Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchod s osobními údaji

Od: amper® odpovědí: 6 změna:

Dorazil mi dopis s žádostí o finanční příspěvek od Konta Bariéry. Co mě na tom zaráží, je, že v adrese mám uvedený i titul, který používám pouze v práci, tedy nikoliv ve spojení se soukromou adresou. Výjimkou, kde evidují můj titul jsou VZP, centrální registr obyvatel, donedávna katastr nemovitostí a potom možná ČS. V obchodním rejstříku tituly už mnoho let neevidují. Odkud mají moje údaje, to by mě tedy zajímalo. Jasně, jméno a adresu může prodat kdekterej e-shop, ale titul mají jen tyhle státní, polostátní a relativně seriózní organizace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Možná, že jsem moc velký optimista, ale mně se nezdá pravděpodobné, že by státní instituce prodávaly adresy (kontakty). Pravděpodobnější mi přijde, že titul zůstal "viset" v některé starší databázi některé jiné organizace (např. některého katalogu, který si stahoval informace z obchodního a živnostenského rejstřáíku). Nebo krádež osobních údajů. Ale o hacknutí centrální evidence obyvatel, katastru nemovitostí apod. bychom se snad dozvěděli...

mm*

Bohužel všude pracuji lidé hřišni, tedy i v "serióznich" státnich institucich.. *tyty*

iz*

To sice ano, ale přístup do těch databází je tak hlídaný, že by se okamžitě vědělo, kudy něco "uniklo". Úřady osobní údaje neprodávají. (Zatím.)

72mona3*
hodnocení

0x

No vidíte, vás překvapuje, že o vás vědí něco navíc. Mě zase včera překvapilo, že "moje" pojišťovna o mně ví prd *smich* Už podruhé mi nabízejí zvýhodněné pojištění auta a povinné ručení mně na míru :-D Nikdy jsem neměla auto a nemám ani řidičák... M.

hodnocení

0x

Nemusí to být zrovna váš případ - ale vyhledáte-li si v katastru objekt, bývají vlastníci uvedeni i s tituly. Ne všichni - asi to závisí na tom, zda je při zápisu měli/uvedli, nicméně jsou tam a přístupné pro kohokoli.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, moje vysvětlení je prosté, ale čistě spekulativní. Konto Bariéry vede paní Božena Jirků, která před rokem 1989 pracovala v ČST, kde uváděla pořad Nad dopisy diváků - a tam si mohla zajistit adres "hafo" a následně je používat . Zdravím!

P.S. Nepsal jste někdy v minulosti do ČST?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]