Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem si přijel do prodejny s pneu pro objednané pneumatiky.Řekl jsem prodavačce číslo mé objednávky a ona se mě zeptala jak budu platit,řekl jsem kartou a ona hned na přenosný terminál nacvakala částu.V tu chvíli jsem se zeptal jestli pneumatiky mohu vidět před placením,no a paní volala do skladu a řekla skladníkovi "přivezte gumy pán je chce nejprve vidět,ale nevím co na nich uvidí"Po přivezení pneu jsem se podíval na výrobní číslo/týden a rok/a řekl, teď je mohu zaplatit.Snad si zboží které stojí 4132 kč mohu prohlédnout-říkám prodavačce, na to nic neřekla.Bylo to odemne v pořádku a od prodavačky která spěchala s platbou/nikdo na prodejně nebyl/?
Ukázali,kdybych si o to neřekl...V čem je problém?Ty si taky nejdříve koupíš a zaplatíš nějakou věc za 4000 kč a potom ti ji ukáží?
Toto se běžně děje při nákupu přes internet. Kupujete jen podle obrázku...
Opravdu se v tom už nepitvejte, proběhlo to jak mělo, vy jste se nijak neprovinil. Jen ta prodavačka si asi potřebovala ulevit. Hotovo. M.
V Alze je to to samý. Nejdřív se platí a až doma zjistíte, že spotřebič nefunguje. Vydávají to zabalené ze skladu. Stalo se mi to s topným tělískem. Tahala jsem to domů a druhý den to vezla nas... zpátky.
Souhlasím s Monou, prodavačka si jen chtěla ulevit. Zas kdyby byla úplně neschopná, tak by jí tam šéf neměl. Třeba se špatně vyspala a takových lidí je. Je možný, že jste jí přerušil ze stereotypu. Vemte si, že k ní přijde spoutu zákazníků, co to vidět nechce a neptá se. Zaplatí a jde. "Nedělá s tím problém". Pak tam přjde jeden např. dvacátý, který to chce vidět, To je ta změna, kterou byla vyrušená. Měla by být flexibilní a být připravená na vše od zákazníka. Ale třeba taková není. Můžete si na ní šéfovi stěžovat, když se Vám uleví. Prodavačky jsou taky jen lidi a ne moc dobře placené. Setkala jsem se taky nejednou s nepříjemnou prodavačkou. To nejste asi jediný. Oni mají nejraději zákazníky, kteří zaplatí, na nic se neptají a jdou pryč.
Postup vás obou byl správný. Ovšem jednání prodavačky bych popsala jako neprofesionální. Pokud by se takhle chovala prodavačka v sex shopu, tak už jí tam nikdo podruhé nepřijde
Ale klidně jste mohl i zaplatit předem a pokud by vám pneu nevyhovovalo, mohl jste to stornovat. To by se jí líbilo ještě míň. M.
"...jak mě převedou peníze když jsem platil kartou?"
Poměrně jednoduše, pokud transakce s bankou ještě neproběhla (což někdy trvá i několik dní), tak není žádný problém platbu stornovat. Mám osobní zkušenost.
Prostě by udělala storno karetní transakce, to je normální. Na výpise bys pak měl -4000 platba, +4000 storno
Je to neprofesionální. Stejně tak nemají prodavačky pomlouvat zákazníka před ním a je jedno kde.
Paní prodavačka si mohla ušetři poznámku o uvidění - vy jste mohl skladníkovi ušetřit cestu, pokud se ty gumy vydávají jinde, než u pultu, kde se platí. Takže plichta.
Už se mi stalo, že v balíku byla jedna guma jiná. Takže "co na nich uvidí" vůbec neni od věci. Kontrola před zaplacením je na místě, protože po zaplacení je problém pro kupujícího výrazně složitější - musí reklamovat a čekat na vyřízení reklamace. Dokud nezaplatí tak je může poslat do háje a hned koupit jinde.
Skladník dovezl gumy tam kam měl žádná plichta,prodavačka si léčila komplex na mě zákazníkovi.Ať jde umývat nádobí když neumí dělat s lidmi!
Ad asd-1 - Kontrola před zaplacením je na místě, protože po zaplacení je problém pro kupujícího výrazně složitější - musí reklamovat a čekat na vyřízení reklamace.
Pokud se to stane na prodejně se skladem, lze předpokládat, že se omluví a dovalí gumu novou. Nevycházela bych apriori z toho, že chtějí všichni podvádět, ale připustila běžný lidský omyl. Jinak s platbou přes terminál nemám zkušenosti - ale nedá se v nějakém časovém limitu zrušit?
Ad lada1 - prodavačka si léčila komplex na mě zákazníkovi.Ať jde umývat nádobí když neumí dělat s lidmi!
Co máte proti prodavačkám? Jestli jste s paní a prodejně jednal podobným stylem, jako tady píšete, pak se její poznámce přestávám divit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.