Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reakce Cola + Mentos

Od: pes* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, všichni,

mám takový asi trochu nezvyklý dotaz. Chci zkusit známý experiment, při kterém spojením Coca Coly a Mentos dojde k vytrysknutí gejzíru. Chtěl bych se zeptat někoho, kdo to zkoušel, jestli by mi poradil.

Potřebuji takovou Colu a Mentos, aby to bylo co nejsilnější. Coca Cola Light je prý nejúčinnější.

Nejsou jiné typy Coly účinnější?
A Mentos prý mentolové, jsou to tyto (a kolik jich má optimálně být)?

Dále pokud máte jakékoliv další tipy, jak lze reakci vylepšit, co z tím udělat... Také by mě zajímalo, jestli když bonbony do lahve uzavřu, jestli lahev exploduje. Máte někdo rady?

Mockrát předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dávkování podle toho, co očekáváš. Avšak opatrnost je na místě.

Rozumné množství bez "exploze":

Různé nápoje...

hodnocení

0x

Výsledky ukázaly, že Light Cola v kombinaci s mátovými nebo ovocnými Mentos vytvořila nejefektnější gejzír, který vytryskl až do sedmimetrové výše. Stejně dobře fungovala Light Cola bez kofeinu, z čehož tým zjistil, že kofein v koncentracích, v kterých je obsažen v nápoji, nemá na reakci zásadní vliv.

Naopak zásadní vliv má jak moc je nápoj sycený. Cola light je nejlepší, protože cukr reakci "brzdí".

zpravy.aktualne.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]