Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejkratší test IQ

Od: iz* odpovědí: 18 změna:

Voleb a drahého másla už tu máme "ažaž", co se trochu pobavit? Zkusíte si, jak byste dopadli v nejkratším testu IQ? Nemusíte odpovídat, jak jste dopadli. Spíše mne zajímá, co o testu soudíte a jestli Vás pobavil. Mne ano.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Já mám podobné testy ráda.Podobné stále hledáme s vnučkou na internetu. Já si myslím, že dříve se ve škole dbalo více na "biflování", než na logické uvažování. Dnes bych řekla, že je to lepší.

Otázka 1 a 2 správná odpověď skoro ihned, u trojky jsem se trošku zamotala, šla jsem na to moc složitě, ale po čase jsem se k výsledku dobrala :(. Ale za tu dobu už lekníny odkvetly :-D

Tak já se zarazil u jedničky. Kolik to není, jsem věděl hned, ale dobrat se k výsledku mi chvíli dalo, je pátek a už třetí noc spím jako na vodě, takže moje IQ se momentálně blíží bodu mrazu. Dvojka a trojka dílem okamžiku. Jinak bych řekl, že tenhle typ testů je opravdu spíš pro zábavu a navíc, jak píšou v testu, "střelci" spláčou nad výdělkem.

vilik*
hodnocení

2x
Vcelku zajímavá hříčka pro odlehčení.
Problém vidím v tom, že jedinec, který se již s podobnými úlohami setkal, je vyřeší hravě a možná u některých vznikne falešný pocit vlastní inteligence. Zvlášt, pokud je v článku uvedeno vcelku nízké procento lidí z univerzit, kteří odpověděli správně.
Není to ovšem test IQ, vypovídá pouze o schopnosti (naučené) řešit podobný typ úloh.
Článek zejména cílí na ty, kteří se rádi pochlubí svými schopnostmi, otázky musí být lehké nebo na známém principu, aby daná základna čtenářů byla schopna úkoly vyřešit. Víc bych v tom nehledal.
Jinak koho to zajímá, Kaufland inzeruje máslo za cca 43 korun, nabídku ovšem podmiňuje maximálně 6 ks/osoba. Taky by se dalo hodnotit jako určitý test IQ.
doplněno 21.10.17 00:04: Pamatuju si na hříčky podobného typu, 10 koček chytí 10 myší, kolik myší chytí 100 koček, v místnosti je louč a svíčka, co zapálím jako první apod. Bavili jsme se jimi už jako malí.
iz*
hodnocení

Jj, hříčka pro odlehčení, možná test postřehu → test IQ to není... (–:

iz*
hodnocení

Ona je to spíš hříčka než test IQ. Já jsem měla všechny tři výsledky hned, ale myslím, že právě kvůli označení "Test IQ", které mne přimělo se soustředit na čtení.

Mám takové hříčky ráda. (–:

hodnocení

0x

Spíš, než test IQ, je to "jak se nenechat nachytat". Takových "testů" už jsem viděl spoustu. Netuším, co na tom onen psycholog Shanem Frederickem v roce 2005 na Princetonské univerzitě vymyslel tak závratného.

(Ovšem přiznám se, že na tu 1. otázku jsem se nechal chytit taky *hi*).

hodnocení

0x

Měla jsem to všechno správně, ta první je tedy trochu náročnější (už jsem ale podobné kdysi řešila).

doplněno 21.10.17 17:17:

Mně zase přišly nejlehčí ty "lekníny" . *pivo* Každý má holt jiný způsob myšlení.

sebod*

Vidíš to, ildiko. Já tu jedničku měla hned. Ale ty lekníny. Ty lekníny...*smich* Tam jsem to počítala snad i přes integrály *zed*

hodnocení

0x

(jo ano, "spojleruju" pointy, to ani jinak nejde, když to rozebírám... (takže kdo si chce užít radosti ze své geniality, nechť zatím nečte dále, a napřed si minitestík správně vyluští; koneckonců nebýt mého příspěvku, kterým na chvíli vracím tohle téma do hry, kdoví jak dkouho by zůstalo nepřístupně zasuto v lůně webu...))

tak jsem úspěšný snad ze 2/3 (u otázky č.1 jsem propadnul totálně, protože ještě po přečtení řešení jsem na něj nevěřícně zíral a pár desítek vteřin a usilovně přemejšlel, jaktože pálka nestojí dolar...);
nicméně tak jako autor/ři testu nachytali mnohé na základě tak trochu triku s respektováním jasného významu slov, resp. sdělení, tak teda podle mě jasně nachytali sami sebe, a já jsem naopak chytřejší než oni...; když píšu autor/ři, tak ovšem nemusím mít pravdu, nesnažil jsem se dohledat anglický originál, takže možná jsem jen chytřejší než překladatel...;
na otázku č. 3 jsem totiž okamžitě a bez jakýchkoliv pochybností odpověděl: a) 47 dní + b) 1 den (české zadání dotazu je naprosto jasné "za jak dlouho se pokryla poloviční plocha jezera?" - na to přece existuje jediná korektní odpověď - poloviční plocha jezera se pokryla za 47 dní, a za další 1 den se pokryla zbývající poloviční plocha jezera (na jedinou odpověď 47 by musela být otázka položená jinak, třeba "v který den se plocha zaplnila z jedné poloviny?"));

tak teď nevim, mám nadstoprocentní úspěšnost (jsem chytřejší než samotní předkladatelé), nebo jen třetinovou? (s výsledky testu souhlasí jen 1 odpověď);)

iz*

@Hafhaf: Všechny tři otázky jsou položeny správně a pokud jste pohořel na první otázce, nemáte stoprocentní úspěšnost. ("Nadstoprocentní" je nesmysl.)

*smich**smich**smich* vy jste autor testu? (jinak si vaši bouřlivou reakci tak nějak neumím vysvětlit...)

iz*

@Hafhaf, bouřlivá byla Vaše reakce → na tu se nedalo nereagovat.

Pokud je pán Stachanovec, klidně uvěřím i 140% úspěšnosti... *smich*

hodnocení

0x

Tam není vyhodnocení? Jak na tom jsem když jsem měl druhou a třetí správně?

iz*

Dvě otázky ze tří → 66,66666%

Jenže IQ se neurčuje v procentech.

To není žádný oficiální IQ test, na to je tam těch úloh příliš málo. Spíš ověření schopnosti logicky myslet.

iz*

Však to také není test IQ. Zřejmě jste přehlédl rubriku: Vtipy a jiná zábava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]