Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Randění a placení

Od: zena* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak to mají ženy s placením na rande. Vím, že na začátku by kluk jako gentleman měl za holku platit, ale jak to je, když vztah pokračuje dál? Když už se pár zná řekněme třeba půl roku, tak kdo má platit? Přece nemůže holka nechat kluka nonstop platit za všechno ne? Neplatí si pak třeba každý za sebe? A jestli ano, tak kdy je ta pravá chvíle začít? Ptám se tady, protože mi je jasné, že když se zeptám přímo, tak kluk řekne, že samozřejmě všechno jako gentleman zaplatí.. Tak by mě zajímal názor obou pohlaví, jak to řešíte.

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na střídačku. Není to o movitosti, ale o úrovni obou partnerů.

liska*
hodnocení

2x

Asi bych po první večeři či po pár cukrárnách jednoho dne řekla při objednávání. Dobrá, ale jdeme napůl. Tys už platil dvakrát před tím. Když se chlap bude bránit, že na to má a že platí rád a že v žádném případě, tak bych mu tu výsadu platit všechno nechala. Pokud bude s Vaším návrhem souhlasit, tak se nic neděje a platíte si každý svoje. Asi to nebude Onasis, ale třeba študý chudent nebo tatík, platící alimenty a hypotéku.

zdenkahoncova
hodnocení

2x

Po půl roce vztahu bych čekala že bude probíhat nějaká komunikace a nebude problém se domluvit.

rv*
hodnocení

0x

Dle finančních možností. Zámožná holka klidně může sponzorovat ve vztahu chudého přítele.

hodnocení

0x

Řešní tohoto rázu jsem vždycky nechala na chlapovi. Ale jsem ze starší školy a tenkrát to bylo samozřejmé. Jenomže v té době zval kluk tu dívku na kafe, nebo jinam a ne obráceně a v tom případě bylo samozřejmé, že útratu platil on. Ale dnes je všechno jinak. Takže když ho pozvete Vy, tak plaťte Vy a naopak. Když někoho pozvu, je jasné, že po něm nebudu chtít, aby to pak platil. Jinak by to slovo "pozvání" ztratilo smysl. Přece když pozvu přátele třeba k sobě na večeři, nepředložím jim pak účet na náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]