Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volby - neplatné hlasy, neodevzdané obálky

Od: amper® odpovědí: 4 změna:

Při sledování volebních výsledků mne zaujalo, jak mnoho hlasů je neplatných, ale především, kolik obálek zmizelo na těch pár metrech mezi registračním stolkem a volební urnou. Co se týká neplatnosti hlasu, ještě si dovedu představit, že se mi volební lístky slepí, vhodím tam dva a je to. Nebo na protest s politickou situací vhodím obálku prázdnou... Jak ale mizí ony vydané obálky? Jediný mechanismus mizení, který mne napadl, je, že se spletu a do urny vhodím modrou obálku od volebních lístků místo té správné bílé, kterou omylem odnesu/vyhodím. Má někdo jiné vysvětlení?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Amper, už je to stejně fuk. Vyhrál to Babiš a to docela na celé čáře. Tak teď budeme sledovat co se bude dít. Já jsem hodně zvědavá...

hodnocení

Já ani ne. Nejsem rád ani figurkou na šachovnici. A v tomhle případě je figurka hodně silné slovo. Ono i kdyby všechny zmizelé a neplatné hlasy dostal kdokoliv, nic by to na výsledku nezměnilo, je to v řádu 0,1%, jen mne zaujala ta "záhada zamčeného pokoje"

hodnocení

0x

Vezmu s sebou za plentu bílou obálku, kterou pak i vhodím do urny a ta s razítkem /jednou sběratelsky cenná / mi zůstane.

hodnocení

Možná. Sbírat se dá cokoliv a existují i horší úchylky *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]