Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dost často cestou do zaměstnání potkávám mladého muže (cca 20-25) kráčet (zřejmě také někam na bus či vlak) v kraťasích a NABOSO. I dnes, kdy pršelo.. Možná je to velmi zdravý přístup, ovšem myslím si opak. Časem na tom
dotyčný nemusí být zdravotně dobře... Co o tom soudíte, je to nějaká nová móda?
Dobrý den, upřesněte dotaz - znám pojem naboso jako v botách, ale bez ponožek. Pokud šel mladík bez ponožek a bez bot, tak šel bosky (bos). Zdravím!
svatoslav - takže ten mladík nechodí naboso, ale bosky (chodidla má holé). Zdá se, že nejsem sám, kdo to z dotazu nepochopil.
Nedivím se, že "ben" nepochopil otázku. Mohl jste napsat, že ten dotyčný chodí bos a basta. Maximálně dodat, že nemá ani boty. Ale když zmiňujete ponožky, tak si můžeme myslet, že ten člověk chodí jednoduše naboso, ale v botách. Tak jestli chodí úplně bos, bez bot, tak k tomu má asi nějaký zvláštní důvod. Ale stejně by mne zajímalo, jak by něco podobného akceptovali v jeho zaměstnání. A hlavně, jaké zaměstnání by mohl v dnešní době vykonávat, kdyby vůbec nenosil žádnou obuv. Ale pokud to dělá jenom ve svém volném čase, protože mu to tak vyhovuje, tak v tom nevidím žádný problém.
Myslíte "naboso", nebo "bos"...to je rozdíl. Chodit bos je dávno známá věc, že je to zdravé, masírují se tím chodidla, tím i akupresurní body, které mají spojitost se všemi orgány v těle.
Kdo chodí bez ponožek, ale v botách (jakýchkoli, letních i zimních), chodi naboso.
Bos chodí ten, kdo nemá ponožky ani boty.
Zajímavé čtení o bosochodcích je zde.
V létě jsem viděla v centru města mladého muže v obleku, měl dredy a byl bos. Jak tak chodil parkem, působilo to docela zdravě a ne moc divně. Když šel po asfaltových chodnících, bylo mi ho trochu líto.
Sama chodím bosky doma na zahradě a někdy venku na louce. Babička vyprávěla, jak chodívala bosa i do školy. Doma dětské boty měli, ale ty se musely šetřit na zimu a pro mladší sourozence.
Jak se na bosochodce dívám? Poměrně vlídně. Nikomu neškodí.
Dobrý den, myslím, že ten rozdíl mezi naboso a bosky (bos) by člověk dobře poznal při cestě přes strniště . Zdravím!
svatoslav - nechtěl jsem slovíčkařit, ale rozdíl v tom je. Jinak toho chlapce obdivuji, že zřejmě mistrně zvládá vyhýbat se nedopalkům, chrchlům, žvýkačkám či psím lejnům .
liska - no, když máte boty a jste naboso, tak chůze po strništi není snad bolestivá. Bolestivá je chůze po strništi bosky (když máte holá chodidla). Takže jste asi natrénovala pohyb bosky a nikoliv naboso. Je to nepatrný rozdíl ve slovech, ale větší rozdíl to je ve skutečnosti.
Jsou to mimoni, nici si nejen nohy, ale zdravi celeho tela, plosky nohou si trvale poskodi a nasledky pociti
Při chůzi naboso přes strniště musíte jít tak, abyste sklápěl trčící useknutá stébla směrem dopředu. Chodili jsme tak z koupání od rybníka. Dá se to natrénovat .
Zrovna včera jsem spatřila řidiče nějaké zásilkové dodávky, jak vyskočil bosý s balíkem v náručí. Je to riziko, může tam být střep, slimák, exkrement nebo plivanec. Na to mám své tlapky ráda!
Dobrý den, každý si o tomto udělá svůj vlastní názor. Někdo věří, že je to zdravé, někdo zas, že je to škodlivé.
Já mám názor takový, že venku před svým domem, si klidně mohu vyzout boty a jít po trávě. Ale abych šla po kamínkách, které se mi budou zapichovat do chodidel? Ani náhodou. Po městě bych bosky určitě nešla, většinou se na chodnících válí plno nedopalků od cigaret, psí extrementy, pohozené žvýkačky atd. To bych neriskovala. A v zimě? Už vůbec ne. Lidé, co chodí bez bot, Vám řeknou, že pravěcí lidé přece taky chodili bosky, tak proč my ne? Jenže zapomínají na to, kolik v té době bylo nemocí a zranění. Na co máme v dnešní době boty? Na to, aby se používaly a abychom si vážily toho, že je máme
.
Myslím si, že ani pravěcí lidé nechodili celý rok bosky. Halili si nohy do kůží, protože zjistili, že v zimě je to příjemnější, pohodlnější. Také při lovu a migraci to bylo určitě lepší. Lidi přemýšleli už v pravěku a snažili se si ulehčovat život.
Jak už se tu psalo, je zcela zásadní rozdíl mezi chozením bosky a chozením naboso. V létě vesměs všude chodím naboso (= bez ponožek, punčoch apod), bosky (= bosá) také, ale to jen v místech, kde vím, co čekat. Kdo měl někdy v noze zapíchnutý nějaký dlouhý trn nebo dokonce sklo, jistě si též dává pozor... A chodit bosky v zimě nebo obecně v chladu se mi nezdá zrovna moc moudré. K tomu se vyjádřil už i generál Suvorov, a to byl nějaký hrdina: "Держи голову в холоде, живот в голоде, а НОГИ В ТЕПЛЕ!"
Já sám jsem bosochodec. Takže pro mne je to úplně normální. Chdím již tak 3,5 roku a nic na tom neměním. Je mi jedno zda prší či sněží.
Nijak mě to neobtěžuje, příjde mi to přirozené. Sám chodím po domě většinou úplně bosý i bez ponožek, je to příjemnější. Venku mi příjde zvláští chodit úplně bosý, naboso tomu rozumím. Tato moderní vlna chození naboso má možná něco do sebe, nikdy jsem nad tím nepřemýšlel. Zajímavé je toto téma vyhledat na sociálních sítích. Zřejmě o to lidé mají zájem.
Může to být zajímavé módní zpestření a možná i pohodlnější. Tak třeba příští léto vyzkouším jen bílé triko, džíny a bosé nohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.