Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí práce

Od: boris* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer. Jsem již v duchodě. Četl jsem o ruzných domácích prací přivýdělku komletacích výrobku atd. Existuje vubec taková práce nebo jsou to opět vše podvody? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Rozhlédněte po svém okolí, po závodech, podnicích, co vyrábějí.

Před rokem 89 byla určitá část výroby zastaralá a dokončovací práce se opravdu dělaly doma. Máte okolo sebe nějaký podnik, který se drží ještě zuby nehty z té doby? Tam se zeptejte, protože nová, moderní výroba již většinu těchto přivýdělků odbourala.

Jinak, kde byla možnost sehnat dom. práce, tak se o tom mezi obyvateli moc dobře vědělo a důchodci, či ženy na mateřské byly ve střehu, kdyby se něco uvolnilo. Nechávalo se to mnohdy jenom svým známým.

U nás byly kompletace pařáčků na knedlíky, začišťování gumových výlisků z gumárny, výroba pytlíků na svářecím stroji, či domácí výroba panáčků /na zrcátko v autě/ a podobně. Figurky byly z filce, nalepeném na polstyrenové kouli - hlavička a tělíčko na jehlan plus ta očička, ručičky, zástěrky apod.. Dnes by asi nikdo nekoupil.

Doprava bude též problém, nikdo Vám nebude vozit materiál a odvážet hotové zboží z daleka, ale opět z okolí, aby náklady byly co nejmenší.

Ptejte se spíše sousedů, známých, ale nedělejte si moc nadějí.

liska*
hodnocení

0x

Potkala jsem před pár lety mladou pani na MD, že prý doma pracuje pro jednoho vysokého politika z ČSSD. Denně prohlíží určitá periodika. Plno novin a časopisů a ona je musí většinou na PC detailně projít a vybrat z nich články, kde se o dotyčném nějak zmiňují a v jakém smyslu. Politik dostával denně výpis údajů, aby byl v obraze. Zajímavé je, že paní se o politiku příliš nezajímala a ČSSD ani nevolila.;) I toto může být tip.

Ano, tuto práci znám také. Říká se tomu lobbování. I mně byla jednou tato práce nabídnuta a byla opravdu velmi dobře placená. Ale jednak to nejde bez známostí a také k tomu musí být talent, protože to znamená za toho politika vlastně bojovat tak, aby to nebylo okaté a hlavně mít takzvané "spisovatelské střevo", dobrý postřeh a odhad situace. Nesmí to působit násilně a čtenáři se vlastně musí ovlivnit takovým způsobem, aby si ani nevšimli, že jsou vlastně manipulováni. A to není práce lehká a ani jednoduchá.

doplněno 22.09.17 11:13:

Aha, tak to pardon. Špatně jsem pochopila.

liska*

Mám pocit, že píšete o něčem jiném. Ona nelobovala, nýbrž jenom sbírala údaje z tisku. Sama nic nezveřejňovala, nic neformulovala, jen pravidelně odevzdávala tomu svému politikovi přehled o míře jeho popularity a nepopularity v podobě seznamů. Kolik článků v jakém periodiku a zda pro něj negativní nebo pozitivní .

Jinak tazateli připomínám blížící se volby, kde je potřeba dobrovolníků. Ptejte se na obci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]