Nejste přihlášen/a.
Holky (ale i kluci ). V poslední době se mi nedaří vyšlehat doma šlehačku. Kupuji ji v Lidlu. Jakou kupujete? A kde?
No, na druhou stranu už jsme měli místo našlehané šlehačky několikrát domácí máslo
Ono asi na značce nezáleží, ale na procentech. Ta 30% se dá našlehat jen tak na dvojnásobek objemu, ale na přípravu vanilko - tvarohového krému (Ostraváček, Pribináček) stačí. Ta 33% je o něco lepší, pak jsem ještě viděl dokonce 40%, ale tu jsem ještě nezkoušel. Když chci mít jistotu, třeba na přípravu šlehačkového poháru, radši koupím tu švindlšlehačku ve spreji. Nakonec není tak nejhorší. Jo a ještě se dá použít ztužovač šlehačky.
Keplere, asi ten ztužovač dnes koupím. Vnučka peče mamce dort k narozeninám, tak ho nesmíme pokazit
sebod: ta rada je bez záruky, sám jsem ještě ztužovač nepoužil. Tak ať ten dort není jak od pejska a kočičky!
No, také je užitečné si uvědomit, že by se měla vyšlehávat v pokojové teplotě, což se často neděje a dojde k sražení na máslo.
Pokojová teplota se týká té šlehačky! Vy si ji šlehejte kde chcete.
Někteří lidé se snaží šlehačku ušlehat krátce po vyndání z chladničky, nepočkají, dokud nemá pokojovou teplotu...
Já vždycky šlehačku, nádobu na šlehání (nerezová mísa nebo hrnec) i metličky dám na pár minut do mrazáku a ještě se mi nestalo, že by vzniklo máslo. Na dort kupuju šlehačku 30-33%.
--------
Strejci, mně právě vždycky říkaly maminka i babička, že šlehačka má být studená. Od té doby, co ji šlehám ledovou, nemám problém (z teplejší už jsem máslo jednou vyšlehala, ještě v dětství).
Sebod, já mám takový návod na šlehání šlehačky i v jedné kuchařce (před šleháním maximálně vychladit + vychladit všechny nástroje, které s ní přijdou do styku). Kuchařka je profesionální, jsou tam náročné moučníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.