Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papež = KACÍŘ

Od: sestricka odpovědí: 11 změna:

Dogma KC je, že papež je neomylný.

Proto mě velmi překvapilo, že jej jeho podřízení obviňují z kacířství, protože vynáší nepravdivá prohlášení - viz: novinky.cz/...

Není tohle rozpad KC a začátek jejího konce?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechci tady urazit věřící, ale mám pocit,že ten pohled křesťanů na sex vůbec, na rozvody, na potraty. na lesby a gaye, je naprostý přežitek. Stejně většina kněží měla sex tajně nebo když nebyly dostupné ženy, zneužívali mladé hochy a spousta farářů stejně sex. žilo se svou hospodyní. To se mi daleko více líbí některé americké víry, kde pastor může mít rodinu.

Takže změna ,přístupu by byla vhodná.

vilik*
Aja, zaměňujete význam slov křesťan a katolík. Takže vaše vyjádření je velmi nešťastné.
Nemyslím si, že současný postup kardinálů je začátek konce KC. Myslím si, že KC potřebuje reformu.

hodnocení

0x

Pokud by církve za ta století nepřekrucovali a neupravovali si Bibli tak aby jim vyhovovala-nic takového by nehrozilo.

doplněno 25.09.17 20:01:

Mno záměrně jsem nepsal porušování Biblických zásad a nařízení od Boha ale překrucování!

pt®

ne, ne, ne, "diesel", to není o překrucování Bible církví, to by byl omyl, to je právě nedodržování církve toho, co je napsáno v Bibli...

doplněno 25.09.17 20:03:

"diesel"...*placni*

sestricka

Je to i záměrné překrucování - například záměrná změna "Desatera", nebo úprava biblických veršů aby podporovaly jejich nauky.

pt®

" sestricka", bude to pravděpodobně v katolickém katechismu, ale ne v Bibli, když byste zašla za knězem nebo i za Papežem a porovnala svoji Bibli s jeho, tak bude ve smyslu stejná, liší se nepatrně jen překlad "Nového světa". Podívejte se na překlady na těchto stránkách: obohu.cz/...

sestricka

Ano "pt", máte pravdu. Nevyjádřila jsem se dost srozumitelně. Bibli (pokud se nejedná o volný překlad, kde nejsou číslované kapitoly a verše) měnit a překrucovat nemohou, ale v Katechismu to tak je.

Děkuji za upřesnění pro případné další čtenáře komentářů.

pt®

"sestricka"...*placni*

hodnocení

0x

Ten spolek šejdířů přečkal i časy, kdy měl tři papeže a válčili mezi sebou.

O ty podvodníky se nebojím ani trochu.

hodnocení

0x

No, zrovna to Amoris laetethia je asi to poslední, co by mi na papeži vadilo. Ale docela by mě zajímalo co s tím obviněním bude dál? To ho budou soudit? Co když ho uznají viným?

farar
hodnocení

0x

Já papežovi fandím. Možná to dojde tak daleko, že už nebudeme muset zneužívat děti a místo manželek mít kuchařky.

A pokud by naše církem měla skončit, tak máme nasmlouvané zlaté padáky a podíly z církevního majetku - s tím bych v klidu dožil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]