Nejste přihlášen/a.
mam takovy zvlastni dotaz a to : zda maji hvezdne valky nejaky hlubsi smysl? jaka je pointa toho filmu nebo serialu a podobne. nikdy jsem to nesledovala prave protoze ze mi to pripadalo hrozne nudne a hlavne o nicem ale mozna se mylim. je tu nekdo kdo by mi mohl rict zhruba co tim filmem nebo serialem chtel autor sdelit svetu.. vazne me to zajima..predem dekuji za nazory.
jestli chces pochopit lepe smysl tak si to precti knizne, nebo staci strucny obsah. Tez ty dily placaji zleva zprava tak aspon v tom budes mt prehled. Me se osobne libly pouze valky hvezd naruby, ty muzu i doporucit. A co tim chteli autori filmu rict? to asi jako vetsina, penizky pojdte ke me, nebo jen delali svoji praci a rikali, pitomy film, kdo ma kvuli tomu vstavat v sest rano
Co tim chtel autor sdelit svetu?
Vubec nic. Je to zabava pro lidi a penize pro tvurce.
Stejne jako spousta jinych oddechovych filmu, divadelnich her, brakove literatury, zoologickych zahrad, poutovych atrakci, hospod, atd...
vyborne tim jste mi potvrdil ze to co jsem si myslela narozdil od kolegy v praci je pravda kolega mi furt tvrdi jak je to cely jedno veliky poselstvi a co ja vim.. hahahahah me to pripada jako otravna ztrata casu a tak me zajimalo jestli mi tu nekdo rekne opak
Tak samozrejme ve vsem se da hledat poselstvi a kdo chce, ten ho take najde. A pak se muze tvarit tajemne, ze on vi neco, co nikdo jiny nevi
IMHO Star Wars urcite s nejakym prvoplanovym poselstvim toceny nebyli.
Každý vidí "poselství" v něčem jiném. Pro někoho je "nejdůležitější dílo" třeba Pán Prstenů, pro někoho Hvězdné války a pro někoho třeba Babička. V tom se prostě nikdy "fanoušek" jednoho díla neshodne s nezaujatým člověkem. Nemá cenu to řešit.
PS: co se třeba mě týče, tak Hvězdné války jsou prima legendární pohádka na kterou se rád podívám, stejně třeba jako na Pyšnou princeznu nebo Hrátky s čerty
no jasne ale treba v panu prstenu je to aspon co se me tyce hlavne to te chamtivosti po moci a tak... proto se ptam zda je neco takoveho v tech hvezdnych valkach .. nebo uz to ze jsou to "valky" tak to poukazuje na to same jako je na zemi? valky mezi staty? hahah ja vim asi to moc analyzuju ale neda mi to ..mozna je to tim ze se nudim v praci hahahah
Hvězdné války jsou stejně jako Pán Prstenů pohádka. Jen jedno z toho napsal profesor literatury, druhé pár mladých celkem nezkušených filmařských nadšenců kteří chtěli zkusit natočit něco nového.
Ve hvězdných válkách najdeš co chceš. Od toho že když ti někdo dá rozkaz tak nemáš přemýšlet proč a prostě ho splnit až třeba naopak že když něco chceš tak to dokážeš. A že dobro nakonec zvítězí. Ostatně i ta chamtivost v hvězdných válkách je, "temná strana síly" nebo Mordor - oboje se dá chápat jako snaha získat maximální moc na úkor ostatních. Stejně jako v kterékoliv jiné pohádce. A raději znova opakuju, (staré!) Star Wars mám rád, jen nemám potřebu chodit po městě v kostýmech a myslet si že jde o něco víc než hezký příběh.
Když už myšlenka, tak bych to spíš hledal u Stat Treku. Protože tam když plní nějaký úkol tak o něm také musí přemýšlet jestli vlastně konají správně a co svým jednáním způsobují. Postavy tam mají různé názory a někdy si je musí mezi sebou ujasnit. A někdy nakonec i zjistí, že to co udělali možná nebylo ani správné ale už se s tím nedá nic dělat. A abych nezapoměl, společenství tam funguje na jasných principech demokracie.
Oproti tomu ve Star Wars prostě hrdina dostane nějaký úkol a protože se s panovníkem nediskutuje tak ho splní. Neptá se proč má to a to vlastně udělat, neřeší jestli vlastně bojuje na správné straně. A nakonec dostane zaslouženou odměnu od panovníka.
Ale oboje to jsou stále pohádky. Pro někoho jsou smyslem života, pro někoho je to Bible, Talmud, Korán nebo co já vím jak se všechny ty svaté knihy jmenují, no a pro někoho je zase smyslem života vítězství Sparty nebo Slávie!
Jo a abych nezapoměl, taky se mi dneska nějak nechce dělat. A přitom mám tolik práce...
hahahah vitezstvi sparty hahahah to me dostalo .. vzpomnela jsem si na spoluzaka na zakladce ktery na kazdy dotaz nebo pozdrav vykrikoval : "sparta vyhrala! " do pamatniku mi misto obrazku napsal velkym cervenym pismem SPARTA VYHRALA HAHAHAH na to nezapomenu ... tak trochu je to mimo tema ale coz..
a pro nekoho je poselstvi treba bible , ale nic proti bibli, mnoho myslenek ma peknych a lidem muze pomoci, jen nektere jsou rekneme smyslene
jo bible ma spoustu zajimavych a pravdivich poselstvi to akorat lidi nektera poselstvi obraci podle svych potreb a udelaji z toho neco uplne jineho hahaha. obcas narazim na netu na nektere odkazy na bibli a nestacim zirat jak jsou pravdive ... fanatici z bible udelali knizku blaznu hahah a pritom je ta kniha plna odpovedi na miliony otazek akorat v tom clovek musi umet cist. abych se priznala jeste jsem bibli primo necetla prave proto ze jsem si vzdy myslela ze to ctou jen magori ale nedavno jsem cetla jistou knihu ktera se bibli zabyvala a vysvetlovala nektere pasaze a byla jsem docela paf jake ze veci se v bibli pisou hihihi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.