Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se říká dobrák od kosti?

Od: maky® odpovědí: 18 změna:

Říká se - "to je dobrák od kosti", znám šunku od kosti, nebo že mi zima vlezla až do kostí, zmrzl na kost. Ale dobrák od kosti, jak byste to vysvětlili? *nevi*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, já si to vysvětluji tak, že je někdo dobrák od základu (až od nitra těla, tedy od kostí). Zdravím!

P.S. Kostra je pevný základ těla.

doplněno 26.09.17 17:14:

babkazov - dobrák do morku kostí jsem neslyšel. A také ne všechny kosti jsou morkové .

hodnocení

to bude od toho základu, to jo *jasne*

A co až do morku kosti? Taky tak, že?

hodnocení

3x

Prostě to nijak nehraje, je skutečně dobrák celý, tedy až od toho nitra, od těch kostí. Někdo dělá dobráka jen navenek, jinak je mizera. Ale dobrák od kosti tím dobrákem skutečně je. Jaga.

jofa*

Tak já si to vysvětluji trochu jinak. Dobrák od kosti je podle mne výraz o človeku kterého dlouhodobě známe a víme. že je to jeho vlastnost dlouhodobá, v jeho okruhu známá být stále dobrý, udělající , pomůže za každých okolností a další . Takový člověk se s těmito vlastnostmi narodil, což bohužel není každému dáno.

doplněno 26.09.17 08:44:

Doplním, že tito lidé jsou často využíváni ke svému prospěch.

Máte pravdu, že na "dobráky od kosti" se lepí jejich zneužívači. Dobrák od kosti ho musí prokouknout, aby nenaletěl.

doplněno 28.09.17 14:44:

Dobrák od kosti versus zneužívač od kosti. Mohli by to dát dohromady jako dvojka. Doplňovali by se.

hodnocení

1x

Nejlepsi maso je od kosti. Proto kdyz je nekdo dobry> tak je dobrak od kosti.

hodnocení

lego, pozor na lidojedy. :-D

liska*
hodnocení

0x

To je v jádru dobrý člověk. To Ti říkam od srdce. Někomu je ale z duše protivný.

hodnocení

0x

Taky se říká "studené ruce, dobré srdce".

Když už jsme u toho - "Chladnou hlavu, planoucí srdce a naprosto čisté ruce" Felix Dzeržinskij ;) To by jeden nevěřil, co všechno si zbytečně pamatuje.

Jinak neověřená pověst říká, že v Libošovicích kdysi měli velikánského hrozivě působícího psa, který byl ale velice hodný - říkalo se mu "dobrák zpod Kosti"... *smich*

hodnocení

nick říká se "studené ruce, upřímné srdce" ;)

Studené ruce, horké srdce?! :-D

Na studené ruce jsou dobrý rukavice zdravibezchemie.cz/... . Na horké srdce nevím. Kdo ho ochladí?:-D Až jednou umřeme, bude i srdce studený.

doplněno 28.09.17 19:55:

Maky, mají poslední kus! Fešný jsou. Asi si je pořídím*smich* .

hodnocení

To už nebudou nic platné ani ty zahřívací rukavice.:-D

Studené ruce, vřelé srdce! :)

Studené ruce, horoucí srdce...

vfs
hodnocení

0x
Dobrák od kosti je dvojsmysl, za prvé to znamená Dobrák až na kost , to znamená opravdový Dobrák ale zároveň např v písničce od chinaski nebo i jine literatuře, to je dvojsmysl protoze kost je hrad a věznicev minulosti pro největší kriminální živly.Proto v písničce zpívá o tom jak je problémový a nazývá se Dobrák od kosti, v pozadi videoklipu je vidět i věznice/zřícenina kost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]