Nejste přihlášen/a.
Spoluzaměstnanec starý pamětník má názor, v padesátých letech USA neustálím bombardováním Severní Koree zničily 8000 tisíc továren, 5000 tisíc škol, 1000 tisíc nemocnic, pětsetset tisíc domů, vyhubily 20% obavatelstva a zničili pět největších přehrad.
Co bylo příčinou této akce, již tenkrát byla komunistická Korea nebezpečím pro své okolí
Bambulo-kdo je nebezpečný-Kim v Korei,který se nikam necpe nebo amíci ,kteří strkají své čumáky snad od každé země na světě?!
Pokud by amerčan nechal koreu s kimem ať si doma dělají co chtějí,tento by pak nedělal to ce dělaá!
Na to je jen jedna odpověď. Kdo tady měl dřív atomovou bombu a rakety, kdo začal dřív vyhrožovat? Amerika nebo KIM? Tak kdo si tady začíná? Kdyby američani nestrkali rypák kam se podíváš, tak by Kim nemusel vyvíjet zbraně na odstrašení. To by byla úleva...
mot a @ben: Prosím nějaké protiargumenty, proti mým. Létají snad korejské bombardery podél amerických hranic, nebo obráceně? Vedla snad Korea v minulosti válku s USA na území USA nebo obráceně? Kdo je mnohem větší a nepoměrně silnější,, jak vojensky, tak ekonomicky? Kdo má větší důvod se bát, aby tak ospravedlnil své kroky?
Takže vážení oslovení, prosím vaše argumenty a ne vaše hloupé kecy o zastydlých komunistech. Ostatně @bene, v poslední době to není poprvé co, kdy se nedostává na argumenty a zbývají nadávky.
Dobrý den, o tom nepřemýšlejte - tomu textu porozumí a souhlasí s ním jen člověk s myšlením "zastydlého" komunisty. Zdravím!
nikdo - já jsem přeci nereagoval na Váš příspěvek, tak nemám potřebu argumentovat. Jen jsem to trochu vysvětloval pro kolegu. A nenadával jsem - komunista není nadávka = diagnoza.
bunata - dík za kompliment .
Kdyby jste nebyl tak jednostraně zaměřený, musel by jste přiznat, že Korea nemá jiný směr, než východ, do tichého oceánu, bohužel přes území Japonska, kam může testovat své balistické rakety. Korea nezabrala v tichém oceánu tu spoustu atolů, které zabrala a zničila americká armáda svými pokusy. Ale něco jiného, než naprosto nekorektní jednostrannost, od vás nelze čekat, že?
Ano. Vyhnalí okupanty, zabrali silou cizí území a už nevrátili. Vyhnali původní obyvatelstvo, někdy ani to ne, a následně zničii tak, že jsou dodnes neobyvatelné. Tím jako chcete ospravedlnit co? Že stát, který toto neudělal, a nemá tedy zabrané cizí území, nemá kde by testoval, nemá právo testovat?
mot: Podle vaší odpovědi by se dalo usuzovat že vám vadí zkoušky raket na východ, na jih by jste je akceptoval. Je to tak?
Co se týče Bikini a ost. ostrovů. Dočetl jste ten článek z VAŠEHO odkazu až do konce? Opravdu věříte, že domorodci odešli dobrovolně? Opravdu si myslíte, že zamořená zemina, která tam zůstala, je vhodná pro návrat lidí? Opravdu jste tak naivní?
No a debatu můžete klidně ukončit, mě je to jedno. Já na otázky odpovídám, Vy ne. Neumíte podepřít argumentem ani svůj názor, natož aby jste odpověděl na mé otázky. Dělejte si co chcete, vaše vystupování tady, není můj problém, ale váš.
@bambula: A dlužím tak trochu odpověď i tazateli. Ke korejské válce, 1950-1953, se toho dá dohledat spousta, jak na českých, tak na cizích serverech. Potrapte strejdu Googla, a uvidíte. Ta čísla které uvádíte, jsou blbost. Myslím že @strejc vám to napsal dost jasně
Kdo z VÁS byl opravdu v Korei , aby potvrdil to co říká propaganda?
Proč třeba západní propaganda v osmdesátých letech tvrdila o posluchačích tuzemských vojenských škol,že jsou to budoucí profesionální vrazi a zabijácí? Kolik z nich (mimochodem jsem jeden z nich a toto jsem slyšel zrovna den před svým vyřazením ve škole v Martině ze rádia svobodná evropa) je opravdu tí "profesionálním zabijákem a vrahem"?
Kde se nejlépe vyzkouší jakákoliv technika? Přímo v provozu nebo v laboratořích či polygonech?NE vždy nejlépe přímo v provozu! Kde se nejlépe vyzkouší zbraně opět jen na střelnicích a zkušebnách? NE,ve skutečném boji a to je to co chtějí zbrojaři kteří jsou v zadu ,vždy v pozadí a vždy z každého vál.konfliktu vydělají nejvíce a ovládají vlády tvrzením-komunisti v Korei vedeni Kimem jsou špoatní ohrožují nás a musíme ...
Nevím jaká je skutečnost ale toto je můj náhled na skutečnost,ale myslet si můžeme každý co cheme ,toto nám ještě nikdo nezakázal,naštěstí!
Přeložím váš dotaz:
Spoluzaměstnanec, starý pamětník, má názor, že v padesátých letech USA neustálým bombardováním Severní Koree zničily 8 milonů továren, 5 milonů škol, 1 milion nemocnic, půl milionu domů, vyhubily 20% obavatelstva a zničily pět největších přehrad.
Co bylo příčinou této akce, již tenkrát byla komunistická Korea nebezpečím pro své okolí
Co na to teď říci?
Dobrý den, kdyby tato současná "roztržka" nebyla tak nebezpečná pro region i celý svět, tak by se to mohlo přirovnat k tomu, jako když si kluci v partě poměřují pindíky a ten s největším potom dělá šéfa celé party . Zdravím!
Když se zeptáte libovolného jihokorejce na forum nebo japonce, řekne vám.. že jsou na tohle zvyklý, rakety a výhružky jim kolem létají celý život, ale nic z toho nikdy nebylo.
Neříkám že Amerika kolem nečmuchala, ale poslední raketové testy a vypouštění blízko JP pevniny a tlak na Kimmieho,
má na kontě právě Amerika.
Takže... nebezpečný, jen potencionálně, je šance že se něco nakonec semele, ale na to nebude mít vliv, ani J.Korea, ani Japonsko.
A víte jak ubohý život mají ti lidé, kde vládne ten Kim Čong-un? To Vám vůbec nevadí? Najděte si schválně nějaké dokumenty o tom člověku a o životě lidských bytostí té země. Já jsem si je našla a nebylo mi z toho vůbec dobře. Tady si mnozí stěžují na to, co jsme prožívali za vlády komunistů, ale to, jak žijí ti chudáci tam, to je nesrovnatelně horší. Hodně by mne zajímalo, kdyby v roce 1968 přišli Američané a nabídli nám, že nás ruských okupantů zbaví, kolik z Vás by jim začalo nadávat. Teda těm Američanům. Já nejsem politik a vůbec nevidím do strategie národů. A myslím si, že tady není mezi námi ani jeden člověk, který by mohl o sobě říci, že do toho vidí a že zná všechny příčiny. Ale nadávat na Ameriku je nějak populární, a to mne teda hodně udivuje. Já proti nim vůbec nic nemám, ale mám toho hodně proti tomu Kim Čong-un proto, co dělá vlastnímu lidu. A to, co udělali tomu mladému Američanovi, to je přece hrůza. Kdyby to udělali vašemu dítěti...?
Dobrý den, když se vrátím trochu do minulosti, tak to s KLDR bylo vždy tak, že vládnoucí Kim začal zlobit sousedy, aby dostal mezinárodní hospodářskou pomoc (hlavně potraviny). Tu dostal a byl chvilku klid. Po spotřebování oné hospodářské pomoci (když se KLDR najedla) začal zase zlobit - a tak se to vše stále opakovalo (svět ten režim uplácel a myslel si, že už bude klid). Co vlastně chce ten současný Kim je asi zatím nejasné, resp. hladomor tam prý nyní není. Zdravím!
Válka v padesátých letech za pomocí Číny, Sovětského svazu a Ameriky, nemohu dohledat jaké škody v Severní vlastně vznikly, pouze, že Americký generál Mc Arthur vydal rozkaz, - v přeměnu, pustinu spálené země, včetně použití napalmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.