Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte.Mám dojiždet do zaměstnání i o víkendech.Autobusy ani vlaky na ranní směnu ai na odpolední nejezdi, nebo jezdí, ale ne tak abych se dostala včas do práce a z práce.Auto máme s manželem společné.Též ho potřebuje.Já jezdím hrozně málo.O práci nechci přijit ,co mám dělat?
Do práce jsem měla jednu cestu 10 km. Jezdila jsem několik let na kole, v zimě, v létě, pořád. Za deště v pláštěnce, za mrazů v kulichu a rukavicích. Pak jsem se "zmohla" na Babetku. A už jsem to přejela rychleji. Nenapsala jste ale, jak to máte daleko, to je dost podstatné.
Nebo si zařiďte spolujízdu. Určitě nejste sama, kdo jede do práce o víkendu a jistě se najde někdo, kdo Vás za příspěvek na benzín rád bude vozit.
Kupte si auto. Tím nemyslím přímo z výrobního pásu, ale něco staršího. Já měla nakonec /do jiné práce, vzdálenější/ pěkného polského Fiátka. Za 8 tisíc z autobazaru, jezdil opravdu dobře. Byl hezký, maličký a měla jsem ho ráda. Už ho ale nemám. Ale něco podobného by Vám určitě posloužilo taky a dobře. A když nejste vyježděná a někde byste trošku ťukla, nebude to velká škoda. Jaga.
Dohoda o úpravě pracovní doby, dohoda s manželem o půjčování auta (On ho pořebuje i o víkendech?) nebo o pořízení dalšího, zjistit, zda v místě pracoviště není možnost přespání, jezdit dostupným spojem i za cenu více na cestě stráveného času... způsobů je víc, ale bez znalosti vašich možností dál poradit nelze.
Kolik je to km?
Jezdit na kole, s nekym, poridit elektrokolo (kdyz nemam ridicak) nebo motorku (auto).
Jedna varianta by byla, že po domluvě Vaši víkendovou směnu odpracuje stabilně jiná osoba, která potřebuje peníze /odměna za práci plus příplatky za práci o víkendu/.
Pokud by to bylo samozřejmě možné se takto s někým domluvit a též se zaměstnavatelem.
Nelze, aby Vás manžel o sobotách či nedělích, dopravil autem na nejbližší vhodné spojení a vrátil se domů?
Odpoledne by snad již něco jelo, nebo jak již píší rádci nade mnou, svézt se s někým, kdo jede Vaším směrem.
Nebo jako ráno, by musel manžel, nebo někdo z rodiny pro Vás přijet. Pokud by bylo auto doma k dispozici a manžel nepracoval o víkendech.
Píšete, že vlaky ani autobusy tak brzy nejezdí? Podívala jste se dobře? ČD upravovaly začátkem prosince jízdní řády a přidávaly vlaková spojení. Podívejte se na IDOS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.