Nejste přihlášen/a.
Co mohu dělat když balíček, dopis, pohled bez potvrzení... nedojde příjemci...? Reklamace...?
Vůbec nic. Za takovéto zásilky pošta vůbec NERUČÍ!
Pokud chceš mít jistotu že zásilka dojde a mít i možnost reklamace tak to musí být posláno aspoň jako doporučený dopis.
Pokud Milan má podací lístek řádně označený při odesílání zásilky, tak ten samozdřejmě slouží k reklamaci. Ale on píše,že nemá žádný doklad . Tak jak je to?Má doklad nebo ne?
doplněno 24.01.10 17:08:dříve při odesílání balíčku se vypisovala poukázka . Dnes na všechny odchozí zásilky pouze podací lístek, aby bylo jasno.
Když nemá doklad - podací lístek, znamená to, že poslal něco, za co vlastně pošta de fckto neručí.
Zní to divně, ale je to tak.
Zřejmě to bylo udesláno jen se známkou jako dopis ,jinak by musel na poště vypsat onen podací lístek. Posílám zásilky denně ,vím jak to chodí.
Obecně vzato vůbec nejde "o nějaký blbý lístek". Jde o to že pošta skutečně u svých nejlevnějších služeb NERUČÍ ani za rychlost vyřízení, ani za skutečné doručení.
Tím že něco posíláte jako dopis nebo obyčejný balík bez pojištění poště defakto dáváte právo tuto zásilku poškodit nebo ztratit bez šance na náhradu! Máte to i přímo v jejich obchodních podmínkách: cpost.cz/...
polopatě, vezmu balík, napíšu adresu příjemce. Zaplatím nejlevnější podání a NEDOSTANU podací lístek. Pokud ale budu chtít, napíšu si podací lístek a stejný balík odešlu dražší. Podle tohoto dokladu můžu reklamovat nedodání. Pošta mi ručí do částky: (to bych musel hledat)
Stačí? posílám takto věci z Aukra a nemám žádný nedodaný balík adresátovi.
nemáte pravdu!Pokud posíláte balík ,tak vám ho nevezmou bez podacího lístku ,ledaže to posíláte se známkami, které si sám vylepíte /jako dopis/ Balík ať je jakýkoliv obyčejný či pojištěný nelze poslat bez podacího lístku.Jsem na poště denně .
Nejde o LÍSTEK, jde o to jakou si ZAPLATÍTE SLUŽBU. A když to vezmu konkrétně:
Běžný dopis, terminologií pošty Obyčejné psaní:
web: cpost.cz/...
Stvrzení podání | Ne |
Dodání proti potvrzení převzetí | Ne |
Odpovědnost | Za ztrátu, poškození nebo úbytek obsahu pošta neodpovídá |
Nejlevnější balík, správně Obyčejný balík:
web: cpost.cz/...
Stvrzení podání | Ne |
Dodání proti potvrzení převzetí | Ne |
Odpovědnost | Za ztrátu, poškození nebo úbytek obsahu pošta neodpovídá |
Ten kdo to odeslal, tak zajde s podacím lístkem na poštu, kde to podával a uplatní reklamaci. Teď zrovna řešíme něco trochu jiného - balíček byl odeslán doporučeně, jenže na podací poště zapoměli na něj dát nálepku s podacím číslem /dali tam jen tu červenou DOPORUČENÉ/ a mě to přišlo jako obyčejný dopis a jak mi to přišlo, tak jsem musela za něj zaplatit poštovné + pokutu, za to, že na něm nebyla známka tak jsem zvědavá jak to dopadne...Přitom druhá strana má podací lístek o odeslání doporučeně...Tak přeji ať se vše vyřeší, a hlavně najde. Jinak když ho nenajdou, tak standartně je balík pojištěný na 500 Kč, tak to by Vám měli zaplatit.
Tak znova a po miliónté - obyčejné dopisy ani balíky NIJAK pojištěné nejsou, nelze reklamovat ani dlouhou dobu doručení, ani poškození nebo ztrátu. Otázka nebyla na doporučenou zásilku, tam je to samozřejmě jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.