Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel chce do politiky

Od: terka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den ,mám na vás otázku ,zajímá mě váš názor.
Mám přítele (22) mě je 17.
Je to velký sportovec ,žádný profik ale proste sportuje ,má rad fotbal ,hokej apod...
je to jeho velký koníček.
Mimo to se ale hodně zajímá i o politiku ,sledju debaty a furt u toho něco komentuje ,dokáže se bavit o politice i s lidmi o 20 let staršími zkratka je v obraze,mě teda politika vůbec nezajímá ,ale beru to ze jeho to zajímá .
Ale včera mi přítel sdělil ze si podal přihlášku do strany,ani nevím do jaké ale tuším ze říkal do nějaké občanské demokracie a ani se o tom semnou neporadil.Ja ho samozrejme podporuju ale mrzí mě ze to oznámí jako hotovou věc
Ale hodně mě mrzí reakce okolí když mu kamarádi a rodiče odveto “a co ty tam jako budeš dělat co dokážeš ,takovej cucak “co myslíte má smysl aby se v tomhle věku takhle angažoval? Přítel mi tvrdí ze ho to v tom jen utvrdilo ze udělal dobře ,když ho takhle schazuji...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Terko, podpora partnera vypadá jinak → máte-li nějaké pochybnosti, měla byste hovořit s ním. Hledání názorů cizích lidí v internetu není žádná podpora.

Členství v politické straně má smysl. Je to ale osobní rozhodnutí každého jednotlivce. Mohl Vám o něm říct předem, ale podle mne na tom není nic k diskuzi.

Reakce rodiny, přátel a známých si musí každý vyřešit sám.

hodnocení

1x

Ano, má to smysl a jeho rozhodnutí je dobré.

danys*
hodnocení

1x

Ve vašem případě bych se spíš staral o to, co váš přítel umí, čím se živí a jestli vás a vaše případné potomky v budoucnosti uživí.

terka*
hodnocení

Co to je ta nesmysl? Je to chytrý a šikovný kluk.
Jen pro info hned po škole nastoupil jako konstruktér v automobilovém průmyslu a jde mu to a vydělá více než je průměrná mzda

hodnocení

1x

Když, jak říkáte, vás "politika vůbec nezajímá", tak proč by se s vámi měl přítel poradit? Lépe řečeno - co byste mu na to řekla?

Jestliže se jde za svým i přes hloupé poznámky okolí, je to jen dobře. Nanejvýš po čase sám zjistí, že politika je dost odlišná od jeho představ a skončí s ní sám.

jofa*

Jestli má na to povahu a je "splachovací", tak proč ne.

baron2
hodnocení

1x

Váš přítel má 22 let, je konstruktér v automobilovém průmyslu a ve volném čase dívá na politické debaty, které komentuje. Tak to je paráda, to je opravdu skvělá kvalifikace pro politiku. Jestli je v obraze, to Vy s dovolením vůbec nemůžete vědět. Jak píšete, sama o tom nic nevíte, a to že se baví s nějakými o 20 let staršími, kteří o politice třeba také nic nevědí, nijak neurčuje, že on sám o tom něco ví. Je očividné, že se dostal do takové té klasické vlny po každých volbách, kdy lidé začínají lézt do politických stran. Obzvláště do těch, které zrovna uspěly. Pokud vlezl do občanské demokracie, tak to si nejsem jist, že je strana vhodná pro dělnické profese, to spíš ta demokracie sociální. Je to samozřejmě jeho věc, každá partaj je většinou ráda, že se do ní hlásí noví lidé. Vždycky je totiž dobré mít větší členskou základnu, která vám platí členské příspěvky. Jestli se chce angažovat na nějaké komunální úrovni, proč ne. V jeho věku, kdy nemá žádné zkušenosti a kromě patrně vyučení ani téměř žádné relevantní vzdělání, se může i v té komunální politice na obecní úrovni dobře uplatnit. Na jakékoliv vyšší úrovni by se mohl kolosálně zesměšnit, stejně jako to čeká ty 21 leté novopečené poslance-mlíčňáky.

Barone, souhlasím s vámi jen asi ve třech myšlenkách. Po volbách se vstupuje do politických stran, do úspěšných zejména. Strany rády přijímají členy, protože vykazovaný počet členů je důležitý a členské příspěvky jsou ještě důležitější. V komunální politice se může i nový člen dobře uplatnit. Jinak je váš příspěvek zbytečně negativně laděný.

Pro tazatelku - přítele v této jeho aktivitě podporujte. On sám brzy pozná, jestli se mu program a průběh členských schůzí zamlouvá a jestli mu stranická práce stojí za to, aby si kvůli ní nějak přeorganizoval volný čas. Mám mezi známými pár "straníků" z různých stran. Pokud nechtějí kandidovat v komunálních volbách, není to časově příliš náročné. Do velké politiky se váš přítel jen tak nedostane, ale je docela možné, že už v komunálních volbách za rok bude na obecní (městské) kandidátce. A práce v zastupitelstvu náročná je. A také je velmi nevděčná. To už byste pak měli společně rozvážit.

liska*
hodnocení

1x

Mám synovce, taky mu to pálí, studoval VŠE, pracoval v několika zemích, zajímá se hodně o politiku. Zjistil si, kdy se koná schůze jedné pravicové strany, ke které inklinoval. V solidním oblečení vyrazil, že se představí a nabídne své služby. Skupina místních podnikatelů, právníků a primářů ho mezi sebe nepustila. Nic mu neřekli, ale neměli na něj čas. Nedostal slovo a možnost se prezentovat. Oni se mezi sebou zasvěceně bavili, poplácávali. Nedostal šanci se zapojit. Občas spatřil, jak si prohodili: Kdo to je? Co tu dělá? Prostě vycítil, že oni jsou uzavřená společnost a o nové tváře nestojí.

I na takový scénář by se měl váš přítel připravit.

Určitě by bylo lepší, kdyby ho přivedl někdo, kdo už tam patří.

zelenydabel*

Přesně, hlavně ta poslední věta.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nově zvolenému nejmladšímu poslanci Parlamentu ČR je 21 let. Takže zajímat se o politiku asi nějaký smysl má, minimálně pro toho, koho to baví. A jestliže to baví vašeho přítele? Tak ho nechte, ať má nějakou zábavu.

zelenydabel*
hodnocení

0x

Pokud to tak cítí, udělal co chtěl. Bude zkoušet a uvidí co a jak funguje. Minimálně si může udělat jméno a mít kontakty.
To že ostatní reagují negativně a jemu to dává jen více energie, je dobré znamení. Ostatně, čas ukáže.

Přeji ať ho to po roce neodradí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]