Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život nazor

Od: nepovim* odpovědí: 13 změna:

Ahoj je to si divná otazka ale nejak si nevím rady ani nevim kde bych zacala kdyz sem mala tak sem zila v rodine kde nebyli idealni vztahy (nasíli) pozdeji semsi nasla (tet jiz ex manzela skoro) se kterym mam dite tet si me nikdy nevazil lhal podrazel me jak a kde mohl nadaval my porad opakoval jak sem spatna a jak rodinu k zivotu (nas) nepotrebuje no tak se stalo ja se celou dobu snazila presto vsechno zachranit co slo chtela sem aby se nam venoval byl taky snami kdyz sme byli rodina ale zadat nekoho o cas ktery vam dat nechce je nemysli no pred rokem sme se rozesly nenesla sem to nejlip ze zacatku ale spis to bylo z duvodu jak moc tezky sem to mela musela sem se sama starat o domacnost syna a zajistit nas oba vc najmu coz dneska opravdu moc lehky neni citila sem se sama byl to prome sok ale vim to ze to bylo spravne rozhodnuti kolikrat sem se ale dostala do situce kdy se name zacaly nabalovat same problemy a tlak se name zvysoval mela sem deprese pocity beznadeje pak sem skolabovala ale vyspala se a zase vztala sla dal byla sem uz uplne hotova pak sem potkala noveho pritele se kterym je vsechno jiny lehci ten vtzah a co ma mit az na to ze nasebe moc casu taky nemame ...a já tak nejak proste nevim proc se mi ty deprese vraci ten pocit ze vsechno skonci ze kazdej je stejnej ze zase budu sama atd ja tyhle myslenky nechci ja vsobe citim tlak tet sem skoro rozvedena ikdyz byvaly je tak moc hodnej a stezuje mi to u soudu ze se hada o vyzivnem a pravdebodobne my ten zivot bude chtit nicit naschvalama (je ho povaha je nechutna) pritele byvala taky dela naschvali a dusno skrz pritelovo dite proste ja mam pocit ze uz to nevydrzim porad pod tlakem ze vsech stran ...nechci antidepresiva ja je do sebe cpat nechci ani se my nechce k psychologovi nechci vypadat jako slaboch chci znat jen nazory vas lidi skusenosti s necim takovym kolikrat pomuze vic par nazoru nez jit k doktorovi a vypadat jak hypochodr (protoze v dnesni dobe tak kouka snad kazdej doktor)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Teda řeknu vám, taky jsem během čtení dotazu padal do těžké deprese. Ale jen a jen kvůli pravopisu.
Radu nemám, snad jen, abyste se obrátila na příslušné odborníky z oboru práva a lékařství, především duševní hygieny. A raději ne písemně.
A na závěr, nejste v té situaci sama, mnozí jsou na tom mnohem hůř a přežít se dá (skoro) všechno...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. A proč nechcete antidepresiva? Pokud byste měla třeba angínu, taky řeknete lékaři, že antibiotika nechcete? S nemocnou duší je to stejné. Antidepresiva vám pomohou nastartovat normální stav psychiky, ty typu SSRI nejsou návyková jako např. benzodiazepamy apod. Nikdo se na vás jako na hypochondra a slabocha dívat nebude, protože každý normální člověk chápe, že rozvod manželství je velkým náporem na nervy. Jinou radu pro vás nemám.

doplněno 13.11.17 11:35:

No ještě jste antidepresiva nezkusila a již jste pro nim - zabírají až asi po 1 měsíci užívání, na to pozor. Se svým psychiatrem pak většinou konzultujete i to, jak vám lék sednul. Když ne, volí se lék jiný. A ještě jsem nikdy neslyšela, že by antidepresiva potlačovala city a projev lásky. Maximálně tak libido, to ano, ale ne všechny. A antidepresiva se nikdy nevysazují naráz, ale postupně. Až v době, kdy se člověk cítí naprosto zdráv, je bez depresí apod. Ale vzhledem k tomu vašemu životu - psychický tlak ze všech možných stran, budete muset problémy řešit stále. A s nemocnou psychikou toho moc neuděláte... Je to na vás, jak se rozhodnete. A upřímně - už ten váš psaný projev o něčem svědčí - minimálně o velké rozháranosti psychiky.

nepovim*
hodnocení

Já se bojím pravě toho abych si na ně nezvykla abych pak mohla fungovat bez nich . Když sem o nich přemýšlela tak my bylo řečeno že jen potlačí mé pocity že pak nebudu fungovat normalně a moc normálně prijevovat radost lasku city všeobecně .A další názor specialně od mého ex že to je slabošství .Ano nápor to je proto už nevím kudy kam je toho namě čím dál víc právě že jsem od lidí dostala spoustu rad jak tohle řešit jenže si tim nikdo neprošel tak si neumí představit co to je za situaci zůstat sama s dítětem bez možností dotho rozvod a ještě naschváli od obou ex děti do toho .

A další názor specialně od mého ex že to je slabošství .
Ano - asi stejné, jako když se zaťatými zuby léčíte akutní zánět slepého střeva v domácích podmínkách čajíčkem.

Když to říkal Váš Ex, tak je to určitě pravda, že? Hlavně, že on se projevoval jako silný člověk, když vás ponižoval a urážel. A tím si dodával sebevědomí. Nejste jediná, kdo by bral antidepresiva. Ordinace některých psychiatrů jsou plné. Někteří ani neberou nové pacienty, jak mají plno. Tak nebudete slaboch, když k němu půjdete. Je to normální. Proto ty doktoři studovali ten svůj obor, aby pomáhali lidem a ne, aby jim říkali, že jsou hypochondři. Ano, jsou i takoví doktoři, ale je jich asi menšina.

hodnocení

0x

Plně souhlasí s Vilíkem - navštivte psychologa nebo psychiatra,, nemusíte se za to stydět. Ale temn pravopis byste si opravdu měla zopakovat, je to fakt doslova děs.

nepovim*
hodnocení

No v té chvíli když to píšete tak pravopis je to nejmenší co vás trápí :) ... Asi to skusím jen si nejsem jistá jak by my mohl pomoct.

hodnocení

0x

Dobrý den,nechci být nepříjemná,ale antidepresiva by Vám pravděpodobně nepomohla. Vy musíte vyřešit svou situaci a traumata z minulosti a tohle žádná pilulka nedokáže. S tím by Vám mohl pomoci dobrý psycholog. Psycholog nepíše léky,ale rozebírá s Vámi Vaši situaci a společně hledáte její řešení. Jsou psychologové hrazení pojišťovnou,takže nemusíte nic platit. Ostuda to není,naopak by Vám to mohlo hodně pomoct.

Ale ten psycholog jí může poslat i k psychiatrovi.

Ano,to může. Ale to neznamená,že je její povinnost tam jít.

nevim*

Tak si rikám, co muze vyrust z deti vychovavanych takhle zaostalou a psychicky postizenou matkou *nevi*

hodnocení

0x

Jsem stejného názoru jako "vilik" a "nevim". A k Vaší otázce podotýkám, že jste na obrovském omylu, jestli si myslíte, že jste jediná matka samoživitelka. Chápu, že jsou Vaše možnosti omezené z různých důvodů. Na vašem místě se obrátím na svou rodinu, ti Vás takto "vybavili" do života, měli by nést odpovědnost. Ale podle toho co, a jak to popisujete, je moje rada k ničemu. Můj názor je ten, že byste se měla snažit uživit své dítě svou prací a přestala se litovat a přemýšlet o antidepresivech. Máte nárok na dávky a sociální pomoc od státu. Nechcete vypadat jako slaboch, tak se k problémům postavte čelem.

Píšete, že jste dostala spoustu rad jak z toho ven, ale Vy si myslíte, že si nikdo neprošel tím, co prožíváte Vy. Já Vás ubezpečuji, že si mnozí prošli daleko horšími situacemi.

hodnocení

0x

Tak tady je kazda rada marna...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]