Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik padesátikorun se vejde pullitru od piva

Od: czechmann® odpovědí: 3 změna:

Zdravím podvečer a hádáme se kolik kovových padesátikorun se vejde do pullitru od piva.

Máte nějaké osvědčené tipy?

Díky za ně...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Strašně moc. Já jsem, ne stále, ale když jsem ji mohla postrádat, padesátky občas hodila do plechovky 0,3 l. Nebyla úplně plná a byly v ní 3.500 kč. *alene* Jen odhad? 20.000 kč na půllitr.

vilik*
20000 je moc.
Padesátikoruna má průměr 27,5mm a tloušťku 2,55mm. Takže jestli jsem si převedl správně jednotky, na objem půllitru vychází zaokrouhleně 330 kusů, což je 16500,-.
Jenže samozřejmě ty mince nevyplňují celý prostor půllitru, pokud to není ideální válec o průměru 27,5 mm. Mince jsou kulaté, různě nakloněné, jsou mezi nimi vzduchové mezery. Tedy ještě musíme odečíst velikost mezer. To se mi počítat ovšem nechce anni to nelze bez znalosti rozměrů sklenice.
Například při vyplnění prostoru mincemi ze 2/3 by se vešlo 220 mincí v hodnotě 11 tisíc.
Nebo každý sežeňte pár tisíc v padesátkách a prostě je do sklenice nasypte.

hodnocení

0x

Cca 200.

doplněno 02.09.17 15:33:

Neni 1/2 litr jako 1/2 litr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]