Nejste přihlášen/a.
Dlouho jsem jí neviděla prodávat. Není od EU už zakázaná? Jako jiné výrobky např. řecký jogurt bude muset být už z Řecka a pomazánkové máslo už se nevyrábí.
Možná ji stáhli, protože není z Paříže.
Hmm - a cikánskou pečeni zakážou taky, protože není z ...?
Myslím, že se do toho zbytečně ponořujete.
Zkuste vycházet z toho, že Evropský parlament je parta debilů a v jejich usneseních skutečně nemá cenu hledat něco, jako je logika. Ostatně - dostatečnou vypovídací hodnotu má už i to, že naši zemi tam dlouho reprezentoval Ransdorf...
Pařížanku jsem už hodně dlouho neviděla, ale pařížskou šlehačku na domácí ušlehání Vietnamec v sousedním městysi občas mívá. Ne pořád, ale třeba před svátky /Vánoce, Velikonoce/ se u něj běžně koupí.
Já vzpomínám na něco jiného, to si asi pamatovat nebudete. Bylo to někdy mezi 50. a 60. lety. Občas mi rodiče koupili kousek cukroví - pařížskou kouli. Veliká koule z čokoládové šlehačky, uvnitř piškot, na vršku na ozdobu rudá kandovaná třešeň. Bylo to strašně dobré. Kvůli barvě a tvaru jsem tomu říkala "brambora". Občas si na tu dobrotu vzpomenu dodnes, i když jsem ji už spoustu let neviděla. Vlastně od dětství. Jaga.
Na Pařížanku se moc dobře pamatuji, ale to už je let, co jsem ji neviděla, myslíte to sladké, růžové, nadýchané? Pochybuji, že by se to vyrábělo.
jéééé, no , hnědé, to jsem ale...to růžové zase bylo neco jimého.
Nebylo to růžové, ale kakaové hnědé a moc dobré. Takový čokoládový dezert to byl. Mnoho let se vyráběla a byla dobrá. Místo toho máme Bobíka čokoládového, ale není to ono.
Růžová možná se dělala taky, ale známá je ta čokoládová. Máma to zbožňovala. Místo toho máme zas něco jinýho. Třeba Profiroles. Je to ale dražší.
Profiteroles se to jmenuje.
Když se vyšlehá šlehačka s čokoládou tak je mnohem tužší než obyčejná šlehačka a je vynikající, moje maminka jí běžně dělala.
Na Pařížský salát se neptám, protože ho nejím. Máte pravdu, že se dělá. Pražská šunka nám jistě zůstane a Pražský koláč snad také. Kdyby ne, tak šunka je pořád šunka, která se dá sehnat všude. A něco podobnýho jako Pražský koláč jsem zrovna včera jedla, ale jmenovalo se to Vánoční krémový cop. Pařížance se ale nic nevyrovná. Ta byla jen jedna se svou nezaměnitelnou chutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.