Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou knihu si přečíst? detektivní

Od: paixan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, poradíte mi nějakou opravdu dobrou detektivku? Tak abych se nenudila a aby mě to mohlo silně překvapit, ba i šokovat. Extrémnější případy (tedy masivnější, hodně mrtvol, krve atd.) mi nevadí. Nejvějtší "bombu" očekávám na konci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Mám celou sbírku knih od Jamese Hadleyho Chase. Jako první jsem četl slovensky Kto chytá tigra za chvost a od té doby jsem sháňel od tohoto spisovatele vše. Mám od něj kolem 80 knih. Tu co zmiňuji, mám dneska v češtině pod názvem Chytit tygra za ocas. A pak ještě doporučuji 3x ve slepé uličce. Tam jsou od něj hned tři knihy.- Tvrdá lekce( zfilmováno jako Palmetto s Woody Harreslsonem) , Máš co ti patří (nevím, jestli je zfilmováno) a Zlaté rybičky (pod stejným názvem vznikla česká inscenace s Františkem Němcem).

Máte pravdu! *palec2* Tento mistr detektivek napsal přes 90 titulů. Já mám nejraději také 3 x v slepé uličce, kromě toho se čte jedním dechem Sup je trpělivý pták, nebo Jednoho krásného letního rána.

Je spousta dalších. Ať sáhnete po kterékoliv, žádná není špatná. Některé jsou ovšem čtivější. Zkuste tohoto autora a jistě mnoha jeho knížkám přijdete na chuť. Manžel čte některé z nich třeba i po páté. :-D Jaga.

paixan*
hodnocení

Děkuji, kouknu se na to...

hodnocení

2x

Chris Carter, doposud ten nej spisovatel, co jsem četla. Ke dnešku vydáno osm knih, sice na sebe nenavazují, ale pro efekt doporučuji číst tak, jak je postupně psal. Čtu opravdu hodně, ale v kriminálkách je to dle mého špička.

hodnocení

2x

Možná jste to četla, nevím, ale mě svého času nejvíc ohromila "Zapomenutá vražda" od Agáty Christieové. U toho konce jsem málem omdlela (četla jsem to tajně v noci na internátě - v koupelně, při měsíčním svitu :-D).

ctenar
hodnocení

0x

Bible.

V průběhu děje spousta mrtvol a největší bomba je na konci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]