Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak poslouchám v tv živě volební program ANO a podle mne je vše stejné. Sní, kritizují, slibují jako dřive i nyní ČSSD, ODS, TOP 09 a další. Program téměř shodný jako ODS, TOP 09 a přesto tyto strany jsou téměř na hranici volitelnosti. Kde udělali tyto strany chybu, že dnes tolik občanů věří ANO, že své sliby splní? Jste přesvědčeni, že tentokrát to bude u ANO jiné "kafe"? Děkuji za názor bez emocí.
jofa:
Ano, všichni slibují stejně, jenže ty staré strany už nám během čtvrtstoletí dokázaly, že jsou to jen sliby, kdežto ANO se zatím na rozdíl od ostatních snaží plnit, už jenom kvůli tomu začal před volbami takový humbuk kolem Babiše, všichni korytáři se jej nepředstavitelně bojí. Babiš to má v hlavě srovnané a například proti ožralému Kalouskovi, který jen blábolí, v životě něco hmatatelného i užitečného dokázal
Děkuji za názory a přidám postřeh a nejen můj. Všude se píše, říká a snad je to i pravda,, že jsme na tom současně nejlépe za desítky let. Dobře. Potom mně, takříkajíc nejde na rozum, proč se lidé, voliči tolik odvrátili od sociální demokracie, když při schvalování všech zákonů, přidávání na platu všem možným odvětví všeho druhu, by si bez ČSSD hnutí ANO ani neškrtlo. Kroutí nad tím hlavu i někteří politologové a komentátoři. Pominu-li některé jedince, kteří relativně mohou straně "škodit" potom opravdu zírám co lidé chtějí změnit. Jediné co mne napadá, asi se mají moc dobře.
Dobrý den, já to vysvětlení mám - ČSSD své klady neumí "prodat", protože prezentuje úspěchy jako celé vlády, ale hnutí ANO je prezentuje jen jako úspěchy své. Zdravím!
jofa:
Myslím, že lidé nechtějí změnu, chtějí pokračovat v tom co se rozjelo a rozjelo se to hlavně díky ANO a další věc je, že ČSSD zazdil hlavně Sobotka, jak se bál cokoliv udělat, aby z Babiše neudělal mučedníka, tak nakonec se mu to povedlo ještě víc než se obával
Dobrý den, pokud zde někdo píše o nějaké změně, tak by měl také napsat jakou změnu si představuje, v co vlastně doufá a jestli chce např. nekonečnou revoluci nebo další rozdělování společnosti či diktaturu. Takto jsou to jen "odvážná" slova. Takže, co konkrétně chcete? Zdravím!
culdabulda1 - očekával jsem konkrétní důvody, proč chtějí "změnaři" volit hnutí ANO nikoliv nějakou všeobecnou úvahu o stavu světa. Takže, podle Vás pan Babiš ten světový konflikt rozpoutá nebo mu zabrání? A světový konflikt je to, co by Vás potěšilo nebo z něho máte obavu?
Poslanci, jinými slovy zákonodárci, by neměli vymýšlet nesmyslné zákony, které se pak musí mnohokrát novelizovat aby byly použitelné. Pokud místo (například) levice, vyhraje pravice (a naopak) tak by neměli rušit co už je zavedené a dobré, jen proto, že to bylo zavedené jejich protivníkem. Měl by být zrušen koaliční systém, neboť díky jemu pak často vládnou ti, které většina občanů vlastně nechtěla. Senát je taky docela zbytečnost. Našlo by se toho hodně a nic z toho není zas tak nepřekonatelný problém. To že se to jeví jako problém se hlavně odvíjí od teplých korýtek poslanců
Dobrý den, první dvě věty jsou fajn a s tím souhlasím - dále již ne. Takže, Vy budete volit hnutí ANO, aby dosáhlo takového výsledku ve volbách, aby potom mohlo vládnout samo? Tedy, opět vláda jedné strany, resp. "polský model"? Tak z toho mám já hrůzu, ale je to Váš názor, který respektuji. Zdravím!
bmbx - rozdíl je v tom, že Vy považujete současnost za hrůzu, ale já nikoliv. Já nemám důvod volit nějakou výraznou změnu či obrat, zvláště, když té straně ani nevěřím.
bmbx - k důchodu mám blíže, než si možná myslíte, ale toto není o věku. Hodlám si svůj politický názor uchovat a neměnit ho s každou novou stranou nebo vidinou výhod pro svou osobu, které budou slibovány.
Já jsem "konzerva" .
A vám nestačí ta hrůza kterou dosáhly strany minulých 25let? Proč si každý hned myslí, že vláda jedné strany vede k totalitě? Neosvědčí se tak příště vyhraje jiná. Funguje to na více místech na světě a rozhodně lépe než v tom našem kocourkově
K tomu asi časem dojdete, třeba až jako důchodce
bmbx. Když jsme u těch důchodců, vite kdo Vám zajistil nynější alespoň slušnější přidání na důchodu? Napovím. Pan Babiš rozhodně nikoliv. Byl proti takovému zvýšení a nyní silné řeči o navyšování důchodcům. Dá se mu vůbec věřit? Těžko.
Proč si každý hned myslí, že vláda jedné strany vede k totalitě?
A kam prosím vede? Tedy pokud nepoužijete ono slůvko na "p"
- kdyby se to, v co lidi doufají, mohlo někdy naplnit tak, jak doufají a dosažené cíle by se nezvrhly v jejich karikaturu (jako třeba demokracie, spravedlnost, či humanita ... ) - neopakovaly by se revoluce, války a vzpoury, tak jak se opakují po celou dobu existence lidstva.
A myslím, že současná doba opět nazrála k rozsáhlejšímu a dokonce možná konfliktu světovému, protože nejsou nespokojeni jen lidi v tom našem Česku ( kteří ovšem volí spíše ta "odvážná slova"), ale lidi v celé Evropě, kteří jsou přístupnější řešení nedemokratickému a za použití "oblíbených "kalašnikovů ..a bůhví jak to dopadne, když budou práva lidí dále omezována ve jménu politické korektnosti a pseudodemokrace.
A až to bouchne, tak bude možná úplně jedno, jestli tu bude Babiš, nebo Bělobrádek , natož pak Sobotka - anebo to naopak vůbec jedno nebude !
pardon
ben
- to byl takový povzdech nad marností lidského snažení (který člověka napadá v nočních hodinách) - neboť ani já nevěřím p. Babišovi stejně, jako nevěřím politikovi žádnému, ale Babiš dává určitou naději ke změně stávajícího systému, který je zde od r.89 a který se podle mínění většiny lidí neosvědčil !
"bmbx" vyjádřil celkem přesně, co by se mělo změnit a co lidé chtějí . Ale k takovým zásadním změnám nelze dojít v demokracii -. alespoň ne v té, která zde je a která žádnou demokracií není - už dlouho zde přece vládne totalita EU (proč asi není např. to máslo? ) - takže člověka musí napadnout, že vláda jedné strany, která by uměla alespoň trochu rozumně "hospodařit" - by nebyla tak úplně marná.
Zvláště zhůvěřilé mi připadá, že zde už 25 let vlastně vládnou strany, které většina lidí nechce - jako jsou třeba Lidovci - takže koaliční vláda mi přijde jako podvod na lidi, neboť menšinovým stranám je dovoleno prosazovat docela zásadní věci - jako byly např. neoprávněné církevní restituce - a parlament je zde vlastně jenom proto, aby jim to odkýval. A ještě za to bere nehorázné peníze, které chybí jinde !
oprava : už dlouho zde přece vládne totalita jednoho názoru podřízená totalitě EU
další oprava : ne parlament - ale senát !
Dobrý den, už nemám sílu oponovat či to komentovat - Vaše a mé myšlenkové pochody jsou zcela rozdílné. Zdravím!
ben
- to byl takový povzdech nad marností lidského snažení (který člověka napadá v nočních hodinách) - neboť ani já nevěřím p. Babišovi stejně, jako nevěřím politikovi žádnému, ale Babiš dává určitou naději ke změně stávajícího systému, který je zde od r.89 a který se podle mínění většiny lidí neosvědčil !
"bmbx" vyjádřil celkem přesně, co by se mělo změnit a co lidé chtějí . Ale k takovým zásadním změnám nelze dojít v demokracii -. alespoň ne v té, která zde je a která žádnou demokracií není - už dlouho zde přece vládne totalita jednoho názoru podřízená totalitě EU (proč asi není např. to máslo? ) - takže člověka musí napadnout, že vláda jedné strany, která by uměla alespoň trochu rozumně "hospodařit" - by nebyla tak úplně marná.
Zvláště zhůvěřilé mi připadá, že zde už 25 let vlastně vládnou strany, které většina lidí nechce - jako jsou třeba Lidovci - takže koaliční vláda mi přijde jako podvod na lidi, neboť menšinovým stranám je dovoleno prosazovat docela zásadní věci - jako byly např. neoprávněné církevní restituce - a parlament je zde vlastně jenom proto, aby jim to odkýval. A ještě za to bere nehorázné peníze, které chybí jinde !
oprava : ne parlament, ale senát !
Dobrý den, pro mě je hnutí ANO nevolitelné, nedůvěryhodné, bez jasného i pevného názoru. Je to projekt podnikatelský ("nepolitický"), který dělá politiku ve prospěch svého šéfa. Uznávám, že to má pan Babiš celé vymyšlené geniálně a lidé (snad jen ti jednodušší) si na to naskakují houfně. Obavu mám z možného budoucího vývoje - vzájemně výhodné spolupráce a spoluvládnutí pánů Zemana, Babiše a Okamury. Bylo by záhodno je eliminovat včas a toto nedopustit. Zdravím!
vilik - to je právě ta hrůza, že stačí jedny "hloupé" volby a vývoj půjde někam do řiti .
culdabulda1 + boho - ponechám si svůj názor a nehodlám už nic vysvětlovat (zde to nemá ani význam).
Ano Bene, ma to vymyslene genialne, tomu verite jako jini volici, kteri se rozholi ho volit, i kdyz verit slibum kohokoliv se neda, nejsme naivni, ale proc volit mene schopne nez je on, politika je hra a my jsme divaci, tak si vsadme na viteze, zatim se mu darilo, ekonomika roste a proto se ho souperi snazi diskreditovat a odstavit, to da rozum. Ja verim v jeho schopnosti a odvahu makat na tom, aby to tady prosperovalo, proto mu fandim
jeho schopnosti a odvahu makat na tom, aby to tady prosperovalo
Aneb "řídit stát jako firmu", ano?
V tom případě se ti, co nebudou schopni v té firmě "makat" půjdou zřejmě pást - protože žádná firma není charita a objekty své případné dobročinnosti si pečlivě vybírá tak, jak se hodí jí.
Dobrý den, všimněte si, kolik lidí i zde na poradně nemá jasný politický názor a každé volby volí jinou politickou stranu - podle momentální oblíbenosti, jejich slibů, protože je nová, protože volí "na protest" proti stranám starším nebo z toho mají legraci a volby neberou vážně (a jejich důsledky). Na jednu stranu se lidé o politiku nezajímají (nemají přehled) a věří i nesmyslům - a potom jdou volit (a někteří se zde ještě i zeptají, koho zvolit - tyto otázky se zde budou množit s časem voleb). Zdravím!
culdabulda1 - patrně budete (Vy a okolí) ti lidé, kteří budou nespokojení už vždy, protože "pláčete" za (z Vašeho pohledu krásnou) minulostí a hledáte v politicích spasitele nebo zachránce, volíte populistického jedince (nikoliv program demokratické strany) a máte nějaká velká očekávání či nároky.
culdabulda1 - klidně si volte svobodně pana Babiše, ale nevěřte jeho povídačkám a měnícím se názorům.
Já ho volit nebudu a to je zase moje svoboda.
úspěch p. Babiše není ani tak v tom, že by byli lidé tak "jednoduší" - ale tak nespokojení a rozzlobení !
V mém okolí nikdo Babiše nevolí (a všichni mi nadávají) - ale jednomyslně volí SPD - a to jsme byli až dosud všichni skalní voliči ČSSD ! Tak v čem to tedy je?!
je fakt, že v r. 89 měl velká očekávání celý národ ! - a proto myslím, že budeme-li nyní volit Babiše, hůř to dopadnout nemůže !
klera:
kdo se zajímal o Babiše a hnutí ANO před a v době vzniku, tak je mu jasné co se teď děje, jenže čecháčkové zase blbnou, konečně někdo kdo má našlápnuto zde udělat pořádek a zachránit to málo co tady ještě zbylo a čecháčkové se tomu brání
Švejkovskej národ a je na to ještě hrdej
Nevěřím bezvýhradně, ale rozhodně víc než všem dosavadním zkostnatělým stranám. ANO je ve vládě první volební období v dějinách a rozhodně se projevilo lépe, než kdokoliv jiný do dnešních dob, tak proč jim nedat ještě jednu příležitost.
Stejně se najde mnoho lidí mdlého rozumu co budou volit strany, které se za 25 let postarali jen o zdevastování této země.
já to vidím tak, že je třeba odstavit strany stávající, kterým už lidi nevěří ani dobrý den a vytvořit jednobarevnou, většinovou vládu.
V případě p. Babiše stoprocentně věřím, že udělá to, co pro něj bude výhodné a při současném stavu EU, není tak úplně jisté, jak to s ní dopadne ! V tom případě budeme potřebovat schopného "hospodáře" , který umí jednat pragmaticky a umí řídit "firmu" tak, aby prosperovala. Že si přitom "nahrabe" taky - mne ani moc netrápí. A kdyby to nevyšlo - myslím, že to horší, nežli teď - být nemůže.
A pokud dopustíme, aby se proti němu ve vládě spojily v koalici všechny strany, které zde vládly doposud - a které se vlastně jenom hádají, kradou a štvou proti sobě navzájem (jenom těch nesmyslných zákonů bez hlavy a paty - které pořád chrlí) - bude tady ještě větší bordel, nežli dosud, vláda nebude schopna vládnout ani náhodou - a zaplaveni migranty budeme zcela jistě. A církve toho využijí a získají ještě větší moc !
Takže, pokud dáme příležitost Babišovi, mohlo by to i vyjít - nakonec 4 roky nejsou žádná fatální věčnost - a pokud se jeho program a sliby nenaplní - tak prostě odejde, tak jako odešly vlády a strany minulé... Takže asi tak.
ben
- obávám se, že v takovou spolupráci lidi právě doufají ! - ještě by mohli přibrat KSČM ...
Já věřím většině národa, v roce 1948 soudruh Kléma, v roce 1968 pobláznění po soudruhu Dubčekovi, v roce 1989 hurá humanista, - nejsme jako oni i z komunistů budou dobří podnikatelé a v roce 2017 i z miliardářů mohou být dobří bačové na další dlouhá léta
- no - to by bylo, aby to konečně nevyšlo !
- ono to nakonec jinde ve světě taky není žádná sláva !
cechacek:
všechny tyto zlomy nastaly vždy, když už byli lidé hodně nasraní a chtěli větší změnu, jak píše culda, jednou to vyjít musí
Babiš je zloděj. Není ale obyčejný zloděj, je to megazloděj. Pokud se dostane k moci a bude si moci své lumpárny posvětit zákony, bude krást legálně.
Moravane neurážet, má největší volební ambice od občanů kteří věří v ANO bude líp / pro firmu ANO určitě / a dosadí jej na křeslo premiéra, můj příbuzný psychiatr má názor, - jsou dva druhy psychopatů jedni kteří se neumějí ovládat většinou skončí ve vězení, pokud mají dostatek grošů, včetně luxus právníka, tak vězení nepřipadá v úvahu a druzí kteří se vecpou do politiky, když takto nemocní ke korytům se dostanou, tak se nemoc rozšiřuje.
Jsou převážně pracovití, vzdělaní, charismatiční, jsou hlavně vybaveni mistry manipulace a slibů.
Jedná se o kombinaci psychopatologie a souboje gangů k rozdělení moci.
Co si myslí Hrušínský
Jinak za mne: Rozhodně ne Babiš (EET. kauza Taou, neprůhledná lustrace na Slovensku, v neposlední řadě jeho "řídit stát jako firmu",) Tomio (populista, xenofob, odpůrce EU, v neposlední řadě vyjídření jeho braterů), asi ne Robejšek; to je chytrý pán, ale přijde mi ješitný a co jsem tak sledoval jeho vystupování a názory, nebudí u mne dů§věru).
Zvažuji TOP 09 (proevropský program, rozumný vztah k emigrantům) ), KDU ČSL. případně piráty
Vlastně, tu druhou číst jsem spíš myslel jako příspěvek k diskusu, moho volit, přenesu to tam taky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.