Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Finanční sbírka-váš názor

Od: zdenkahoncova odpovědí: 15 změna:

Třeba se to sem nebude hodit,ale ráda bych se alespoň vypovídala.Na facebooku jsem našla srdceryvný příběh jenž napsala má bývalá sousedka z vesnice.( facebook.com/...

K tomuto příběhu jsem do komentáře napsala že by měla uvádět tento příběh celý.Tím jsem myslela aby uvedla dlouholetou kriminální činost jejího syna před nehodou(prodej drog,krádeže,loupež a vězení...potom další prodej drog a nehoda).Dále píše jak se na něj otec vykašlal.Ano,ale až potom co mu dal druhou šanci a on mu vykradl barák.To ovšem už nenapíše.Nebo to že uvádí jak pracovala.Ovšem ona byla ženou v domácnosti.Tento můj komentář odstranila,přístup mi zablokovala.Nadále prosí o finanční pomoc a mě bylo po tomto vyhrožováno od jejího druhého syna jenž má trvalé bydliště na výboře(astronomická exekuce).Je mi líto že spousta lidí včetně důchodců přispívá ačkoliv neví že tento člověk před nehodou důchodce okrádal.Co si o tomto myslíte?Měl by se příběh vylíčit celý a nebo by vám to bylo jedno.Děkuji za reakce.

Ještě doplním že mě osobně nevadí sbírky a ani jí nezávidím,ale já osobně bych si třeba rozmyslela jestli nedat peníze někomu jinému.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

2x

- pokud by mi šlo "o přesdržku" - tak bych se do toho nemíchala ! - ostatně oni dělají jenom to, co jim zákony této země dovolují, takže by to měli řešit politici a zákonodárci, namísto aby se hádali o koryta !

Na druhou stranu - přispívá jen ten, kdo na to má, pokud někdo nemá co jíst - přispívat nebude (- leda by si taky založil nějakou sbírku) ...

id
hodnocení

0x

Zdeňo, já to mám jednoduchý. Na takový bla bla bla nikdy nepřispěju.

liska*
hodnocení

0x

Já bych už tohle psala pod pseudonymem. A jestli jste komentovala jejich praktiky na fcb, tak buďte napozoru. Vidíte, že oni jsou všeho schopní. Kdysi jsem byla náhodným svědkem zločinu na ostravském nádraží. Když se blížila policie, tak na mne pachatel sykl: "Mlč, nebo jseš na řadě ty!" Prolítlo mi hlavou, že mám doma malé děti a s tímhle nechci nic mít. Tak jsem vyšetřovateli zalhala, že jsem si nevšimla, který z nich to byl..

doplněno 04.11.17 23:01:

A co se Vašeho případu týká, asi bych vymýšlela, jak varovat potencionální dárce. Možná oznámením, ve kterém bych upozornila na vykutálené neprověřené žadatele o finanční pomoc. Obecně, nejmenovala bych.

sebod*

Jak neprověřené žadatele o pomoc?! Nikdo nerozporuje to, že ten kluk je postižený. Tazatelce vadí to, jak ten kluk žil před nehodou. No, ti, co jsou bez viny, nechť hodí kamenem, že?

Tazatelka. Starala jste se někdy o blízkého postiženého člověka? Já ano. O dceru po nehodě. Nechodila, byla na vozíku. Jen dostat jí z postele na vozík bylo strašně namahavé. Dostat jí po schodech dolů - to už bylo naprosto vysilující. Co chcete? Trestat rodinu za chování syna? Nebo na ně poslat boží trest v podobě blesků, hromů a nedostaku peněz na cokoliv? Vy jim snad závidíte to, že by jim někdo na ty pomůcky přispěl? Nedomníváte se snad, že celá rodina je potrestána víc než dost? Zamyslete se trošku nad sebou *zed*

No, liska, taky dobré. Psát pod "pseudonymem" a mlčet k tomu, co se kde kolem nás stane. Tleskám *hej*

zdenkahoncova

Nějak nechápete...nejde o to že někdo chce na něco přispět ani o to že je postižený ale o to že brečí jak smutný je jejich životní příběh aniž by napsala vše.Navíc je zvláštní že všechny negativní komentáře jsou okamžitě smazány.To také není moc fér.O to jestli jsem se starala...ano.Sice ne postiženého ale s rakovinou-ovšem nebyl to žádný rozdíl.

sebod*

Vy na jejím místě byste napsala celou pravdu? Ale no táááák !

Jaké negativní komentáře maže? Ty Vaše? Tomu se divíte? Vy byste to nedělala?

zdenkahoncova

Co bych dělala na jejím místě je věc naprosto jiná.Třeba já nemám povahu na to žebrat...natož zveřejňovat své problémy.

Nebyla jsem jediná kdo tam psal negativně.Co to sleduji tak minimálně 6 lidí.Upozorňuji že negativně neznamená neslušně.Abych byla konkrétní tak třeba nějaká paní (oslovovala jí tetičko) jí tam psala aby nepomlouvala svého bývalého muže.Prý od něj sama měla utéci za novým chlapem.Někde měla udělat hyhterickou scénu že z jejich strany o pomoc nestojej ať pouze pošlou peníze.Třeba toto zmizelo .

sebod*

Já chápu, že ten kluk BYL hajzl. Ale chápu to, že dnes JE troska.Víte, já něco podobného vlastně zažila.Řidič, který mojí dceři způsobil její postižení, byl také podobný zmetek. V hodinách po nehodě jsem mu přála všechno to nejhorší... Dnes je stále na vozíku a žije úplně jiný život. A kdyby to šlo, tak mu tu novou míchu koupím, aby zase mohl chodit. Od svých asi 25ti letech je na vozíku (do té doby vrcholový sportovec). Odpustila jsem mu přesto, že dcera je nadosmrti postižená a její problémy se rok od roku rapidně zhoršují.

Já bych se NIKDY nesnížila k tomu, abych pod takový příspěvek psala negativní reakce. To bych udělala pouze v případě, že by informace o zdravotním stavu kluka nebyly pravdivé.

Tož tak. Ptala jste se na názor a já ho napsala. Každá jsme jiná, každá to vidíme jinak. A tak to asi má být.;)

Třeba já nemám povahu na to žebrat...natož zveřejňovat své problémy.
Vidíte - a někdo na to povahu má. Jsme lidé různí.

Zeptám se - kdo si, podle vás, zaslouží či nezaslouží cizí pomoc?

zdenkahoncova
Zeptám se - kdo si, podle vás, zaslouží či nezaslouží cizí pomoc?Tady nikdo nediskutuje nad tím jestli si něco zaslouží nebo ne.Jde o to že jetliže někdo dává na konkrétního člověka peníze tak by také měl vědět co za člověka to je.Ona je tu ještě jedna věc.Ten druhý syn má vysokou exekuci a toho živí matka.Kde na to asi tak bere?

Jde o to že jetliže někdo dává na konkrétního člověka peníze tak by také měl vědět co za člověka to je.
Proč? Buď přispět chce nebo nechce. Lustrace není k pomoci zapotřebí.

Teď se zas chystá potravinová sbírka jejíž výtěžek obdrží potřební. Měli by dárci trvat na tom, že jejich dar nesmí dostat svobodná matka, bývalý trestanec nebo třeba ateista, protože se to neshoduje s jejich přesvědčením?

zdenkahoncova

Proč?...proč ne?!Co je špatného vědět na koho dávám.

Já nepsala nic o sbírce na potřebné.

sebod*

"...třeba já nemám povahu na to žebrat..." Možná jste ještě, díkybohu, nebyla v takové situaci, kdy by to bylo nutné.

zdenkahoncova

Pakliže by to bylo nutné tak bych neměla povahu na to žebrat.

liska*

Sebod, vícekrát jsem přispěla do podobné sbírky, o nemohoucí osobu jsem se taky několik let starala, a pseudonym jenom proto, že tazatelce vyhrožují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]