Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše nejmilejší filmy

Od: dejavu* odpovědí: 27 změna:

Jaké jsou vaše nejmilejší filmy? Chodíte rádi do kina nebo už jen sledujete filmy z PC, videa, DVD a aTV? Máte nějaké, na které se vždycky těšíte v televizi? Co jste viděěli v posledních letech v kině, co vás dostalo? Máte třeba nějaký zajímavý zážitek spojený s určitým filmem? Jsou filmy, po kterých marně pasete a viděli jste je jen jednou a už nikdy více..?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Já si pamatuji Abonent na lince u . Viděla jsem to hoooooooooooooooodně dávno v televizi /tenkrát mám dojem ještě s titulky a od té doby to žádná televize nadala do placu ,je to hrozně starý film ,ráda bych ho viděla znovu.

dejavu*
hodnocení

Jé, to si pamatuju jako knížku, měla jsem v pokoji knihovnu a občas se tam na mne ten nápis zašklebil "Abonent trati U" knihynainternetu.cz/... znělo to tak tajemně :)
Já pasu zas po filmu Samota s Vilmou Cibulkovou, úžasné téma jako noha od R. Jefferse, skvělá Cibulková, skvělé exteriéry v přírodě, pořád jsem po tom pásla, až jsem to jediné opakování propásla. Nikdo ho na videu nemá, prostě smůla, ale zas, mám se na co těšit, když to budou opakovat a náhodou si toho všimnu :) csfd.cz/...

myslím,že Abonent na lince U byl seriál,měl několik dílů*jasne*

technikjirik*
hodnocení

0x

Mám jich hodně na kterých ujíždím. Pupendo a Pelíšky jsou základ. Anděl páně mám na chvilky, kdy ztrácím víru v to dobré co v člověku je. Lotrando a zubejda, když je mi smutno. Pán prstenu když chci "vypnout". V kině jsem už dlouho ebyl, asi to bude tím, že nemám rád novinky... radši chodím do divadla... často a rád

dejavu*
hodnocení

Tak Pelíšky, to byla bomba, nic jsem od toho v kině tehdy nečekala, když to mělo premiéru a mohla jsem se potrhat, knížky, podle které byly Pelíšky i Pupendo jsou jedny z mých oblíbených, ty můžu vždycky (Hovno hoří a Opilé banány), děj je tam jinak, ale uričtě nezklame.

pepyk93*
hodnocení

0x

Docela hodně se dívám na filmy v televizi i na PC,i když není nad ,,klasické" kino,do kterého si občas také s někým zajdu...:)

Své oblíbené filmy také mám,obávám se,že víčet by byl hooodně dlouhý...žánrově je to také docela bohaté...

Těch filmů,které jsem viděl jen a pouze jednou je také dost.

doplněno 24.01.10 17:11:

Doplním oblíbené filmy,které se zde ještě nevyskytnuly : Černí baroni,Černý jestřáb sestřelen,SWAT-jednotka rychlého nasazení,Tobruk,Gympl,Rock podvraťáků,Scary moovie,Sami v poušti...atd. atd. Je jich opravdu hodně,ale víc si jich momentálně nevybavím...

raadek*
Nikam nechodim. Van Helsing, S certy nejsou zerty, Jak se budi princezny, Tri orisky pro Popelku, Volani divociny, Pane vy jste vdova, Zhave vystrely a dalsi. R.
dejavu*
hodnocení

Tři oříšky je ta nejromantičtější pohádka, Popelka na koni, to bylo žůžo, žádný rok ji nevynechám. *srdce* Jednou jsem ji sledovala s chovankami ústavu pro mentálně retardované a bylo to zajímavé, jak to prožívaly a řikaly nahlas, co jsem si myslela, vstávaly, nadávaly maceše a tak. *smich*

dejavu*
hodnocení

No tak tos na sebe moc neprozradil, hochu. *smich* Já je mám naštěstí vypsané na své osobní stránce, tak nemusím datlovat:

Trainspotting, Pulp Fiction, Rainman, Prolomit vlny, Čtyři přátelé, Poslední pokušení Ježíše Krista, Tanec s vlky, Mona Lisa, Mlčení jehňátek, Motýlek, Easy rider, Koyaanisquatsi, Taking off, Amadeus, Valmont, Dobrý Will Hunting, Život v sedmém nebi, Americká krása, a pochopitelně mnoho českých filmů:
Obecná škola, Jízda, Akumulátor 1, Je třeba zabít Sekala, Zapomenuté světlo, Učitel tance, Kráva, Fany, Městem chodí Mikuláš, Vrchní prchni, Šeptej, Knoflíkáři, Pelíšky, Samotáři, Vratné lahve a slovenské Pásla koně na betoně a Záhrada.

doplněno 22.01.10 18:52:

tak to mi upadlo jinam, byla to odpověď pro pepyka93

pu®
hodnocení

0x

My s partnerem sledujeme filmy poměrně hodně, a to nejvíce na PC, popř. jdeme do kina na film, který si to zaslouží (tedy má dobrou kameru nebo zajímavé exteriéry). Moje osobní oblíbená je Pyšná princezna. Nemáme televizi, takže na Vánoce mi unikla, ale až ji budou opakovat, uteču si k Mámě :D Jinak mě baví filmy s tajemstvím a čísly - třeba Věčný svit neposkvrněné mysli, Číslo 23. Pak mám také ráda filmy, které hraničí s dokumentem, nebo přímo jsou dokument (třeba Valčík s Bašírem). I dokumenty mě bavily, když jsem měla TV, ale kvůli nim bychom ji nepořizovali :) Nejvíc jsem sledovala dokumenty o totalitě, a pak tedy o holocaustu. Šoa samozřejmě nemusím zmiňovat, to je síla *uf* (ale celý jsem to nevydržela, ani nervy jsem neměla). Kino si, co si vzpomínám, zasloužil třeba Into the Wild (nevím česky, byli jsme na něm v NL). A z klasiky mám ráda filmy s O. Novým, fakt že jo *smich* Taková Dívka v modrém...mmmm. A ještě mám ráda Eva tropí hlouposti. Ale ráda kouknu na cokoliv, teď se chystáme na Na velikosti záleží - vzhledem k tomu, že to je jeden z nejlepších počinů izraelské kinematografie posledních let, nemělo by nám to uniknout (obecnou kvalitu IL kinematografie opomineme :D ). Co do zemí se mi líbí francouzské filmy, mají jakýsi další rozměr. Jen škoda, že pořád musím titulkovat - ale lepším se *bezim* Až to bude FR bez titulků, teprve pak to bude to pravé. A možná mě ještě něco napadne. Dobré téma!

dejavu*
hodnocení

Díky za úžasnou inspiraci, dám si na ty věci pozor, doporučuji ještě Proutěného muže (Wicker Man)

pu®

To vůbec není zač, díky za doporučení! Ještě jsem popřemýšlela (vlastně mě nikdy nenapadlo přemýšlet, co bych ráda znovu viděla, vidíte, tak to byl příjemný relax v tramvaji ;) ) a vzpomněla jsem si na nezapomenutelnou Audrey Hepburn v "Čekej do tmy" (to je moc oblíbený film mých rodičů a mně okamžitě učaroval), Katherin Hepburn v "Hádej, kdo přijde dnes na večeři" a taky na Morgana Freemana v podobně laděném "Řidič slečny Daisy". Obě dámy Hepburn mám ráda a domnívám se, že jejich obsazení je poměrně jistá záruka kvality. Někdy se povede taky zpracování divadelní hry, třeba taková "A Streetcar Named Desire" s Vivien Leigh a Marlonem Brando... (ale to může být také tím, že mám strašně ráda Tennesseeho Williamse :) ). Bez zajímavosti nejsou ani filmová zpracování Beckettových her, to jsem zírala, že se to vůbec dá. Je fakt, že kamera trochu přesune ten divadelní zážitek jinam, ale děsivé to bylo úplně stejně.

Ale náhodou se ráda podívám i na normální thriller a komedii *smich* Třeba u Můj soused zabiják si docela dobře odpočinu, a teď mě fakt nadchl Leonardo diCaprio ve filmu Body of Lies. Vynikající zpracování, vynikající herecký výkon. Ale je to normálně kasák :D Ale L. diCaprio mě taky překvapil ve filmu Pláž. Já nevím proč, ale mám ho pořád zafixovaného jako toho romantického fešouna z Titanicu - a pokaždé mě překvapí, jak dobrý je to herec. Vlastně i Letec se mi moc líbil.

A pokud máte ráda biografie, tak je moc povedený Ray (o Rayi Charlesovi). A na ten se zrovna vyplatí jít do kina :)

Tak já už toho raději nechám, protože mě jeden film dostává k druhému, a to bych tu seděla do rána *smich* Dobrou noc!

doplněno 23.01.10 12:38:

A nesmím zapomenout na geniální zpracování (to černobílé, seriálové) Foglarových Rychlých šípů! Brr, to napětí... Sledovala jsem to na gymplu, a ti mizerové to dávali až po týdnu! 25 minut děsivého napětí a pak aby člověk čekal 7 dní na další díl, hrůza! *bum* Film jsem neviděla, ale prý je to příšerné - tak ani nemám chuť. Jinak ve veselohrách se shodnu se stařenkou PT ;)

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Já až zase takový filmový maniak nejsem, ale pár oblíbených kousků, ke kterým se rád vracím, mám taky. Pro totální vypnutí mozku a nátřes pupíku např. Caveman s Ringo Starrem, Klub sráčů, Moji přátelé II, Svéráz národního lovu, Velká žranice a z českých Dědictví aneb Kurvahošigutntag. Když si chci u filmu porochnit, tak válečné s hloubkou - Četa, Slzy slunce, Nepřítel před branami, Bílé peklo, Šedá zóna, Schindlerův seznam, dále Sedm, 12 opic, SAW, Kostka, 8 mm atd. A vesměs všechny filmy s B. Willisem a N. Cageem.

Apropos - co je to kino? Jóóóó, to je takovej ten barák, ve kterým jsem byl asi tak před dvaceti lety a při výbuchu smíchu a komentářů okolosedících mě vždy unikla pointa?*smich*

papene*

;)Shrnuto.Staré české komedie a Eva...vede! *haha*

pt®

U nás mažel, když je unavený, leží na gauči a dívá se na TV, já sedím u PC. *klik* Dnešní moderní filmy téměř nesleduji. Mám ráda dokumenty z přírody, ale nemusím ty, co jsou z vodní říše. Miluji otevřenou krajinu, přírodu a zvířata. Nenechám si ujít každou sobotu film pro pamětníky, *kafe* nejraději s Oldřichem Novým /Kristián/ a potom pohádka o ,,Pyšné princezně,,, ,,Princezna se zlatou hvězdou,, ,,Byl jednou jeden král,, ,,Tři oříšky pro popelku, taky se mi líbila ,,Andělská tvář,,. Většinou pohádky, které jsem sledovala se svými dětmi. *houpy* Dnes když vnučka jmenuje nějaké pohádky, tak nevím o co jde. I když jsme od syna dostali DVD přehrávač, tak Jsme si do dnešního dne nic nepřehráli. Kdysi dávno jsem viděla v kině japonský film ,,Kvaidam,, /muž bez uší/, nevím zda to píšu správně, byl to strašidelný film, už jej nemusím nikdy vidět, ale zanechal ve mně obraz klečícího trpícího muže. Mám ráda veselohry a taky filmy natočené podle skutečné událsti /Requiem pro panenku/. Dnes si raději vybírám ty veselé. Nezapomenutelné jsou fran. filmy s Louis Funesem /serie četníků/. *smich* Určitě jsem na něco zapoměla, ale to podstatné jsem napsala. Třeba najdu mezi některými, vámi popsaný film, který ráda zhlédnu. PT /stařenka/

randolf*
hodnocení

0x

:) Můj oblíbený už starý film je "Umírání za dlouhého dne". Není tam moc přehnaných akčních scén přesto je velmi dobrý.

Mám ho na VHS.

doplněno 24.01.10 22:36:

A ještě "Náš dědek Josef".

ukulele*
hodnocení

0x

Děkuji za dotaz, jsem filmový fanatik, v mém výběru deseti nej jsou : Dej si pohov, kámoši 1 a 2, Koření života, Žít po svém, vše s Funesem, bohužel poslední filmy velice ztrácí dabingem, co naplat Františka nikdo nepřekoná, Sluha dvou pánů na dvd, Cimrmani, jsem rád, že jsem sehnal film Tichá bolest s Rudolfem Hrušínským, no a Troškinovy filmy jsou lahůdka...a co se týče žážitku? Byl jsem na rybách s pánem, který byl velice blízkým kamarádem Rudolfa Hrušínského a pomáhal mu, samozřejmně na rybách se učit scénář na Švejka a i mu pomáhal trošku přibrat a to zejména konzumaci mňamek od paní Hrušínské, také mi vyprávěl jak za nimi přicházeli Jan a malej Ruda a jak malej Ruda už od malička projevoval velikou lásku k přírodě a zejména k rybaření, někdy bych to malému Rudovi rád řekl osobně, nemám však odvahu ...snad se mi to jednou povede...

chlamak*
hodnocení

0x

Mam moc rad historicke filmy.. Dobyti raje, Kralovstvi nebeske, Troja... A take nase Ceska produkce neni zla. Nejradeji ale sleduji filmovy klub na CT2 *palec*

Na tohle jste se neptala... ale musim napsat ze naopak nesnasim, tak sci-fi a ty blaznice americke levne horory. Vytaci mne v posledni dobe, ze nam zacinaji hodne podsouvat vychodni kinematografii - hlavne tu cinskou, ktere vubec nerozumim... *stop*

Na TV NOVA se vubec neda divat... priserne

hepcziiik*
hodnocení

0x

co se českých filmů týče, za jeden z nejgeniálnějších považuji "Vesničko má, středisková". Ten prostě nemá chybu. Jinak nelze nevzpomenout Na samotě u lesa, trilogii s Tomášem Holým a starou, většinou černobílou klasiku s Burianem, Marvanem, Novým...

Ze zahraničních mě dostal např. Pianista nebo zaujala Gejša.

Do kina už prakticky nechodím, nemám touhu po tom, abych seděl v kraválu, kdy už hlukem zaniká srozumitelnost hudby i slova a v pauzách kdy je od plátna klid mi někdo do ucha chrastil popcornem, srkal kolu a dělal kolem sebe bordel jak na smetišti. Klasická kina už prakticky zmizela z povrchu českého...když se k tomu přidá mizivá nabídka kvalitních snímků, fakt je lepší mrknout na starý film na DVD doma

chlamak*

S tema kinama naprosto souhlasim... to jiz nejsou kina ale chlevy.. A navic nevedi co by za to chteli. Kluk chtel abych s nim tam zajel, 600,- Kc! za vstupny, kola 90,-Kc! a popcorn nejakych 120,- Kc! *cert*

Ne zebych na to nemel, se skripajicima zubama jsem to synovi koupil, ale nikdy vic.. Do kina mne nedostanou ano parem volu... Neni nad to shlednout si film doma na DVD, kdykoli hodit pauzu, valet se pri tom ve vlastni sedacce, poslouchat zvuk z vlastni aparatury, a nebudu pokracovat dal... co si doma dovolit muzu a v kine ne... ;)

asa*
hodnocení

0x

Včera jsem viděl zajímavý film: csfd.cz/... *palec*

lifenka*
hodnocení

0x

Zatím to tady ještě nepadlo, tak zkusím : A co filmy a pohádky pro děti? Nejsem zastáncem toho nechat děti vysedávat celé odpoledne u televize, ale taková hodinka třeba po plavání, kdy chlapeček nabírá sílu na další lumpárny ( a já energiii *kafe* ) , se hodí i mě.. :). Takže jako malý začínal O krtečkovi, Potakli se u Kolína, Rákosníček, Pat a Mat... atd. Povyrostl a teď zrovna "ulítává " na Spidermanovi , z novějších večerníčků ho nejvíc bavili Krysáci a všechny pohádky o zvířátkách od pana CHaloupky - Madla a Ťap, Vydrýsek atd. V kině jsme spolu absolvovali Madagaskar 1,2, Dobu ledovou 2,3, Pan Včelka, Zataženo občas trakaře, Vzhůru do oblak, a teď čerstvě v sobotu Planeta 51. Kino si užíváme většinou když už bobování, bruslení a zimních radovánek je prostě moc, a musím říct že u všech filmů pro děti jsem se i já dobře pobavila a co jsem tak sledovala i všichni dospělí kolem mě :) Doma si ještě oblíbil chlapeček filmy - pohádky od Walta Disneyho , a jako protiváhu k výše zmíněnému pavoučímu muži sjede i Pocahontas :)

Jaké pohádky si oblíbili vaše děti? A jak se vám vůbec líbí novější tvorba pro děti... Hezký den, Lifenka

fidonet*
hodnocení

0x

Krom jiných Zamilovaný blázen s Ornelou Muti, bohužel jsem ho už nikdy nesehnal/ neviděl. Pry vyšel u nas na DVD , ale já o tom nevěděl.

Jinak : Excalibor, Merlin, Highlander1.dil, Rambo 1.dil. Hon na ponorku, Ale taky poštak, Pán Prstenu 1.díl, Samuraj, Z českých třeba Román pro ženy, S tebou mě baví svět, léto s kovbojem.

K otazce : Do kina jsme chodívali tak 15x měsíčně, později 5x dnes, 1x ročně. (už kvůli ceně ) Film stával tolik co indiánek v cukrárně. Dnes stojí jako dva dorty.

Jinak ten film Zamilovaný blazen jsem viděl 2x. Dva dny po sobě. Koupil bych ho za jakoukoli cenu ( v češtině )

mil®

to je ono? csfd.cz/...

doplněno 09.02.10 09:08:

Je to asi slovensky , že jo .

hrosik*
hodnocení

0x

České filmy moc nemusím, takže co se mi líbilo v poslední době v kině : Nouzový východ, Výměna, Pochyby, Předčítač, Sherlock Holmes..

pak dobré filmy: Život Davida Galea, Dobrou noc a hodně štěstí, Králova přízeň, Pýcha a předsudek, Vévodkyně, Iluzionista:)

macek*
hodnocení

0x

já jich mám spoustu.DISCOPŘÍBĚH,KAMARÁD DO DEŠTĚ PRETTY WOMAN,FONTÁNA PRO ZUZANU,TĚŽKO HO ZABÍT NEPRŮSTŘELNÝ MNICH ATD

randolf*
hodnocení

0x

;) Ono je těch filmů více ale jeden pro mne z nejlepších je "Slepá zuřivost" s Rudgerem Hauerem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]