Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volit v pátek nebo v sobotu?

Od: culdabulda1* odpovědí: 20 změna:

taky jste slyšeli, že je při letošních parlamentních volbách větší pravděpodobnost zfalšování volebních výsledků, získaných první den voleb - tj v pátek? Já jo a přijde mi to i logické.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Pokud chcete mít jistotu, staňte se členkou volební komise.
culdabulda1*
hodnocení

- to už nestihnu !

doplněno 17.10.17 16:49:

aja

- jednak už první den voleb mohou být přinejmenším předvídatelné jejich výsledky a za druhé - není tak zcela jisté, že budou všechny volební urny přes noc pečlivě "zamčeny".

Ale souhlasím, že je to patrně jen spekulace, ale zase na druhou stranu - jde o hodně a nějaké manipulace s volebními výsledky nejsou žádnou raritou. Proto půjdu pro jistotu volit až v sobotu, pokud možno co nejpozději. V dnešní "demokracii" nemůžete věřit ničemu !

doplněno 17.10.17 17:00:

mot

- už naši předkové říkali : "důvěřuj, ale prověřuj" - ono to rčení nevzniklo jen tak pro nic za nic !

mot
jde o prd, jako ostatne v kazdych volbach. nepodlehejte panice, co nekteri siri.

hodnocení

0x

Nevím, jak to je dnes, ale před několika lety jsem ve volební komisi byla a skutečně se nešvindlovalo. Ale docela by mě zajímalo, co vám přišlo logické na tom, že se v pátek falšuje, napište to sem, mě to nebere.

mot
to je jasny, maji celou noc na trideni listku a vymenu za ty spravne. v sobotu by to uz nestihli.
jenom mi teda neni jasne, jak se vsichni v te komisi shodnou, ktera strana je ta spravna:)
culdabulda1*
hodnocení

mot

- proč zrovna v komisi? - na rozhodování o tom, která strana je ta "správná" tady máme jiné kádry !

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, sice jsem to neslyšel, ale už nyní tomu věřím . Ostatně, každá noc svádí k alotriím a ta letošní volební určitě více. Také to musí být alotria organizovaná a hromadná, aby to mohlo výsledky ovlivnit celkově - jeden školní skřítek-záškodník by to nezvládl. Zdravím!

doplněno 17.10.17 16:54:

Já jsem zase slyšel, že letos bude volební místnost i na nějaké farmě s takovým ptačím jménem.

doplněno 17.10.17 17:15:

jofa - Vaše ověřená informace není zcela přesná. Ten dozor se týká pouze tiskárny správných volebních lístků, která je součástí oné farmy. Myslím, že toto bylo nutné upřesnit, aby to nebyl hoax .

jofa*

ben: Taky jsem to slyšel a na bezpečnost ptačího hnízda prý budou dohlížet staré struktůry Stb. No, kdo umí ten umí.

culdabulda1*
hodnocení

jofa -

- no - pokud dnešní společnost plodí takové "odborníky", kteří jsou schopni čapí mládě při kroužkování zabít - tak se zase tak moc nedivte ! A současná kauza "lithium" o takovém podobném "umění" přímo křičí, ne?

doplněno 17.10.17 17:31:

ben

*nevi*

doplněno 17.10.17 17:51:

ben

- a co při hlasování pro Babiše? tam by možná bylo lepší použít spíše hlavu, ne?

ben®

Dobrý den, nevíte, jestli se může obálka s hlasovacím lístkem vhazovat do volební urny pouze jednou rukou (a kterou=?) nebo i soupaž, resp. jaký to má vliv na výsledky voleb? Zdravím!

doplněno 17.10.17 17:39:

culdabulda1 - to je škoda. No, soused říkal, že jeho kamarád prý někde slyšel, že hlas pro pravicovou stranu vhozený levou rukou je později anulován. A hlas pro levicovou stranu vhozený pravou rukou je později anulován také. Raději se zeptám až ve volební místnosti (jestli to tam nebude někde napsané) .

doplněno 17.10.17 17:57:

culdabulda1 - myslíte donést ten hlas pro hnutí ANO k volební urně v zubech? To by mohlo být chápáno jako veřejné (nepřípustné) vyjádření názoru a obsahu obálky ve volební místnosti.

culdabulda1*
17.10.17 17:59
hodnocení

ben

*smich*

iz*
hodnocení

0x

Logické? To snad ne! Jak byste si to představovala? "Skřítkové té správné strany" by měli náhradní volební lístky v úředních obálkách a přes noc by všechny volební lístky ve všech volebních urnách nahradili tím správným? (Kdyby nahradili jenom část, mohlo by to ještě pořád dopadnout jinak.)

Nebo se zase bavíte, jak už jste tu víckrát přiznala?

culdabulda1*
hodnocení

ivzez

- ona to možná vypadá jako sranda - protože se snažím každé téma spíše trochu odlehčit (na tento styl konverzace jsem zvyklá ze společnosti, ve které se pohybuju) - ale myslím to vážně a jsem přesvědčena, že pokusy o manipulaci volebních výsledků tady budou !

Nelíbí se mi už jenom hlasování lidí, žijících v zahraničí, pomocí korespondenčního, elektronického, nebo jakého hlasování, neboť nevím, proč by o naší zemi měli rozhodovat lidé, kteří zde nežijí a o reálných podmínkách našich občanů nic nevědí !

doplněno 19.10.17 14:22:

- jofa

- o to strach nemám - jen aby i tam neměl p. Kalousek svou "pátou kolonu" !.. .

doplněno 19.10.17 14:50:

ivzez

- o proveditelnosti nemohu spekulovat, ale z hlediska logiky mi přijde "logické", že naši politici budou mít nanejvýš pravděpodobný zájem na tom, aby neměla vedoucí úspěch SPD !

A co já vím - co je možné, proveditelné, anebo vyloučené ... možné je všechno !

iz*

Jako legrace to působí i z hlediska logiky a proveditelnosti.

doplněno 19.10.17 14:56:

K proveditelnosti: kolik volebních komisí by podle Vás bylo schopno nezapečetit urny a nechat volební místnost neuzamčenu? A kolik škol zůstává odemčených a přístupných přes noc?

K logice: Na průběh voleb dohlížejí mj. všechny strany... Pokud by mělo dojít k nějakým manipulacím, pak mi přijde logičtější pokusy směřovat až na sčítání hlasů.

culdabulda1*
hodnocení

ivzez

- ono je to nakonec jedno, nějak to dopadnout musí (v podstatě už je stejně "rozhodnuto") - a stejně bude záležet hlavně na tom, jak se bude dál vyvíjet siluace v tzv. "tvrdém" jádru EU .

mm*

Dopadlo to podle ocekavani a pokud se nepodari sestavit vladu, budou znovu volby, kde nasr.ni volici budou preferovat A.B., aby mel moznost sestavit vladu bez koalice :)

culdabulda1*
hodnocení

mm

- taky bych řekla - u nás (na západě) tedy získal Babiš ca 35 %, druhé bylo SPD a jak jsem tak koukala, naprosto propadla TOP09 a KDU-ČSL. A řekla bych, že náš kraj přece jenom uvažuje pragmatičtěji, nežli zbytek republiky a samozřejmě "nabubřelá" Praha.

doplněno 22.10.17 14:11:

ben

- demokracie?! *zed*

doplněno 22.10.17 15:34:

- prostým zprůměrováním výsledků mi vyšlo, že by se p. Kalousek nedostal přes 5 % ani s výraznou podporou Prahy !, takže vliv zahraničních voličů ho zase vynesl do sněmovny, kde bude dále škodit ...

jofa*

Já si myslím, že s Kuby dojdou hlasy na 105 % zmanipulované ve prospěch jedné strany. Není možné, aby z Kuby odešly hlasy pro kapitalistické zřízení, nebo ta varianta je možná? *ua*

culdabulda1*
hodnocení

jofa

- nějak jsem se s tím "odhadem" moc nezmýlila, že?

Kalousek s přehledem vyhrál volby všude v zahraničí (USA, Kanada ...) ! - ten se jen tak nevzdá, i kdyby měl "satana" zavolat a zase nám tady bude "vládnout", ani nemusí přestupovat do jiné strany !

doplněno 22.10.17 10:52:

a svým způsobem ty volby skutečně zmanipulované jsou, neboť rozhodují občané, kteří žijí v podmínkách a hodnotách jiného státu a přitom rozhodují o občanech státu našeho !

doplněno 22.10.17 11:30:

ben

- inteligentní a schopní lidé bývají často ale taky nerealističní a plni ideálů, zvláště pokud nemají o problémech většiny společnosti, zvané "obyčejní lidé" ani ponětí !

A na "ideály" bych si tedy dala sakra pozor - neboť ty bývají zdrojem zla nejhoršího, protože postrádají pragmatismus ! Je vidět, že lidé v zahraničí jsou stále ještě v zajetí polistopadových myšlenek V.Havla, které nějak ve styku s reálným světem "nedopadly" !

ben®

Dobrý den, Váš postesk nad tím, že u českých voličů v zahraničí měl ve volbách úspěch někdo jiný, než pan Babiš či pan Okamura, si lze vykládat i tak, že nám z republiky odchází inteligentní, schopní a méně zmanipulovatelní lidé. Navíc tam žijí v prostředí, kam masáž našich bohatých populistů nedosáhne. Zdravím!

doplněno 22.10.17 11:49:

culdabulda1 - řekl bych, že značnou část našich voličů v zahraničí tvoří mladí lidé (studenti), kteří v našem demokratickém státě vyrostli, nyní žijí opět v nějakém demokratickém státě a jednou se chtějí vracet zase do našeho demokratického státu (nikoliv nastoupit do "státní firmy", které je nenávistná vůči okolnímu světu). Ovšem, vím, že pro Vás je pojem demokracie (a myšlenky pana Havla) jako červený hadr pro býka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]