Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je celkem známo, že čím jsme starší, tím hůře slyšíme. Na internetu se například dají najít videa
Potom ale taky existují decibely, které vyjadrřují intenzitu zvuku.
Když tedy mám něco se sluchem, je to problém vnímání decibelů nebo frekvence zvuku?
Tak zhoršení sluchu stářím je přirozená degenerace sluchového ústrojí a také v důsledku chorob, nic nového pod sluncem. To je otázka pro lékaře. Co se týče decibelů, tak samozřejmě vyšší hladina bude pro starší slyšitelnější. Co pro mladého bude příliš, to pro starší lidi může být málo. Taky záleží z jakého zdroje, respektive co signál mění ve slyšitelné frekvence (měniče). Kmitočty, které na nedokonalém zařízení neuslyšíte, protože je nedokáží svojí konstrukcí zprostředkovat, jinde v pohodě uslyšíte. Co neslyším na pc to v pohodě uslyším na 3pásmové repro soustavě.
Stejně bychom zde mohli řešit i ostatní smysly, málo komu ve stáří slouží zrak jako za mlada. Ale co se týká třeba sluchu, nemusí to být až tak starý člověk, ale vyloženě nechce některé věci slyšet, bud aby je nemusel řešit, nebo že jsou pravdivé, nebo jsou mu proti srsti. Například co se týká očí, jedno období jsem jisté záležitosti nemohla vidět, tak mi to vadilo, že jsem myslela, že vyletím z kůže...no a chytla jsem do očí silnou infekci. Ale to už dávno neodpovídám na dotaz, tak se omlouvám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.