Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedlá soda - využití

Od: trewq odpovědí: 8 změna:

Proč je v USA tak oblíbená jedlá soda? U nás je součástí prášku do pečiva nebo se prodává v 5 g baleních. Přijde to i k nám?

doplněno 24.10.17 16:10:

Na obrázku je 1,8 kg balení. Co s tím v USA dělají?

Jedlá soda - využití

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co s tím dělají je na krabičce na obrázcích :-D

Pokud to nestačí jako odpověď, tak zde:

carujeme.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

jedlá soda se česky jmenuje taky Soda Bikarbona, ne? Našel jsem odkaz na pětikilový pytel.

Ještě by to chtělo pět kilo citronové kyseliny, pět kilo hroznového cukru, k tomu asi 500 kilo vody a můžete si udělat šumák.

Dobrou chuť. *pivo*

econea.cz/...

mysdomaci*
hodnocení

0x

Soda je levný prostředek k čištění, praní,kypření, dělám z ní modelovací hmoty, má velmi široké uplatnění. Mě ty malé sáčky nestačí, kupuji si 100g a klidně bych užila i větší balení.

hodnocení

0x

Sodu v poslední době hodně používám, dávám méně pracího prášku a přidám trochu sody, na bílé prádlo určitě vždy, ecxistuje celá řada dalšícho využití. Soda + ocet na čištění pračky, soda + javorový sirup - léčivé účinky a tak by se dalo pokračovat.

Pozor, mezi sodou a jedlou sodou je docela rozdíl ;)

Jedlá soda, soda bicarbona, součást prášku do pečení, šumáku, užívání při pálení žáhy - NaHCO3

Soda, změkčování vody, odmašťování, praní - Na2CO3

Maky, do pračky asi nepoužíváte jedlou sodu /ty maličké sáčky, které vypadají jako kypřící prášek/, ale normální sodu. Prodává se v kilovém balení v drogérii a je na ní napsáno Soda krystalická. Také ji přidávám do pračky, změkčuje vodu a je lepší, než všechny ty Calgony. A levnější.

Jedlou sodu používám do některých druhů těsta, v případě pálení žáhy lžičku jako lék. Nic jiného jsem s ní nezkoušela a jsem překvapena, kolik možností využití má. Jaga.

len*

Ono se to asi dost plete...

Tady v článku si sypou do postele " jedlou sodu" : biosferaklub.info/...

Ale myslím, že potřebný efekt bude dosažen oběmi druhy... Jedlou i "nejedlou"... :-D

hodnocení

0x

Když dojde soda, klidně do praní přidám místo ní jeden prášek do pečiva, výsledek je stejný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]