Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při úklidu jsem na razila na věnování s nakresleným obrázkem a podpisem od sochaře Mária Kotrby, myslíte, že má smysl si to vůbec nechat? Nebo si to mám dát tzv. za rámeček? Před 17 lety jsem s ním dělala rozhovor v rámci školní aktivity a mám ho dokonce i na kazetě
Děkuji, Iveta
Iveto, v části dotazu se ptáte, zda má smysl si to vůbec nechat? Pokud tím náhodou myslíte zmačkat a zahodit, tak ne, nevyhazujte.
Příiš neporadím ani na dotaz ohledně zarámování a vystavení doma na stěně. Někdo si zdobí byt jen cennými výtvarnými díly. Důvodem je, že jsou cenná. Jiný si byt zdobí i předškolními kresbami vlastních potomků či umělecky zcela bezcennými kousky zakoupenými v obchodních domech. Protože k nim má citový vztah nebo se mu docela obyčejně líbí.
Kotrba patřil k předním českým výtvarníkům. Pokud je kresba větší a je na ní zobrazeno něco, co se trochu vztahuje k jeho figurální tvorbě, možná to zpeněžíte. Ptejte se nejdříve v galeriích, v antikvariátech. Až naposledy na bazoši. Pokud se jedná hlavně o text a nějakou malou připojenou kytičkou, nabízejte sběratelům autogramů.
Rozumím, jednalo se mi, jestli to má cenu schovávat, vždyť jsem to objevila po cca 17 letech A jestli to má vůbec nějakou cenu, jestli vůbec nějakou. Deníček měl rozměr 15x10, takže je přes celou stránku a kresba převažuje dosti nad věnováním a souvisí s předmětem jeho tvorby. Děkuji za tip, ještě mi poraďte, jestli to mám ponechat raději jako součást deníčku nebo stránku vyříznout? Není to deníček/památník, byl to deníček na poznámky ve škole, asi jsem neměla nic jiného po ruce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.