Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navštěvování, ježdění ve vztazích a nejen to

Od: anzionka® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

položím jen takové sondující všeobecné otázky. Jaký máte názor na ježdění za přítelem/přítelkyní? Je podle vás v pořádku jednostranné ježdění ve stylu, jezdí JEN přítel za přítelkyní, nebo JEN přítelkyně za přítelem? Nebo by se podle vás měli oba tak nějak střídat? Jakože 50 na 50? Nebo v jakém poměru?

A co třeba tahle věc v souvislosti s postižením? Dejme tomu, když je postižená holka na vozíku a chodí se zdravým klukem. Má on převážně jezdit za ní, protože "ona to má těžší". Anebo naopak, když je třeba slepý kluk, a chodí s normální zdravou holkou. Měla by partnerka cestovat spíše ona za ním (více než on za ní)? Nemusí se to vztáhnout jen na tělesné postižení, ale když třeba kluk bydlí v malém bytě, třeba 1+1 se svou rozvedenou matkou, je podle vás v pořádku, že teda bude převážně jezdit za holkou, která má třeba vlastní pokoj v rodinném domě u jejich rodičů?

Dál bych se chtěla zeptat, na to, když s někým máte třeba dlouhodobý vztah, dejme tomu rok a více. A ze začátku se teda dva navštěvují zejména, protože jsem do sebe hodně zamilovaní. Takže když se vidí, tak většinou za účelem něčeho intimního. A je třeba normální u vztahů, že jak jde čas, tak partner nebo partnerka už se nechtějí setkávat nejen "v postelu", ale trávit spolu čas třeba venku, v kině, na procházce, v kavárně, při sportu, apod.?

Jsem zvědavá, jaké na to tady máte na poradně názory. ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

K dojíždění: Záleží pouze na tom, jaké mají pro tu kterou dohodu důvody (u každého páru mohou být jiné) a na tom, co oběma partnerům vyhovuje.

Já bych se ohlížela nejen na podmínky (bydlení, zdravotní stav) u každého z partnerů, ale i na povinnosti obou. Např. vzdálenost do zaměstnání (školy), jak brzy musí ten který ráno být v zaměstnání, ve škole apod.

Poslední otázku vidím obráceně → napřed setkávání a trávení času jinde, později i v soukromí.

Ale záleží jen na těch dvou...

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Podle mě by to mělo být půl na půl. Proč by měl stále jezdit jen jeden partner?

doplněno 03.10.17 14:21:

Doplním. Asi dříve, než by došlo k nějakému intimnu, bych dávala přednost nezávaznému setkávání na výletech, muzea apod. Takto se lépe lidé poznají, než že ihned skočí spolu do postele. Ale já jsem asi ještě ze staré školy.

mot
hodnocení

1x
v poradku je to tak, jak to tem dvema vyhovuje. pokud to nekomu z nich nevyhovuje, v poradku to neni.
nejde rict co je/neni v poradku.

hodnocení

1x

Kdo má komu vyhovět v placení zábavy, výběru destinace na dovolenou, rozhodnutí o bydlení... to je přece tak strašně individuální, že nikdy nelze jednoznačně odpovědět, co je "jediné správné".

hodnocení

1x

Podle okolností, také to někdy může být pro to děvče dost nepříjemné, nějaké cestování tř. pozdě večer, takže podle okolností a po domluvě. Každému páru vyhovuje něco jiného. Na všeobecnou otázku dostanete všeobecnou odpověď.Žádné osnovy, jako třeba ve škole, na to nejsou.

hodnocení

Dobře, tak jak jste to třeba měli vy konkrétně? Abych to tak neměla tak obecné. Jestli se můžu zeptat, udělat si takový průzkum.

hodnocení

0x

Měli jsme to střídavě i já jezdila za ním i on za mnou, nestřídalo se to pravidelně, ale odvíjelo se to podle okolností. Takže postupně já poznávala jeho město a on moje jak trasy pro vycházky, tak různé restaurace. Myslím, že platil on, ale to bývala bud káva, nebo čaj. Později i návštěvy doma, pak i přespávání.

hodnocení

0x

Musí být na všechno daná pravidla? Není logické, že je to podle okolností a nejde to paušalizovat?

len*
hodnocení

0x

U relativně zdravých párů by to mělo být zhruba 50:50.

Pokud by však došlo ke kombinaci tak výrazných postižení ( holka na vozíčku nebo slepý kluk ), což nevím jestli není spíš příběh z říše fantazie, tak tam bych respektoval třeba i 90:10.

Obecně by se Vaše otázka dala vztáhnout i na jakékoli přátele nebo příbuzné, třeba i stejného pohlaví. A třeba počet jejich telefonátů, mailů, nebo nějakých snah o kontakt. Já osobně, když třeba vidím, že je to dlouhodobě z mé strany 70:30 nebo ještě hůře, tak už zpozorním, a připravuju se na to, že o toho člověka ( v důsledku jeho lenosti či nezájmu ) prostě přicházím a nebudu to zachraňovat. Pokud on nebude chtít, a poměr se rychle nevrátí aspoň na 60:40... Samozřejmě, že si nedělám čárky, ale přesto to poznat jde...

Do očí bijící to bývá právě u těch mailů, kdy pošlu třeba 20 nebo 30 vět a příjdou mi zpět 3 nebo 4... Když se to stane po několikáté, tak je jasné, že tady něco nehraje... A s tím člověkem končím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]