nevede, snad jen připomenout dějiny.

doplněno 01.12.17 14:11:

jentak: Přesně tak. Je to hloupost vést tuto diskuzi. Tam směřoval i můj příspěvek .

A byli to Rusáci? Nebyli to Ukrajinci? Gruzíni? Židé?

hodnocení

0x
nemylte si prosim historii (pisou vitezove) a dejiny (ty se opravdu udaly, ale jsou vymazavany, knihy paleny, druidove a vedomci vrazdeni, atd atd - proste, informace jsou niceny).
obeti:
///// vznik USA - pres 100 milionu indianu, (+nezname mnozstvi bizonu a jine lovne zvere - hlavne kvuli vyhladovani indianu). Muzeme pripocitat obeti
dalsich valek,
vedenych z USA. Vietnam, Korea, atd atd. Seznam je volne dostupny na webu pod heslem
"valky USA".
//// pokatolictovani - pres 40 milionu pohanu - vedomcu a vedem, hlavne slovanu a r1a narodu (coz jsou puvodne slovane, urcite jste uz slyseli o
madarizaci?)
...a neslyseli o normanizaci, svedizaci, latinizaci, frankizaci, germanizaci, helenizaci, albanizaci?
/// vpad osmanu do Evropy - nezname mnozstvi evropanu (obeti bylo
pocetne mene,
protoze v te dobe zilo min lidi, ale procentualne vice, nez za
svetovych valek).
// 1. a 2. svet. valka - pres 30 milionu slovanu, 6 milionu zidu, pocet obeti dalsich narodnosti najdete na
wikipedii.
/ Cinske socialni experimenty - pry pres 20 milionu obeti.
Az pak jsou obeti otrokaru v Africe a jiz.Americe (svym
mnozstvim).
Nebylo a neni totiz prvotnim zajmem otrokare vrazdit sve otroky, jinak by nas uz bankeri a korporace hromadne vrazdili. Ale - nevylucuji podrezavani v budoucnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]