Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se po dvanácti hodinách v práci vracel domů. Chyběl mi asi kilometr. Sjet ze "státovky", dát přednost a zahnout doleva na "hlavní". Zastavit, zleva nic, zprava nic, jednička, rozjezd, BRZDA! Tak metr a půl přede mnou projelo auto. Kolega v práci kdysi říkal, že každej člověk jednou za deset let přehlídne naloženou stojedenáctku a že je to takový varování, aby člověk za volantem neblbnul. Tak jsem si řekl, že to bude ono, opravdu jsem toho měl za celej den dost. Auto zastavilo u zastávky a já ho míjel. Žádný varování osudu. Levý přední světlo mělo mrtvý, pravý na bludičku. Tma jak v pytli, auto černý. Mladá paní nutně jela pro dceru k vlaku a zrovna po cestě jí zhaslo světlo. Že má ještě blikry, dálkový, možná i mlhovky na dojetí jí tak nějak nenapadlo. Než jsem otočil auťák, naložila dceru a na to jedno zbylý vlákno vyrazila k domovu. Prý to hned ráno bude řešit . Tak jsem si představil, co by se dělo, kdybych byl o 2-3 metry rychlejší a případnej důkazní materiál rovnou sešrotoval. Byl bych tam, co záda přestávají být zády. Takže pamatujte na to, že jedno prasklé vlákno není nic, ale dvě už jsou moc!
Co dodat?nevím asi tak přání ke druhým narozeninám.
Holt stává se, nikdo nejsme neomylný ,ale čím mladší lidé tím měnší pud sebezáchovy,alespoň mně to tak připadá!
Takhle jsem málem zhasnul nesvítícího cyklistu.
Jedné teplé letní noci jsem odbočoval z obytné zóny na konci obce doleva na hlavní směřující z kopce do obce. Směrem dolu je občas nějaká lampa, od křižovatky nahoru jen tma. Přes křoví je špatně vidět, je tam i zrcadlo, ale stejně radši většinou zastavim a v klidu se rozhlídnu.Vyjímečně jsem měl napůl stažené okno spolujezdce, Nic jsem neviděl, ale slyšel jsem divný svist, tak jsem koukal, co to je a najednou se mi před čumákem prohnal cyklista, který na kole za 50tis asi neměl na blikačky za stovku. Žádné odrazky, žádná světla, možná to blbě naplánoval, možná mu došly baterky .. každopádně jsem rád, že jsem měl pootevřené okno a nezabil ho. I když nechápu, jak se tam mohl tak řítit, když on mě vidět musel. Asi si myslel, že ho musim vidět taky
Cyklisti, přeju vám, ať vám to dobře a dlouho jezdí, a nezapomínejte na odrazky a blikačky, a to nejen v noci. Když vy v létě kolem 20h bez problémů stále vidíte, tak pro řidiče aut je neosvětlený cyklista v podvečerním provozu téměř neviditelný.
A řidiči, při objíždění cyklisty použijte takovou tu páčku vlevo u volantu. Mnozí z vás to neznají, ale zapínají se tím blinkry ...
Nesvítícího cyklistu jsem před léty málem svezl na stejné kžižovatce před její přestavbou. Tehdy se sjíždělo ze státovky doleva a cyklista tak vyjížděl ze tmy pod mostem. Samozřejmě po hlavní a z kopce. Dojel jsem ho, stáhnul okénko a povídám: Nesvítíš, málem jsem tě sejmul. On na to: Ale já mám světlo - a ukazoval dozadu pod sedlo. To jo, zezadu seš vidět dobře, ale zepředu a z boku vůbec... Tak doufám, že si následně pořídil i to přední.
Udělalo mi radost, že jste zmínil Tatru 111 . To byl můj první náklaďák s kterým jsem jezdil... Jinak jsem se nachomýtl k nehodě kdy naopak bylo světla až moc - Oslnění. Borec s náklaďákem z lomu přehlídl renault Thalii a narval to do ní tak že zadek narazil až k zadním sedačkám. Když se sepisoval záznam o nehodě tak borec z náklaďáku psal Renault Clio a ten druhý na něho řval ,, ty vole to byla Thalie to Clio si mi z toho udělal ty."
JJ, kolega je téměř o generaci starší. Já už stojedenáctku pamatuju jen matně, tuším na tom u nás snad dosluhoval jeřáb. Světlo je potvora, před lety měl asistent u nás na katedře bouračku cestou po D1 do Brna - ráno, tedy proti slunci. Prorazil "zátarasy", které neviděl. Zdemoloval předek auta a prorazil gumu. Policajti byli na místě: Tak, pane řidiči, skočte do auta a odjeďte s tím támhle dopředu! Na tý prázdný gumě? Vždyť jí zlikviduju! No, dělejte, jak myslíte, ale já bych s tím odjel. Nejpozději za 2 minuty je tu další!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.