Nejste přihlášen/a.
Dogma KC je, že papež je neomylný.
Proto mě velmi překvapilo, že jej jeho podřízení obviňují z kacířství, protože vynáší nepravdivá prohlášení - viz: novinky.cz/...
Není tohle rozpad KC a začátek jejího konce?
Nechci tady urazit věřící, ale mám pocit,že ten pohled křesťanů na sex vůbec, na rozvody, na potraty. na lesby a gaye, je naprostý přežitek. Stejně většina kněží měla sex tajně nebo když nebyly dostupné ženy, zneužívali mladé hochy a spousta farářů stejně sex. žilo se svou hospodyní. To se mi daleko více líbí některé americké víry, kde pastor může mít rodinu.
Takže změna ,přístupu by byla vhodná.
Pokud by církve za ta století nepřekrucovali a neupravovali si Bibli tak aby jim vyhovovala-nic takového by nehrozilo.
Mno záměrně jsem nepsal porušování Biblických zásad a nařízení od Boha ale překrucování!
ne, ne, ne, "diesel", to není o překrucování Bible církví, to by byl omyl, to je právě nedodržování církve toho, co je napsáno v Bibli...
"diesel"...
Je to i záměrné překrucování - například záměrná změna "Desatera", nebo úprava biblických veršů aby podporovaly jejich nauky.
" sestricka", bude to pravděpodobně v katolickém katechismu, ale ne v Bibli, když byste zašla za knězem nebo i za Papežem a porovnala svoji Bibli s jeho, tak bude ve smyslu stejná, liší se nepatrně jen překlad "Nového světa". Podívejte se na překlady na těchto stránkách: obohu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.