Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmítko živě

Od: ben® odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, možná to zde již v minulosti bylo (a někde stále je), ale snad nebude vadit si to připomenout. Až budete mít horší náladu (nebo až Vaše děti či vnuci dohrají na PC nějakou střílečku) můžete se zklidnit pohledem do přírody. Třeba tam najdete i odpověď, jak krmit v zimě ptáčky. Zdravím!

makov.cz/...

doplněno 10.12.17 10:57:

Někdy je "provoz"slabší, tak vyčkejte - určitě se dočkáte.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Bene, tož to je paráda. Ale je fakt, že podobný výhled máme doma z kuchyně na naše krmítko pro ptáčky, kde jim poctivě a každý den sypyme slunečnici. A že jí tedy přes zimu sežerou několik kilogramů, asi nemá cenu dodávat :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, já jsem to vložil spíše pro ty, kteří nemají možnost sledovat vlastní krmítko - takový relax nebo pro lepší náladu. Jo, zdá se, že ptáčkům chutná, protože jsem tam zahlédl i doplňování krmítka (zde to budou desítky kg). Zdravím!

lucka*

Ptáčci jsou fajn, přes zimu tu pro ně máme krmítko a v létě se slétávají na pití k jezírku na zahradě :) Doufám, že ho taťka nezruší, jak vyhrožuje :(

vila
hodnocení

2x

K r á s a. :)

lidus*
hodnocení

2x

Bene díky, záchranná stanice Makov vždycky udělá radost, jejich čápata jsem sledovala denně. Měla jsem krmítko na balkoně ale náš kocour vyšiloval a tak jsou krmítka jen na chalupě.

ben®
hodnocení

Dobrý den, ano, ta čápata byla "hit", ale nebylo to až tak zábavné - u krmítka je větší "cvrkot". Nyní už je tma, tak není skoro nic vidět, ale jde se vrátit až o 4 hodiny zpět a sledovat zpětně. Zdravím!

doplněno 13.12.17 20:19:

babkazov - myslím, že prvenství patří Vám, protože Vy jste zde první vložila odkaz na Makov (a čápata).

hodnocení

0x

Bene, děkuji. Někde jsem tuhle adresu zafremačila a jsem ráda, že jste ji dal. Ukládám si ji a budu často chodit nakukovat. ;) Tolik kačenek ještě nikdy nebylo, jako teď.

hodnocení

0x

Je to pěkný. Už jsem něco málo přispěla. Koukám i na rybičky v akvárku. Že bych si taky doma nastavila kameru a vysílala to živě?*smich*

hodnocení

0x

Jménem všech, kterým jsem si dovolila poslat odkaz, vyřizuji velké díky *srdce* Za mě dvojité - včera mi přišla i srnka :)

Jen mrňousům jsem musela vysvětlit, že ptáčci u jídla nemlaskají, ale křupou to semínka.

hodnocení

0x

Sýkorky poznám všechny, žlutého zvonka také, ale co je šedý, nazelenalá zádíčka a křídla a černá přilbočka. Co to je?

doplněno 13.12.17 16:03:

Je to ptáček stejně velký jako sýkorka, ale je štíhlejší a má delší a ostřejší zobáček. A také je rychlejší než sýkorka. Neumím zkopírovat zastavenou obrazovku.

Šedá s černou přilbičkou je samička hýla. Zelenkavý s černou přilbičkou je čížek. Pokud opravdu platí šedá i zelená barva, upřesněte velikost :).

72mona3*

A v jaký čas? Já zatím zahlédla s černou přilbou jen Sýkorku babku (nebo lužní? - nikdy je nerozeznám). A ještě to mohou být Čížci. Ale to jen hádám podle popisu. M.

doplněno 13.12.17 17:12:

:) Není zač *uspech*

nikdo*

Taky si myslím, že je to sýkorka babka.

pro všechny co chtějí vytočit svoji kočku: Spusťte si to přes Google prohlížeč na celou obrazovku, pusťte k tomu zvuk nahlas, a pak k tomu pusťte vaši kočku. Ne moc dlouho, protože... No to uvidíte. Mě ještě teď prohledává okolí monitoru a hledá ty ptáky. Radši jsem to utnul, protože kocour byl na nervy, že je vidí, slyší a necítí. Bál jsem se taky, aby se nepokusil proskočit monitorem. Ale furt je hledá.

Chudák kocour *smich*

Moje děti kdysi dostaly podobnou "dobrou radu" - dát psovi sisinku ;)

Sisinku? Karamelku? Také jsme to dělali s mléčnou karamelou. Pohled pro bohy! Psovi se to přilepilo na patro a na zuby, ale byla to taková dobrota!

Fakt! Pohledala jsem si fotky sýkorky babky a lužní a opravdu to bude jedna z nich. Příjde mi však štíhlejší a ne tak světlá. Ale děkuji *pusa*

lucka*
hodnocení

0x

Je hrozně fajn, že se tu objevil takový milý a pozitivní příspěvek! :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za další příspěvky. Zatím jsou snad všechny pozitivní, tak snad to vydrží. Já poznám bezpečně jen sýkorku, ale tohoto krasavce (viz obrázek) nepoznám. Všiml jsem si, že ho ostatní ptáčci respektují, žádný si nedovolí přiletět na krmítko v jeho přítomnosti a v krmítku si počíná dost razantně a hledá určitou potravu (ostatní vyhazuje ven). Určíte někdo tohoto většího ptáčka? Zdravím!

doplněno 13.12.17 20:50:

72mona3 - děkuji Vám. Tak toto je sojka - já jsem ji asi "na živo" ještě nikdy neviděl.

Krmítko živě
72mona3*

Sojka obecná, alias lesní poplach, Bene. Dnes jsem ji na krmítku měla taky. Ale vyhnaly ji potvory straky. Byly v přesile.

doplněno 13.12.17 20:56:

Kdo si ji nepřilákal ke krmítku, ten ji ani neuvidí. Jsou docela plaché. Ale nádherné.

doplněno 14.12.17 09:15:

Však píšu, kdo si je nepřilákal... ;) Ještě před dvěma lety jsem sojku ve městě nezahlédla. Loni poprvé. Strak tu bylo už roky spoustu. A tak je to třeba i s holuby hřivnáči. Taky už se objevují i ve městě v parcích. A to se bavíme jen o ptácích. Když tu nejsou predátoři, proč by měli být plaší? M.

Plaché, jo? Tak tihleti plaší ptáčci mi chodí v práci na okno a drze řvou, že není nasypáno :-D

hodnocení

0x

Objevili jste i web kameru č. 2? makov.cz/... Vodní ptáky? Kačenky, husy, volavky, labuť s vadným křídlem, čápi bílé i černé? Občas příjdou srnky a kočka také příjde nakouknout.

doplněno 14.12.17 16:35:

Čápi jsou vidět průhledem mezi těmi boudami. :) Tyhle kamery jsou úžasné!

ben®
hodnocení

Dobrý den, ano, vím o ní a občas se kouknu i tam - je tam živěji (a v noci je vidět na pozadí osvětlený spící čáp, kterému asi to světlo nevadí). Zdravím!

vila
hodnocení

0x

Ta sojka tam dělá pěkný nepořádek na té ošatce. Zobákem, jako bagr, tam rozhrnuje ta semínka a vše to odlítává na zem a stejně nic nezobe.

ben®
hodnocení

Dobrý den, v Makově dnes nasněžilo, ale srnkám chutná - a labuť zírá. A ještě prosba, jestli někdo (ornitoložka Mona) určí toho "papouška" na druhém obrázku. Děkuji a zdravím!

Krmítko živě #2
Krmítko živě #3

72mona3*

*hledam* Ornitoložka Mona hlásí samečka Strakapouda velkého ;)

doplněno 17.12.17 12:29:

*tyty* Bene Bene, to mi nedělejte! Poprskala jsem si tablet *smich2*

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám velice. Vlastně bych ho měl poznat, protože něco takového k nám létá na zahradu a oklepává stromy - jenže na dálku už moc nezaostřím zrak. Jo, ornitoložka, protože "ta přes ptáky" by vyznělo dvojsmyslně . Tak díky a zdravím!

vila
hodnocení

0x

5/2018: Podívejte, narodili se dva čapíci.

ben®
hodnocení

vila - díky za upozornění. Ano, ta jedna webka je nyní přesunuta k tomu čapímu hnízdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]