Nejste přihlášen/a.
Včera jsem sledovala ve zprávách, co kandidáti na prezidenta, přiznali jako svůj majetek. Chtěla bych se na tohle podívat z jiného úhlu. Příjde mi, že bych se měla hodně rozmyslet, jestli dám svůj hlas tomu, kdo má s odpuštěním, holý zadek. Mám volit někoho, kdo neumí zabezpečit sebe a žije v garsonce po babičce, s platem "z ruky do huby"? A chce vést celý stát k prosperitě, když to neumí sám pro sebe? Nechci přemýšlet o tom, jestli lžou a v představě, že se přiblíží lidu, dělají ze sebe chudáky, kteří lidem rozumí. A také nechci spekulovat, jak k majetku přišli, že se za něho musí stydět natolik, že ze sebe dělají neschopné skoro žebráky.
Přemýšlím moc blbě?
Jak to vidíte vy?
Mne nezajímá velikost majetku, zajímal by mne spíše způsob jeho nabytí. Majetek kandidátů na prezidenta (jde-li o majetek získaný legální cestou) pro mne není kritériem, které by mohlo ovlivnit mou volbu.
Já mám pocit, ale jen pocit, že se hlásí jen k tomu majetku jehož nabytí mohou doložit. A tam to je.
Myslím, že ne. Pro mne majetek kandidátů kritériem není. Majetek nic nevypovídá o lidských kvalitách. Vezměme třeba Horáčka...
Já nechci být válečný štváč, ale jediný Horáček se nikdy netajil tím, že vlastnil sázkovou kancelář, za kolik ji prodal a teď jako jediný přiznal, že má na kontě cca 16 milionů, nepracuje, věnuje se kampani a žije z tantiem za jím složené, hrané písničky, které dělají nějakých 30.000kč měsíčně.
Ivzez, já to chápu podobně, jen mi přišlo, že on jediný nemží a říká, netají se tím, že sázkovou kancelář vybudoval.. Udělám malý úkrok stranou. Herny, hospody, zastavárny, bulvár, prostitutky. Nic z toho by nemohlo existovat, kdyby neměly zákazníky, klienty nebo jak se jim říká. Poptávka, nabídka. Je na lidech, jestli to využijí.
Navíc, nedávno mě zaujalo, jak se kdosi pídil po těch, kteří "spolupracovali". Jsou na to archivy a pliveme všichni. Je zajímavé, že se nikdo nepídí po těch, kdo tohle zavinil, kdo a jak ke "spolupráci" přimněl Jako by tihle lidé neexistovali a ti konfidenti vznikli ze své vůle. Není to divné?
Ani já nechci být štváč. Ale přestože je Horáčkův majetek formálně (z hlediska zákona) v pořádku, příčí se mi, jakým způsobem (míním sázky) jej nabyl. Tantiemy jsou podle mne v pořádku.
Na první příčce je ale pro mne program kandidáta na prezidenta. Jeho dlouhodobé chování a názory.
Majetek kandidáta na prezidenta neberu v úvahu. Protože nevíme, co je ,,majetek,, manželky, dětí a dalších nejbližších příbuzných.
Ale samozřejmostí by mělo být prověřitelné celkové chování v minulosti, jednání v osobním a profesionálním životě, důvěra, sebedůvěra, gramotnost, rétorika, přesvědčivost, jasné formulace a ne podobojí, kdy člověk neví, jak to dotyčný myslel.
To, že někdo řekne, že bude spojovat, že bude slušný, nastolí pravdu a lásku jsou pro mne jenom slova.
Žádný kandidát nemůže vyhrát 100 procentním zvolením. Vždy tam budou lidé, kteří volili ano a kteří ne. Nebo nepřišli k volbám. Důležité je, aby volbu většiny tolerovali.
Dobrá otázka, správný názor. Vím min. o jednom kandidátovi pragmatikovi (pan profesor Drahoš, znám osobně, nikdy se nezajímal o politiku, vrátil "starou strukturu" na vedoucí místa místa, aby měl pokoj...), který kandiduje proto, že by šel jinak do penze s cca 15000 (18000?) Kč. Návazná otázka, co mi vrtá hlavou: Co udělají kandidáti se sponzorskými dary (na kampaň), nebudou-li zvoleni? Vrátí je?
Pokud znáte pana Drahoše osobně, mohl byste potvrdit, že je členem České asociace Římského klubu? Na svém profilu se totiž k této otázce nevyjádřil. Pan Drahoš má největší dary a příspěvky na svém kontě od zahraničních dárců. Proč? Miliony se jen tak nerozdávají.
Jedním ze zakládajícíhch členů Římského klubu v Německu byl i Petr Robejšek, a je dobře, že ve volbách 2017 Realisté neuspěli.
Pohanka: Tak takle moc pan profesora Drahoše asi neznám, moc mi ČAŘK k němu ale nejde. Všechny drboznalosti: Má 2 dospělé dcery, poměrně mladou dekorativnější tmavovlasou manželku. Je fyzikální chemik od narození, řešil problémy tuším teorie bublin, než se stal ředitelem Ústavu akademie věd a poté celé AV. Je to muž konsenzu, jak už se někdo vyjádřil. Za prvé musí být dobře rodině. Nikdy nebyl aktivní politik, ani třeba na komunální úrovni. Jeho hlavní hobby je zpěv ve sboru. Umem každého Dra věd je publikování výsledků práce v angličtině, takže prof. D. má krásnou spisovnu angličtinu, celoživotně používanou. Jako vedoucí pracovník je zběhlý v Asertivním jednání - a to je to, co ho posunuje do druhého kola, jak vyplývá z průzkumů. Určitě s tím ale nenasměruje stát někam jinam ani nezatočí s Babišem - což ani nechce, jak uvedl. Mohu uvést kde odkdy a jak bydlí, ale - je to podstatné? Vilu ani mezonetový velký byt nemá. To by možná pořídil z prezidentského platu. Do volebních místností se to dost valilo, takže tohle je k očekávání.
Jméno J. D. je uvedené tady: verumetbonum.webnode.cz/... Sem se celkem hodí. Je to ale typický kradař revoluce. Opatrný, nebyl "u nich", šedá zóna, ale výdobytků si umí užívat. Pámbůh mu dej věčnou slávu. Jestli nebude (bude-li pres.) převálcován ničemy jako všichni, dám na modlení.
Jedu...:
1. svobodné volby
2. svoboda slova
3. neomezené cestování
Já teď víc nevím, ovšem kdo trávil většinu života za železnou oponou byl např. rád, že může vzít dcery na flamenco, produkované věhlasným Španělem, hostem. Jo a:
4. žádná státostrana, možná.
jedu...:
Špatně vůbec nic, je to snad uvedeno? Jenom: Víte, co bylo za makačku udělat tu slavnou sametovou revoluci, co to některé lidi stálo? No a "ten pán" už byl ve věku, kdy se revoluce nedělá, šatí se rodina. Přišel k hotovému a žádný důsledný komančobijec nebyl a není. Vis příspěvek výšeji. .
fram - Víte, co bylo za makačku udělat tu slavnou sametovou revoluci, co to některé lidi stálo?
Ne - CO je to stálo?
Přišel k hotovému a žádný důsledný komančobijec nebyl a není.
K čemu přišel - pořád to nějak nekonkretizujete.
MUDr. Hilšer, že? Poněkud zkreslené informace.
V Praze 1 naopak v nájemním bytě o rozloze 50 m2 bydlí Marek Hilšer "Z dědictví vlastním padesátimetrový byt v Olomouci, jehož hodnota se pohybuje kolem 1,8 milionu korun. Vlastním také třetinu rodinného domu v Údlicích u Chomutova. V nemovitosti nyní žije můj otec,"
To je majetek sice směšný, oproti kandidátům ostatním, ale na druhou stranu - leckdo nemá ani to.
A jestliže jako "vědecký pracovník a vysokoškolský učitel" uvádí o svém platu, že "Není moc vysoký, je to asi 30 tisíc korun hrubého," ( tn.nova.cz/... pak to zřejmě nebude jeho ostuda či neschopnost.
Mimochodem - co by měla být ta "prosperita" , kterou "neumí sám pro sebe" ? Jak by se měla projevit?
Dobrý den, tento pohled Vám neupírám, ale nesdílím názor, že je úlohou prezidenta vést celý stát k prosperitě (ani k tomu nemá pravomoci, které mu dává Ústava). Ta myšlenka, že prezident je v našem politickém systému něco jako vedoucí, spasitel, monarcha nebo ochránce, je zcestná. Tu prosperitu státu vytváří jeho lid a jeho práce (vláda by k tomu měla vytvořit podmínky), ale nikoliv prezident (ten nedělá ani zahraniční politiku, jak si stále mnozí myslí). A k tomu majetku - někdo ho třeba ani k životu mnoho nepotřebuje a nehromadí ho, jiný mohl dědit, někdo ho získal šikovností a jiný ho třeba prodal nebo zůstal u první manželky. Za tím, že muž určitého věku nemá mnoho majetku, nemusí být nic ošklivého - pokud žena neuvažuje jako zlatokopka. Zdravím!
babkazov - to si nemusíte brát tak osobně. A obecně - třeba měl ten "oškubaný" a nyní nemajetný muž jen smůlu na manželku, která neuměla hospodařit. Ovšem, to už by bylo na jinou debatu.
Možná, že jsem se léty naučila být zlatokopkou, protože jsem zjistila, že když člověk má už nějaký věk a nemá vůbec nic, pak je to lenoch s tunení nemocí (obě ruce levé) nebo propil, prohrál, prodrogoval. Někam jeho výdělky šly. Prostě prošustroval, je to špatný hospodář. Dlouho mi to trvalo, než mi tohle všechno došlo. Jsem zlatokopka? Podle všeho ano. Byla jsem většinu života sama a dvě děti vystudovaly při výživném 950kč za obě a pak 500 za tu mladší. A nedá se říci, že žiju v holobytě a z ruky do huby. Nejsem bohatá, to rozhodně ne, ale nejsem žádný chudák v bytě po babičce.
A víte jak to je. Podle sebe soudím tebe.
Bene, neukočíroval manželku a na stát si troufá?
Pořád nechápu, co je na tom špatného nebo divného. Mám-li byt v městě A, pravděpodobně mi jeho pronájem zaplatí nájemné bytu v městě B, kde pracuji.
Pdesátimetrový byt může být např. 2+KK - a proč by dvěma dospělým bezdětným lidem nestačil? Respektive proč by měli platit za větší, který je dražší, dá víc práce atd.?
Mimoto pokud netušíme nic o stavu účtů dotyčného, nelze tvrdit, že "nemá vůbec nic", má "obě ruce levé" natož pak že "propil, prohrál, prodrogoval".
Nemluvila jsem o konkrétním člověku. Mluvila jsem obecně. Tak nějak jsem si vzpomněla, jak kandidovala paní Topolánková. Jednou se na ni sesypali novináři a ona se zhroutila. Tak jsem si tehdy pomyslela, jak bude chtít hájit lidi, když neumí obhájit sebe. Pak to vzdala. Stejný systém.
Vždyť ano - taky dávám jen příklad toho, že kandidát na prezidenta nemusí zrovna peníze přehazovat vidlema.
Dobrý den, no, ale tu manželku třeba živil (výdaj) a funkce prezidenta bude živit jeho (příjem) . A prezident (v našem politickém systému) stát "kočírovat" nemá - od toho je vláda. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.