Nejste přihlášen/a.
Je pro vas planovani nejakých cilu zivotni nutnost? Je mozno spokojene zit i bez perspektivy, treba singl duchodci co uz maji podstatne zivotni plany splneny a maji pocit, ze nic extra je neceka, musi se na neco tesit, aby jeste zivot bez cile bavil a neprisla depka? Nebo dokazete zit v pohode jen tak ze dne na den?
Já jsem žila vždy s cílem, ale díky tomu, že se mi nic nesplnilo a to podotýkám, že jsem pro to dřela, jsem se rozhodla žít ze dne na den, neúpinat se na nic a od ničeho nic neočekávat, protože mě to samozřejmě dost zabolelo, když se mi to nevydařilo. Cíle neměly přehnané nároky, ale z nějakého důvodu to prostě nevyšlo a než mít zlomené , tak raději žít ze dne na den a ono to všechno nějak dopadne
Holt jsem někde udělala chybu, jen nevím kde...
Pozor - pocit "ze nic extra je neceka" se zdaleka netýká jen "single duchodců". Možná byste byl překvapen, jak právě oni se dokážou těšit na a z každých maličkostí - i když, pravda, je ta perspektiva poněkud zkrácená
Naopak, podobné přístupy jsou (často) vidět u mnohem mladších osob - "Máme dítě/děti, bydlení, auto... a už jenom perspektivu dalších X let chození do otravné práce, abychom to všechno ufinancovali."
Tento nazor sdilim, tesit se z malickosti a nic moc neplanovat, "nabity diár" muze u vetsiny vyvolat stres, zivot v kalupu mne neláká a pravidelnost cinnosti zaváni stereotypem. Mladi se porad za necim honi, jsou vecne nespokojeni a neumi si zivot vychutnávat kazdy den. Depresi se nesmi dat sance, neni to hlavne stavem psychiky?
Jsem single důchodce a mám plány úměrné svým možnostem. Krátkodobé, ale nutné! To aby nebyla nuda, pocit marnosti nebo chaos. Časem jsem si našla brigádu na půl úvazku a žiji potřebami své firmy. V kalendáři mám naplánované zájezdy, výlety, cesty, návštěvy, akce, přednášky. No a na tohle se těším. Těším se na svatbu synovce, po ní na zahraniční zájezd, po ní na koncert do Prahy..A jelikož už nejsem tak rychlá, jako dřív a čas mi naopak letí rychleji, tak mám fakt co dělat. A dlouhodobý cíl? Snažit se co nejdéle zůstat nezávislá na pomoci jiných. Žít ze dne na den zvládnu jen chvíli. Každý je jiný. Já bych uhnila
Můj brácha celý život snil o plavbě na moři. Sice dělal kanoistiku, ale moře je moře. Až když mu vypadl z hnízda do světa poslední potomek, tak si splnil vysněný cíl. Nechal se najmout jako člen posádky s veškerými povinnostmi, co z toho plynou, na historickou jachtu a několik měsíců se plavil s partou stejných nadšenců Středozemním mořem a pobřežními vodami Atlantiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.