Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
Dnes se mi stala taková zajímavá příhoda. Je mi 22 let o životě vím ještě prd a jdu si tak z práce, natěšen, že sednu do auta a pojedu konečně domů. A v tom vidím jak jde muž a žena a hádají se, říkám si nebudu se do ničeho plést. Pak jí ale dal facku a začal do ní strkat a nadávat na ní. Ostatní na to jen přihlíželi a já chtěl taky, ale ta slečna na mne zavolala pane pomoc a začala se od něj odtrhávat. Tak sem se zastavil začal koukat a říkám je tady nějaký problém, ten frajer do mě strčil tak jsem do něj strčil taky a on upadl díky své nešikovnosti a ta žena, které jsem se zastál na mě začala křičet co to dělám a začala mě urážet a strkat do mě. Zarazil jsem se, a vůbec sem nevěděl co dělat ostatní na mě čučeli a nic. Docela mne to zklamalo. Nechtěl jsem nic vyhledávat, a ani se do toho plést. Ale tuhle reakci jsem opravdu nečekal. Pomohli byste někomu v takové situaci? Kdyby se to stalo znova vůbec nevím jak bych reagoval.
Dobrý den, jo jo, také to znám - do "italského" vztahu se nemá zasahovat. Ti lidé to potřebují k životu a zasahovatel je potom nepřítel. Zdravím!
No, chtěl jsem vlastně napsat, že zasahovatel si myslí, že je ochránce, ale stane se tím nepřítelem, protože narušil onu "hru" toho páru, kterou potřebují k upevňování vztahu. Jen je těžké to rozpoznat - kdy zasáhnout a kdy ne.
A právě pro to, jak to dopadlo, ti zkušenější jen přihlíželi. Ale stejně jste frajer, že jste se jí zastal. Příště Vám některá jiná může být opravdu vděčná. Do lidí člověk nevidí. Škoda, že spoustu lidí takováto zkušenost odradí od další pomoci na zbytek života a to i tehdy, kdy mohou skutečně zabránit něčemu hodně ošklivému.
Někdy člověk poskytne pomoc i když o to nebyl požádám a pak se stává, že sklidí nevděk. Je takové rčení - každé dobro musí být po zásluze potrestáno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.