Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dojiždeni do zamestnani

Od: slunicko50* odpovědí: 8 změna:

Prosím poradte.Mám dojiždet do zaměstnání i o víkendech.Autobusy ani vlaky na ranní směnu ai na odpolední nejezdi, nebo jezdí, ale ne tak abych se dostala včas do práce a z práce.Auto máme s manželem společné.Též ho potřebuje.Já jezdím hrozně málo.O práci nechci přijit ,co mám dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Moje odpověď se Vám asi nebude líbit. Doprava do zaměstnání je starostí zaměstnance, nikoliv zaměstnavatele. Tzn., že se budete muset dohodnout s manželem nebo si najít zaměstnání s příhodnější dopravou.

hodnocení

2x

Do práce jsem měla jednu cestu 10 km. Jezdila jsem několik let na kole, v zimě, v létě, pořád. Za deště v pláštěnce, za mrazů v kulichu a rukavicích. Pak jsem se "zmohla" na Babetku. A už jsem to přejela rychleji. Nenapsala jste ale, jak to máte daleko, to je dost podstatné.

Nebo si zařiďte spolujízdu. Určitě nejste sama, kdo jede do práce o víkendu a jistě se najde někdo, kdo Vás za příspěvek na benzín rád bude vozit.

Kupte si auto. Tím nemyslím přímo z výrobního pásu, ale něco staršího. Já měla nakonec /do jiné práce, vzdálenější/ pěkného polského Fiátka. Za 8 tisíc z autobazaru, jezdil opravdu dobře. Byl hezký, maličký a měla jsem ho ráda. Už ho ale nemám. Ale něco podobného by Vám určitě posloužilo taky a dobře. A když nejste vyježděná a někde byste trošku ťukla, nebude to velká škoda. Jaga.

Dojiždeni do zamestnani

hodnocení

1x

Dohoda o úpravě pracovní doby, dohoda s manželem o půjčování auta (On ho pořebuje i o víkendech?) nebo o pořízení dalšího, zjistit, zda v místě pracoviště není možnost přespání, jezdit dostupným spojem i za cenu více na cestě stráveného času... způsobů je víc, ale bez znalosti vašich možností dál poradit nelze.

vilik*
hodnocení

0x
Dohodnout se s manželem, se zaměstnavatelem, koupit další auto.
Lehká rada, těžká realizace.

hodnocení

0x

Kolik je to km?
Jezdit na kole, s nekym, poridit elektrokolo (kdyz nemam ridicak) nebo motorku (auto).

rv*
hodnocení

0x

Mimo město je téměř nezbytnost, aby v rodině, kde oba pracují, byla auta dvě. Manželku jsem též donutil, aby si osvěžila řízení, takže naučenou trasu zvládne.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak moc na vybranou nemáte. Buď se dopravíte do práce po vlastní ose (auto, kolo, moped), nebo si najdete novou práci. Váš zaměstnavatel asi nebude tento problém řešit za vás. Pokud váš manžel auto potřebuje, nejspíš budete muset koupit nějakou ojetinu pro vás.

pohanka*
hodnocení

0x

Jedna varianta by byla, že po domluvě Vaši víkendovou směnu odpracuje stabilně jiná osoba, která potřebuje peníze /odměna za práci plus příplatky za práci o víkendu/.

Pokud by to bylo samozřejmě možné se takto s někým domluvit a též se zaměstnavatelem.

Nelze, aby Vás manžel o sobotách či nedělích, dopravil autem na nejbližší vhodné spojení a vrátil se domů?

Odpoledne by snad již něco jelo, nebo jak již píší rádci nade mnou, svézt se s někým, kdo jede Vaším směrem.

Nebo jako ráno, by musel manžel, nebo někdo z rodiny pro Vás přijet. Pokud by bylo auto doma k dispozici a manžel nepracoval o víkendech.

Píšete, že vlaky ani autobusy tak brzy nejezdí? Podívala jste se dobře? ČD upravovaly začátkem prosince jízdní řády a přidávaly vlaková spojení. Podívejte se na IDOS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]