Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký komiks?

Od: kubaa odpovědí: 2 změna:
Zdravím.
Začal jsem se v rámci vysoké školy úplně od začátku učit španělštinu a rád bych se jí opravdu naučil i kvůli tomu, že se do tří let musím naučit B1.
Od poloviny září jsem se naučil cca 400 slov a velmi základní gramatiku a řekl jsem si, že by bylo pro mě asi nejlepší už začít číst ve španělštině.
Říkal jsem si ale co? Pro úplné začátečníky se obecně doporucuji knížky pro děti, já se ale obávám, že bych u nich nevydržel. Proto mě napadly komiksové knihy, ve kterých co vím nebývají dlouhé pasáže.
Bohužel nevím, u jakého komiksu začít? Napadli mě Strážci galaxie, ale obecně vzato nemůžete soudit podle filmu jaká bude asi kniha, tak to zatím jen zůstává napadem. Proto jsem si řekl, zda by mi zde někdo, kdo čte komiksové knihy, mohl doporučit nějakou komiksovou knihu?
Jednou jsem četl komiksovou knihu ze světa Warcraftu a ta se mi velmi líbila, ovšem nebráním se ničemu novému :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych nedoporučovala komiksy ani knihy pro děti. Lepší je začít číst něco v běžně užívaném jazyce. Můžete začít zprávami (ty lze doporučit i v TV, kde je máte navíc doprovázeny obrazem). Navázat povídkami, ... (Komiksy i knihy pro děti často používají jazyk, kterým se běžně moc nemluví.) V každém případě bych ale doporučila originální španělskou literaturu. Nezačínala bych díly přeloženými do španělštiny.

hodnocení

0x

Komiksy se doporučují právě proto, že je v nich hovorový jazyk, stručné výstižné věty a obrázky pomáhají pochopení.

Vygooglil jsem něco náhodně :)

leteckaposta.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]