Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sílá myšlení okolí a ovlivnění života jiných

Od: zol odpovědí: 29 změna:

Zajímalo by mě, jestli je možné, aby myšlení okolí ovlivnilo můj život? Myslím to tak, že já myslím pozitivně, věřím v sebe, ale okolí ne, pořád mi opakují co nezvládnu, na co nemám a obecně pořád poslouchám vše negativní... *bzum*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Žijte svůj život, žijte tak, abyste si splnil svoje přání, abyste si stanovil svoje cíle, abyste byl spokojen. Nenechte se ovlivnit. Můžete se poradit, vyslechnout jiný názor, zvážit pro i proti, ale rozhodnutí je vždy jenom na Vás.

Negativní a srážející lidi okolo sebe se snažte omezit, nestýkat se s nimi často. Naopak seznámit se s pozitivními, s lidmi, kteří mají nějaký cíl, kteří Vás pozdvihnou. Najít si nový okruh známých.

Ptejte se i svého nitra, a jestli nějak cítíte, že ta určitá věc je pro Vás dobrá, jděte do toho. Jak jinak byste chtěl něco dokázat, někam se posunout.

Pokud ta negativní prohlášení slyšíte od rodiny, bylo by dobré se postavit na vlastní nohy, žít vlastní život, a hlavně, nesvěřovat se o plánech, o kterých asi budete již tušit, že máte kontroverzní náhledy na věc. Naučte se komunikovat o ne až tak zásadních věcech, ale spíše všeobecně. Nevstupovat na tenký led, být diplomat.

Jste zodpovědný za svůj vlastní život, ať už se Vám zadaří, nebo ne. Každá zkušenost Vás nastartuje nějakým směrem.

zol
hodnocení

Děkuji za názor. Přišlo mi normální mluvit s rodinou o svých plánech a cílech, ale máte pravdu, nechám si to pro sebe a bude to tak lepší. Ano, každý je si svým strůjcem štěstí, to je naprostá pravda. Já cíle vždy měl a dřel jsem, ale pořád poslouchám co nezvládnu a pak se mi skutečně nedaří, protože to mám v hlavě asi podvědomě...

jofa*

Proč by jste měl svoje plány utajovat před rodinou, to je hloupost. Co popisujete v dotazu, to je zcela normální běžná reakce okolí a buď si názory, rady, přeberete a vyhodnotite jako dobré a svoje cíle, plány budete chtít postupně realizovat, nebo dáte na rady zkušených a něčeho se prostě vzdáte. Že občas narazíte je zcela normální. To Vás posune dál. Víte co lidí se nechá ovlivnit i třeba jedincem. Prostě narazí, zjistí, že to není to pravý ořechový a jde se dál.

zol
hodnocení

Děkuji za názor.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, kdyby se takto negativně nechal ovlivňovat Jára Cimrman, tak by nikdy nedosáhl svých (dle jeho vlastního hodnocení) úspěchů . Zdravím!

zol
23.09.17 09:42
hodnocení

*smich*

hodnocení

1x

Dobrý den,určitě to vliv má. Mně okolí hodně sráželo,mnoho let a mj. i v důsledku toho mám deprese. Snažila jsem se okolí něco dokázat,až jsem vyhořela a už se nesnažím o nic,prostě nechávám život plynout tak,jak je a vůči okolí jsem si postavila hradbu. Snažím se po letech izolace znovu začlenit mezi lidi a není to jednoduché.

Bohužel i interakce s okolím nás významně ovlivňují. Je dobře,že jdete vlastní cestou,ještě ale dbejte na posílení sebevědomí a na asertivitu,nesnažte se nikomu nic dokazovat,to je cesta do pekel. Hledejte okruh lidí,kteří Vás budou brát i s Vašimi chybami.

zol
hodnocení

Děkuji za názor, snažím se jít za cíli a plnit si sny, ale urážky od okolí jsou v podstatě denně a tento boj je začarovaný kruh. Nepotřebuji dokazovat okolí co ve mě já, to vím moc dobře, ale okolí mě opravdu sráží a už od mala slýchávám na co nemám, cokoliv udělám je špatně, když mám nějaký problém (tohle slovo nesnáším), tak místo pomoci je mi od rodiny zabodnuta kudla do zad. A poslední bodnutí mě dostalo ještě dál než pod dno a nějak nevidím světlo ve svém cíli. ... Myslel jsem si, že mám na VŠ, ale jakmile jsem neudělal zkoušku, okamžitě proslov až někam, typu "já jsem ti říkal, že na to nemáš, máš komplex a chceš nám všem dokázat, že na to máš, ale nemáš, tak sklop hlavu a přiznej to", když zkoušku mám, tak se to přejde jako samozřejmost. Proto nevím, jestli je možné, že se mi ve škole nedaří z neustálého poslouchání těchto vět. Jsem svéprávný a umím říct, na co mám a nemám, ale mé okolí mě vidí jinak...

Já Vám to věřím. Nevztahujte si to na sebe. Problém mají i oni. K nim se zas chovali stejně rodiče. Tak to okoukali od nich a přenášejí dál. Jinak se ani chovat neumí. Nečekejte od nich chválu nebo podporu. Oni se to nenaučili, tak to nedělají. Musíte tu podporu mít v sobě a pěstovat. Kdo to nezažil, tak tomu nevěří a myslí si, že za to můžete Vy. Máte akorát takovou povahu, že čekáte tu podporu a snášíte špatně kritiku. Pokud vás doma ustavičně kritizují, tak to nepotěší. Kritika přiměřená a zdravá je v pořádku. Ale pokud někdo ustavičně jen kritizuje a hledá chyby, tak od takových lidí co nejdál. Má se správně kritika vyrovnat pochvalou a ne jen kritizovat. Na každým člověku se dá najít chyba. To znamená, že tomu, kdo kritizuje to řekněte. Nenechte si to líbit.

doplněno 23.09.17 11:15:

Je možný, že to máte v rodině a všichni jsou takoví. Snažte se postavit na vlastní nohy a jít pryč.

zol
hodnocení

Samozřejmě je kritika zdravá, jak píšete, ale má své hranice a ty jsou stále překračovány. A máte pravdu také v tom, že je to v nich díky výchově. Bohužel tam láska a pomoc ze strany rodičů mých rodičů nebyla a v tom tkví to tajemství, nemají mi vlastně v tomto co předat, když zažili to, co mi dělají...

mm*

Jestli máte z vecne kritiky pocit krivdy tak se takovym lidem nesverujte a radeji se snazte o kontakt s pozitivneji ladenym okolim, nekteri lide skutecne dokazou cloveku znechutit jakoukoliv snahu a otravit zivot. Byvaji to casto neschopni zavistivci, zákerne zlomyslni a uspech druhym neprejici *cert*

zol
hodnocení

děkuji, to bylo napsáno od *srdce* a hlavně jsem rád, že není chyba pouze ve mě*cert*

jofa*

Když máte dostatek seběvědomi, tak se proti těm lidem ozvěte a dupněte si. trochu jako chlap. Není možná aby Vám pořád otravovali život. Přece nebudete stále naříkat, jak jsou všichni k ničemu.

doplněno 23.09.17 12:09:

Tady je potřeba aby poradil chlap a ne citově křehké maminky a babičky.

zol
hodnocení

:-D díky za radu!

jofa*

Neříkejte mi, že se tím okolí pořád zabývá, tomu nevěřím. Zabývá se tím, když možná máte nějaký problém, jak píšete. a nečekejte, že Vás za vše budou plácat po zádech. Možná okolí vadí Vaše přehnané sebevědomí, které dáváte najevo a tak Vás tlumí. Nevěřím, že okolí je tak zlé bezdůvodně.

doplněno 23.09.17 11:15:

Na tohle bývala dřív dobrá vojna, jakkoliv zpochybňována o účelnosti. Na dva roky pryč od maminky, rodičů, hozen mezi různé nátury a starej se.

zol
hodnocení

A co závist, mohla by to být? Ne, nejsem sebevědomý a nedám svému okolí nic najevo. A upřímně, sem tam by to poplácání bylo vhod...

zol
hodnocení

Jo, to je pravda, o tom žádná. O mě to ale o mamince a mamánkovství není, kdyby bylo, tak neřeším to, co mne trápí...

hodnocení

0x

Ano, může ovlivnit takové myšlení, tvůj život. Já si myslím, že bys měl zapřemýšlet, jestli jsi k takovému hodnocení nezavdal příčinu. Ne proto, že jsi neschopný, ale proto, že na všecko prdíš. Když se chováš jako lenoch a jako "jednoduchý" nechci použít slovo hlupák, pak asi okolí tvé plány na vzlet ke hvězdám, nebude vidět reálně. *hej*Máš dvě možnosti. Buď se smíříš, že jsi takový jak se jevíš anebo se zatneš a všem ukážeš, že můžeš, ale doposud jsi byl za "jednoduchého lenocha", protože ti to tak vyhovovalo. Ale že dokážeš mnohem více, když budeš chtít. *hej* A já ti přeji, abys všem vytřel zrak. Začni s tím hned teď! Ne až zítra. *palec*

zol
hodnocení

To je zajímavé, že hned se tady používá pojem lenoch. Ne, nejsem lenoch, kdybych byl, měl bych to v paži a neřešil to :) Ale díky za názor*palec*

hodnocení

0x

Ano, může vás to ovlivnit, ale je dobře, že si to uvědomujete. Pak se můžete i bránit, znám takové negativní lidí, nejhorší je, když jsou i v rodině.

zol
hodnocení

A jak je dobré se bránit? Já se snažím těmto lidem vyhýbat, nekomunikovat nebo v omezeném čase, ale jelikož je to rodina a moji spolužáci, tak ne vždy je možné se jim zcela vyhnout...

S takovými lidmi se setkáte stejně. Třeba v práci a ve škole, jako teď. V práci se jim nevyhnete. Budete se muset naučit s nimi vycházet a umět s nimi komunikovat, být asertivní. Nevymažete je*klik* jako třeba slovo.

doplněno 23.09.17 12:45:

firstclass.cz/...

doplněno 23.09.17 14:38:

Není zač.:)

zol
hodnocení

Díky za článek*cteni*

hodnocení

0x

Začněte den tím, že se pořádně uzemníte, nic vás potom tak nevyvede z míry. Další věc je ta, že se budete mít rád takový, jaký jste, to je základ, jste ten nejlelpší člověk, kterého znáte.

doplněno 23.09.17 14:52:

Tohleto téma je problém celé naší země. Naše zem potřebuje podporu, to jest kladné myšlení, které lidé vysílají a ne samé negace negace negace. Přijde návštěva a jen dosednou, už to začne...všechno stojí za ho...moje zdraví /ale došel k nám po svých/, politika, počasí, vztahy...všechno. Ano, situace je vážná, ale tím, že se pro to trápím, lkám, možná i pláču, tím to změním? Stalo se vám, že jste přišli do společnosti, kde byli všichni pozitivně naladěni? To je potom paráda...*srdce*

zol
hodnocení

Děkuji, je třeba si věřit a dokola si opakovat jaký jsem.;)

doplněno 23.09.17 15:07:

Ne, všichni jsou pořád jenom naštvaní, špiní všechny kolem, ale nehledají chybu u sebe a strašně mě tím stahuji.Nevadí mi kritika, umím si nalít čistého vína, ale asi všechno to negativní u mě už vygradovalo a stáhlo mě to pod dno. Jak vždycky říkám-pokud oni jsou mým obrazem, tak potěš koště*zed*

Dělejte autogenní trénink a jógu. Jógu dnes dělá snad každý. :-D*palec*

doplněno 23.09.17 18:44:

Zrovna včera jsem četla, že jógu cvičí i Jitka Asterová s dcerou. Poslední dobou čtu, že jí cvičí skoro každý herec či umělec.

Syn byl na tom podobně, nebudu to tady pitvat, ale napíšu, co mu pomohlo, bylo to "tai či", zůstal u toho a je to již víc než deset let a ještě cvičení "či kung".

zol
hodnocení

Dobrý nápad, děkuji*jasne*

zol
23.09.17 18:43
hodnocení

*palec2* začnu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]