Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz ohledně představy ideálniho partnera, s jakým byste chteli sdilet společnou domácnost, jake vlastnosti preferujete. Mozná jste meli štesti a mate takoveho doma, nebo ho stale hledáte a nemuzete najit, ale stale doufáte ...
Dobrý den, po přečtení Vašeho příspěvku jsem si vybavil údajný inzerát nenáročné ženy, který byl stručný a zněl asi takto: "Hledám muže, který je schopen udržet prd alespoň během oběda." . Zdravím!
Holka každý má jiné preference, např. pro spoustu dívek jsou první bodem peníze a zaopatření nebo se pochlubit krasavcem. Já považuji za hodnoty upřímnost , schopnost a ochota porozumět, toleranci, ochota si povídat , věrnost a aspoň trochu smyslu pro humor. A to je asi dosti náročné, když člověk slevit nechce.
Sám se sebou bych nevydržel ani den, takže partnerka by musela být asi svatá. Nicméně podobnou ženu mám a jsem osudu vděčný!
Jak vidno je tady prevazne veselo, zkušeno a psychicky dobre vyladeno, je to docela uleva zjistit, ze naroky na partnera jsou v unosne rovine, realisticky pohled na zivot jako snesitelne brime, nektere nedostatky protejsku byvaji dokonce pritazlive, mozna mela byt polozena spiš otázka co by vás ovlivnilo natolik, aby to rozhodlo o náklonnosti nebo naopak odporu, nejaka povahova vlastnost nebo vzhled (velke oči, zuby, koncetiny a pod.), co by zastinilo ostatni negace. Jinak si myslim, ze zcela nenárocný neni nikdo, snad jen uplný zoufalec.
Dobrý den, není to sice původní, ale: "Němá, krásná, mladá nymfomanka - majitelka pivovaru." . Zdravím!
ideal - to berte jen jako humor. Já bych volil ženu, která mluví pouze v případě, že má co říci (a neprudí, neodmlouvá, nekritizuje, nepomlouvá, muže neobtěžuje a jen chválí i obdivuje) .
jedubabicka - já vím. Už zase "nejsou lidi" .
Dobrý den, to je dobrá otázka. Kdybych si mohla vybrat, tak bych si prosila Saturnina. Od Jirotky. Splnil by mi a vykonal vše, na co bych jen pomyslila. A ani nahlas bych to říkat nemusela.
Ideale, ideale... Ideální partner neexistuje. Nebo ano, ale jen v románech a filmech. Vše ostatní je kompromis, nebo smíření se s tím, co nelze změnit.
Eulalie, drzme se reality, asi jste si uz vybrala driv a vypada to, ze nejste spokojena, co byste chtela zmenit?
No, problém je asi v tom že každý hledá "ideálního partnera (ku)" jelikož na tomto světě ale není nic naprosto ideálního včetně jeho obyvatel jde pouze o "myšlenkový konstrukt" čili něco co bylo je a vždy bude "nereálné" něco co neexistuje a nikdy existovat nebude a toužíme-li po neexistujícím zákonitě přijde rozčarování, (utrpení) plynoucí z toho že v podstatě nelze nalézt něco co "neexistuje" co je nereálné, "vymyšlené" ,místo abychom uměli "přijmout realitu" pěstujeme si "chyméry" něco co neexistuje nelze tedy za žádných okolností splnit a tudíž zákonitě vede k trvalé frustraci, té se zbavíme jedině tehdy odhodíme-li "falešné myšlenkové konstrukty, představy a všeliké literární typy (ty taky navzdory tomu že kdysi jakoby "vzešly z reality" realitě v podstatě neodpovídají a nikdy neodpovídali neboť "typizováním" dochází k hrubému zkreslování) a naučíme se druhé přijímat takové jací jsou vážit si jejich předností i nedostatků.
Proč vlastně člověk hledá vždycky cosi "dokonalého" ačkoli sám k tomu má daleko? Proč si vytváří iluze kterým pak věří? Mám za to, že základy jsou zhruba dva, ten "hmotný" je genetika, ta nás "pudí" vybírat "jen to nejlepší" protože ve výsledku zdejší "přírodě" nejde o ničí "spokojený vztah" nýbrž jen a pouze o zdravé a životaschopné potomstvo čili zdejší realita je v tomto celkem "pragmatická". Ten "duchovní" pak zpočívá v tom, že náš původ je v dokonalém bezrozměrném naprosto naplněném dokončeném spokojeném a úplném "Bytí" z něhož vše pramení, jelikož pocházíme také "odtamtud" tedy i z toho druhého základu máme tendenci se k němu neustále vracet všude vždy a ve všem ho "podvědomě hledat" všude si ho "projektovat" do všeho "promítat" (to je to neustálé "hledání štěstí a naplnění") a tím si idealizujeme i to co toho "není v podstatě schopno" (materii formu tedy tento "nedokonalý svět")
Janm, dukladne rozebrano, diky za namahu, dikybohu kazdy vidime ten svuj "nedokonaly ideal" trochu jinak a často z nouze slevime, spokojime se splnenim aspon tech zakladnich predstav, abychom nehledali cely zivot bezuspesne. Stejne si myslim, ze rozhoduje hlavne telesna pritazlivost a az pozdeji povahovy a duševni soulad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.