Nejste přihlášen/a.
Když budete volit starou strukturu, tak ty si dobře po volbách opět v zajetých kolejích poradí, když to bude nezkušený mlaďoch tak jej semelou, pokud to bude tvrďas proti slibotechnám a zlodějům, tak jej případně jako Sládka, kdysi dávno při volbě humanitnítárního nájemce Hradu, pěkně na potřebnou dobu odstraní umístěním za mříže, aby v jejich demokratickém vládnutí a rozhledu nepřekážel
Podle čeho volit? To je zapeklitá věc. Kradou všichni (tak říkajíc napříč politickým spektrem), někdo víc, někdo míň, o někom se mluví, o jiném ne. Takže podle toho se rozhodovat nedá. Podle předvolebních slibů? Neznám z minulosti vládu, která by splnila své sliby aspoň na 50 %. Přesto mají tu drzost stejné slibovat i v dalších volbách. Takže podle slibů taky ne. Podle osbního života kandidátů? Ten mě nezajímá. Jejich vzhled, ani majetek taky ne. Takže jedině snad podle toho, co (a jestli vůbec něco) zatím dokázali pro tenhle stát udělat dobrého, či nedobrého. Jenže - co je dobré? Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. Nejste sám, kdo v tom má trochu (dost) zmatek. A nejít k volbám je ta nejhorší alternativa. Řada voličů-nevoličů k nim nejde a pak v hospodě nadává, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. A při tom na tom mají i oni svůj podíl.
Já osobně mám jasno. Nezajímají mě ani soukromé životy jednotlivých kandidátů, ani jejich majetek, ani účelově nafouknuté aféry. Volit budu stranu (a možná i s preferencí určitého kandidáta), o které vím, že má šanci to tady někam pozvednout.
Ano, strany a tzv.hnutí slibují, protože slibem neurazíš a důležitý je účel: nejlepší místo u koryta.Proto:
a/ nevolte malé strany, nic neumí, mají největší hlad a velkou "odháňku" na migranty
b/ pokud věříte, že nejvíce nažrané prase už nemá hlad, volte ANO
c/ nevolte brontosaury, protože jsou zdegenerovaní stářím a melou nesmysly: znárodnění průmyslu (KSČM),děti se mají postarat o staré rodiče, ne stát (ODS), když už nevíš jak dál, pomož si sám (TOP 09).
d/ nevolte zvíře, které rychle hubne aby opět nepřirozeně ztloustlo, může jit mutanta (ČSSD)
e/ pokud nevadí, že vám vleze všude volte Piráty
f/ nejlepší je boží stvoření (i s pasákem), to aspoň nelže, pokud někdy ano, musí ke zpovědi (KDU)
Tak jsou tu všichni, kromě starostů
Dobrý den, mladý člověk by měl jít volit. Ovšem, když nemá zkušenosti a o politiku se nezajímá, tak by měl volit svou inteligencí. Nemusíte stranám všechno věřit - lákají voliče, ale v případě, že budou úspěšné, tak stejně z toho bude koaliční kompromis nebo opozice. Nevolte strany extrémní, populistické a ty, které nabízejí jednoduchá řešení nebo chtějí narušit zastupitelskou demokracii. Volte směřování, upevnění demokracie, vize a nikoliv jen "přes vlastní peněženku" (výhody pro Vás). Nějaký světonázor snad už máte, tak doufám, že se rozhodnete dobře. Zdravím!
Dejte si do vyhledávače. - Největší kauzy od roku 1989, poté budete mít zhruba přehled co zde různé ptactvo a slibotechny předvedlo, poté dát hlas nejmenšímu zlu, pokud k volbám nepůjdete zvýšite procenta všem, kteří se ke žlabu dostanou nad 5% v případě neplatného lístku, neb prázdné obálky je to stejná podpora.
Zkušenosti nemáte, tak musíte volit rozumem a trochu citem. Volit rozumem, znamená seznámit se s volebními programy jednotlivých stran, a hledat v nich, co souzní s vaším názorem, a co je přímo proti němu, co se vám nelíbí. Když to uděláte poctivě, moc stran vám nezbyde. Tolik k rozumu. A ten cit? Děláte to dobře. Ptáte se. Třeba tady na poradně, ale ptejte se kolem sebe, porovnávejte. Nedejte na výkřiky o populistických a nedemokratických stranách. Hledejte v každém tvrzení pravdivé jádro, má-li ho vůbec. Hledejte v tvrzeních příznivců jednotlivých stran, pravdivé jádro, hledejte fakta. Pokud se chcete opravdu rozhodnout dobře pro vás, tak to máte docela složité. Protože žádná ze stran nesplní to co vám před volbami slibovala. Některá splní víc, některá míň, ale všechny. Ten lístek, co hodíte do urny, je bianco šek, a za 4 roky budete už moci posuzovat, jestli vaše volba byla pro vás dobrá.
Původně jsem chtěl udělat naprosto nezaujatou radu. Poruším to ale. Ale nebudu vám říkat koho volit. Jste dospělý, můžete stejně jako já sledovat aktuální politickou situaci. Proto radím, nevolte ČSSD. Co se děje teď, téměř v přímém přenosu kolem těžby lithia, vypadá na loupež století, a na svědomí to má ministr za ČSSD, s vědomím předsedy vlády. Máte šanci se teď na jednom(mém) konkrétním vyjádření pocvičit, v hledání pravdy. Projeďte si zpravodajství na Webech, pusťte si ze záznamu včerejší jednání sněmovny o lithiu, a buď mi dáte za pravdu, nebo ne. Teď už je to jen na vás.
V podstatě si odpovídáte sám :
" O politiku jsem se nikdy nezajímal ... Ale jak se v tom bordelu mají mladí vyznat? "
Tak se zajímejte. Tady Vám to nikdo ve zkratce nevysvětlí. Někteří proto, že tomu sami nerozumí, jiní proto, že nemají čas ( je to fakt obšírné téma ) a ještě jiní proto, že mají za úkol šířit určitý úhel pohledu.
Zkuste začít tím, že si přestanete myslet, že : "každá strana slibuje modré z nebe, růžovou budocnost atd.". Už to samotné totiž není pravda...
Některé strany slibují ještě víc bezdomovců, ještě víc sebevražd, exekucí, nezaměstnaných, rozklad sociálního systému, další zvýšení kriminality, válku v cizím zájmu, atd. Tam to je v těch programech... Ale to se do nich, človíčku, budete muset nejdřív podívat...
Z odkazu není jasná odpověď na otázku koho volit, spíš naopak. Z blogu je však zřejmé, že nevolitelnost (popř.volitelnost) stran je způsobena m.j. jejími osobnostmi - Kalousek,Chovanec,Babiš,Herman,Sládek,Okamura...
Ale vidím to optimisticky, strany mají potencionálně i straníky s dobrými charakterovými vlasnostmi a na každého pašíka se vaří voda ( cituji:každé prase jednou dochrochtá)...
Výsledek voleb lze předpokládat: ANO a ČSSD neztratí tolik volebních hlasů, aby se do parlamentu nedostali .Důchodci a někteří sociálně slabí protlačí komunisty, zdražuje se totiž máslo. Jižní Morava a někteří voliči z Čech mohou pomoci KDU-ČSL, mladí pomohou ajťákům(Pirátské straně), neuvědomují si hrůzné spojení s ANO. Podnikatelé,živnostníci, lékaři a další nespokojenci s EET se buď sjednotí na některé pravicové straně, nebo rozdrobí své hlasy. Zahodit svůj hlas je možné volbou malé strany, jejichž lídři jsou sice schopní, ale schvalování zákonů a další postupy v parlamentu se několikanásobně prodlouží a prodraží.
Tipnu si, že po volbách bude opět koalice ANO, ČSSD + Lidovci. Jak to bude s Babišem jestli trestně stíhaný bude premiér je otázka. Pochybuji, budou to muset nějak vyspekulovat. už je slyším po volbách v debatách, "Navážeme na to dobré co jsme pro tuto republiku za poslední volební období..."
Tak mi tip vyšel. Teď mě jen trochu vadí, že strana která prohraje, prská dál, místo toho aby šla do koalice a zachránila ministerská křesla, např zemědělství nebo práce a soc. věcí...škoda
P.S. Ten zrádce zrádců je nepoučitelnej jako H(Š)ašek...
A co dál? Kdo půjde dělat Babišovi toiho užitečnýho idiota, kterého potřebuje? Okamura už otáčí, už se mu nějak z EU nechce. No ale voliči to odpustí. To bude komedie.
A proč by do toho soc demáci šli? Babiš by je zežral a uplně zlikvidoval . Voliči si to holt budou muset vyžrat .
Muj typ je ANO a ODS . Mají podobné zájmy , jsou to podnikatelské strany. ODS chce nízké daně (to babišovi vyhovuje) . Privatizace zdravotnictví a duchodu . Tam je ještě hodně peněz na kterých se dá vydělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.