Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyslyší Bůh modlitby lidí co žijí špatně

Od: jedudedek odpovědí: 29 změna:
Vyslyší Bůh prosby lidí, kteří činí zlo a žijí špatně? Někdy si s odstupem času říkáme - ještě že Bůh nevyslyšel každou naši prosbu. V historií bylo mnoho lidí, kteří udělali velmi špatné věci např. David ve Starém zákoně v Bibli, ale když později volal upřímně k Bohu, byl vyslyšen.
Platí to samé i dnes nebo jen v dobách biblických?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Modlitba je žádost. Podstatou žádosti je na rozdíl od nátlaku to, že jí může a nemusí být vyhověno. A jestliže nekonečně moudrá bytost naslouchá žádostem konečných a pošetilých tvorů, samozřejmě že jim někdy vyhoví, a jindy nevyhoví." C. S. Lewis

Nezáleží na tom, jak žijeme, ale co si přejeme.

taknevim
hodnocení

1x

Bůh? Nebuďte směšný, bůh nebyl a nebude. Modlení je Vám k ničemu.

A pokud bůh přesto je, tak určitě není všemocný, není dobrý a už teď ho nenávidím. ;)

Jaké si to člověk udělá, takové to má, ale nikdy není pozdě na nápravu. Ovšem, bůh s tím nemá co dělat :) .

zelenydabel*

jen tak na okraj. Člověk má svobodu. Má právo činit co chce, ale taky mu bylo řečeno, že za své činy bude jednou skládat účty. Otázka je, zda se mít dobře a být zloduch tady na zemi, kde žijeme jen chvíli a nebo na onom světě?
Vyberte si sám.

Pravdou je to, že život po životě existuje. Je mnoho lidí, kteří to dokazují svými svědectvími.

Já si v životě zažil své a věřím že život po životě je a že existuje Bůh. Pro někoho nějaká síla, pro někoho Budha...

Pravdou je, že ve světě jsem se normálně setkával i s tím, že vysoce postavení lidé se svým týmem nezapočali práci bez modlitby či požehnání... ať už to byli hinduisti či muslimové či židé.

Pravda je ta, že západ se staví do role boha a určuje jak se má žít. Což každý pád civilizace toto měl.

pt®

"zelenadabel", vidím to přesně, jako Vy, zřejmě budeme mít podobné zážitky, či prožitky.

Já jen chci zmínit něco jiného, k čemu mně přiměla Vaše poslední věta o pádu civilizací. Dnes jsem byla "škole" a kolegyně mně vyprávěla o přednášce o Egyptu a jeho zániku, kterou slyšela na jiné fakultě (máme i takové borce, co zvládají U3V na dvou fakultách). Jde o to, že přednášející několikrát připomenul, že mluví o době Egypta, i když to vypadalo, že mluví o době dnešní. Což jaksi vede k zamyšlení, jak různé civilizace, jdoucí po sobě dospěly ke svému pádu podobnými "znaky", ze zlatého vrcholu téměř v zapomění a zůstaly pouze z té velké slávy památky...

hodnocení

1x

Ne Bůh vyslýchá jen modlitby z úpřímného srdce se správným postojem a o správnou věc.Nikoliv třeba takové kdy člověk prosí v modlitbě třeba o více peněz atd.

hodnocení

0x

Někdy ano někdy ne - tak to bylo vždycky, ale když vyslyšeno nebylo, není důvod o tom psát jako o příkladu v Bibli.

mm*
To je prave ta "bozi spravedlnost", ktera neni slepa ani hlucha k uprimnosti a umi odpoustet i takove hrichy, jake by ta "svetska spravedlnost" neodpustila, staci slibit polepseni a kajicnik dostane milost :)

hodnocení

0x

Špatně nešpatně, mé modlitby Bůh již několikrát vyslyšel a to nejsem žádný vzor dokonalosti. On totiž nedělá mezi lidmi naprosto žádné rozdíly, všechny miluje stejně.

hodnocení

0x

Většinu života mě trápí otázka, koho má bůh raději. Toho, kdo ho uctívá, ale je k lidem zlý a činí škodu? Ale jednou za čas se kaje. *sok* Nebo toho, kdo nevěří, ale žije sptavedlivě a lidem a světu pomáhá?

Jak to je?

Dám vtip. Ze "druhé strany" se vrátil člověk, který podobnou otázku dal sv.Petrovi. Jestli Bůh má raději ty lidi, kteří se účastní všeho hromadného velebení atd. Petr se zamyslel a řekl: Bohu to nepřekáží. Nevadí mu to.

rv*
hodnocení

0x

Zásadní problém bude mít Bůh s tím, aby zjistil, která prosba patří jemu. Náboženství je spousta, Bohů taky a tak musí být nahoře asi nějaká třídírna, která prosbu pošle na správné místo. Nebo jdou prosby ke všem bohům a oni si vybírají, kterou vyslyší. A nebo je jenom jeden Bůh pravý a jinověrci se modlí k něčemu, co neexistuje. Nejhorší by bylo, kdyby byli všichni vymyšlení, to by pak žádnou prosbu vyslyšet ani nemohli.

rv, není potřeba se s tím trápit, dokonce ani není potřeba Boha nazývat Bohem, všechny modlitby a prosby dojdou tam, kam patří. Můžete adresovat Vesmíru, Universu, Andělům, Archanělům, to není podstatné, podstatné je, aby modlitba šla od srdce. Oddrmolená naučená říkanka nemá cenu, jen to, co jde z hlouby vaší duše, třeba vlastními slovy.

pt®

"maky", takto to jde, dokud se nesetkáte s Kristem, pak už je Vám naprosto jasné, že jedině Kristus, je ta cesta, pravda a život...a máte pravdu, že modlitba, či prosba má cenu, pokud vychází z hloubi duše...

lidus*
hodnocení

0x

Pokud nějaký je tak nevyslyší ani ty, co žijí dobře. Z nějaké důvodu tu jsme a nemyslím si, že by za to mohl Bůh jak ho představuje církev.

pt®
hodnocení

0x

"jedudedek", i člověk který žije špatně, se může v určité situaci obrátit s modlitbou k Bohu. Většinou to udělá takový člověk, který v tu chvíli neví, co má dělat a s opravdovou úpřímností se modlí, pak je taková modlitba vyslyšena, ovšem musí být v souladu s Boží vůlí, nelze se modlit o zlé, či špatné věci, to by žádný s takovou modlitbou neuspěl...

Zmínil jste Davida ze SZ, zřejmě máte na mysli odvedení Abigail muži Uriášovi Hetejskému, kterého poté poslal do přední linie v boji, čili na jistou smrt... David byl Bohem vyvolený král po Saulovi, měl Boží schválení, nebyl to špatný člověk, ale chyboval a uvědomil si to, a činil pokání. Musíte si ještě uvědomit, že v době krále Davida, žili Židé pod zákonem, nyní žijeme pod milostí. Máme pomocníka Ducha svatého...ale to si jistě přečtete v Písmu sám...

doplněno 15.12.17 12:06:

Jsou různí "bohové" na světě a je jich celá armáda. Proč lidé tak často čekají na toho pravého Boha až na poslední chvíli? Ono to také nemusí vždy vyjít. Proto Bible, obsahuje poselství o naléhavosti přijetí Krista a tím záchrany: "...uslyšíte-li dnes jeho hlas, nezatvrzujte svoje srdce..." (Žid. 3:15)

hodnocení

0x

Který bůh? Kabibonoka?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no a když vyslyší - co pak? ... stejně musí každej umřít, ať dobrej nebo špatnej. A mnohdy daleko hůř a ve větším utrpení umírají právě ti "dobří" . Leda, že "Bůh" má na dobro a zlo poněkud jiná měřítka - viz příběh Joba.

doplněno 15.12.17 14:23:

lidi by se měli své "hříchy" snažit spíš napravovat, nežli škemrat o jejich odpuštění - to k ničemu není ...

pt®

"culdo", hele neopisuj...jo, je to tak, pokud se člověk nesnaží o nápravu, je to jen drmolení a ne modlitba...

ctenar
hodnocení

0x
Otázka je absurdní od počátku, protože lidé, kteří "činí zlo a žijí špatně" se k Bohu prostě nemodlí. Výjimky nejsou.
Člověk, který se k Bohu jakkoli obrací už špatně, zřejmě, žít nechce.
Ostatně, nelamte si hlavu nad tím, koho a kdy Bůh vyslyší. To není vaše věc.
Starejte se, aby jste Vy obstál až budou váženy činy všech... ;)
pt®

"ctenar", já si jen vzpoměla na Lotra na kříži, před smrtí uvěřil, přiznal své chyby, přijal Krista a dostal slib...i ten špatný člověk může dojít k zoufalství, kdy začne volat Boha, i třeba před smrtí...

ctenar

Člověk, který se k Bohu jakkoli obrací už špatně, zřejmě, žít nechce. Včetně lotra na kříži - viz kontext, který potvrzuje vše, co jsem psal.

( I když tomu chlapovi zbývalo jen pár minut života. Pořád to byl určitý stav srdce, které už nebylo pyšné... Definitivně. A Kristus to rozeznal... )

Ad ctenar - lidé, kteří "činí zlo a žijí špatně" se k Bohu prostě nemodlí. Výjimky nejsou.
Dovolím si nesouhlasit - myslíte, že například kněz, který páchá hřích, se proto přestane modlit?

pt®

"jedubabicka", z vašeho příspěvku není jasné, co máte na mysli. Protože všichni jsme hříšní a kdo tvrdí, že je bez hříchu, tak je lhář, říká Písmo. Pokud si člověk hřích, či svou vinu uvědomí a modlí se za odpuštění z hloubi srdce, je to něco jiného jak modlitba pokrytecká, naučená a drmolivá spíše na obdiv druhým. A to není celé, dalo by se to rozebrat více podrobněji, ale proč? Lépe bude svůj příspěvek psát více konkrétně, aby se zde pak nemusely psát litanie do nekonečna, které některé nezajímají nebo jim nic neřeknou...

hodnocení

0x

A ještě by mě zajímalo, jestli nepokřtěné novorozeně, tedy zatížené dědičným hříchem, se ocitne na stejném místě jako třeba Hitler. *sok* To bych fakt chtěla vědět.

doplněno 16.12.17 08:06:

Neco jsem samozřejmě četla, ale nikdy jsem takovou souvislost nenašla. Mám v paměti, kdy nás kněz učil o dědičném hříchu, který může sejmout pouze křest. Je však pravdou, že to hříšné jablko bylo pro mě velice dlouho záhadou. A vůbec jsem nechápala, co novorozeně má s jabkem společného. *mir* Víra mě nějak míjí. Vytloukli ji ze mně kněží v naboženství. Vím, že klér a víra, to není jedno, ale i tak, podařilo se jim to. Ale pro jistotu se snažím žít spravdedlivě. Co kdyby. . .

pt®

"babko", já chápu Vaši otázku, ale ptáte se proto, že jste nečetla tu knihu, kde je odpověď...V té knize se píše, že je "víra, naděje a láska, ty tři, ale největší z nich je láska", nikde zmínka o křtu...malé dítě neví co je víra ani naděje, ale láska je něco jiného. A láska Boha k nám nám říká, kde to dítě je...je v Boží lásce...Jak vysvětlovat věci nebeské, když se nevěří ani těm pozemským...? Ta poslední otázka není moje, to jsou slova Ješíše...

doplněno 15.12.17 16:25:

Myslím si, pokud by lidé četli tu zatracovanou knihu Bibli, nemuseli by klást tolik podivných otázek. Ba, dočetli by se daleko víc...

doplněno 16.12.17 10:27:

"babko", děláte to dobře, snažíte se žít spravedlivě...i Písmo říká "běda tomu, skrze koho pohoršení pochází"...a je jedno jestli je to "klér"...Babi, dědičný hřích z nás snímá Kristus, proto za nás zemřel, za všechny. A křest vodou je něco jiného...to je uvědomění si, že stále chybujeme ale projevíme lítost a snažíme se chyb vyvarovat, proto dal Ježíš příklad a nechal se pokřtít, jako dospělý člověk, který ví co dělá, u malých dětí to není nutné, ale zase každý jak to cítí sám u sebe, nic nelze striktně nařídit (přečtěte si, stačí jen evangelia)...no nic to by bylo zase na dlouho...

culdabulda1*

babkazov

- navíc - pokud to správně chápu - byl by podle křesťanských "pravidel" Hitler ve stejném nebi jako ten největší poctivec - pokud by se vyznal ze svých hříchů a upřímně se kál a svých zločinů litoval ... - zatímco "nekřťěňátko skončí v pekle, nebo kde ! Je to fakt docela sranda !

doplněno 16.12.17 10:46:

pt

- Pavlínko - ale ono tady na zemi existuje všechno dohromady - a měli bychom se s tím nějak "popasovat" - ale při agresivitě člověka to asi není možné, takže je nám souzeno se donekonečna mlátit pro svoje "víry" i "nevíry" po palicích, přičemž jednou vyhraje ten, podruhé onen ! - pořád dokola.

pt®

"culdíku", víš co největší sranda? Jak ty smotáš všechno dohromady, křesťany s náboženstvím :-D, ale dobrý...co se dá dělat...*zdravi*...hlavně, že jsme zdraví...

doplněno 16.12.17 11:00:

"culdíku", vidíš, píšeš, že na zemi je všechno dohromady, ale čí je to dílo? To není Boží záměr. To je všechno práce lidí, lidské pýchy a sobectví...kdyby se drželi Boha, tak tu nemusí být takový guláš, je to jen lidská pýcha tvrdit, že jen to moje je nejlepší a druhého zmlátit, když tvrdí svoji pravdu. Culdo, já vím nemáš děti, ale dám ti příklad z rodiny, kde jsou děti...přesto, že je rodiče vychovávají a vedou ke slušnosti, tak se i ty vlastní sourozenci mezi sebou poperou, berou si hračky, třeba si vynadají a já nevím co ještě...ale to je proto, že jsou dětmi a rady rodičů jdou "jedním tam a druhým ven", ale něco v nich zůatane a v dospělosti nabírají rozum a mnohdy si na rady rodičů vzpomenou a dají jim za pravdu, obzvláště až se sami stanou rodiči svých dětí...A tak i my jsme Boží děti a náš Otec nás stále vychovává, napsal nám "dopis - Bibli", ale málokdo si ten dopis od "táty" přečte a už vůbec málokdo si bere "tátovy" rady k srdci...I rodiče, kolikrát musí nechat děti, aby si nabili "hubu", když si nedají říct, jinak je to nepřivede k rozumu...a tak i lidstvo si musí nabít "hubu", dokud k rozumu nedojde, škoda, že někdy příliš pozdě, třeba až na smrtelné posteli...

liska*
hodnocení

0x

Já to chápu intuitivně, jako nějakou společnou energii. Energii přání. To soustředění se na nějakou změnu. Asi jistá telepatie. Myslím, že tohle existuje bez ohledu na dobu.

hodnocení

0x

S timto nema buh nic spolecnyho.Kazdy nas skutek i myslenka vyvolaji odezvu a podle toho se nam pak vraci bud dobro nebo zlo.Proste jake vibrace z nas jdou,takove se nam vraci,a to i s mnohonasobnou silou,a nekdy i treba az v pristim zivote.Muzete to pozorovat treba na lidske aure,napr. clovek,co je rozzureny,ma auru rudou.Skutecne modlitby mohou vyslyset andele,kteri okolo nas ziji, a ti nam mohou pomoci.Nejvetsi omyl je myslet si,ze muze clovek hresit,pak se jit do kostela vyzpovidat,a je to.Po tzv.smrti se nase skutecne-astralni telo odpoji od hmotneho,prejdeme dle nasi duchovni urovne do astralni oblasti,kterou si zaslouzime,a tam,v duchovni cistote budeme klecet na kolenou a plakat,co jsme za hruzy spachali,ale to uz bude pozde.Pote dle techto skutku obdrzime dalsi zivot.Pokud chcete zmirnit svoje negativni skutky,tak treba v meditaci plakejte,rozpustte se ve vesmiru a vyjadrete tu nejvetsi pokoru.

A pak se v tom dalším životě lidé diví...takový hodný člověk, tak proč zažívá takové neštestí...protože my nevíme, co napáchl v minulých životech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]