Nejste přihlášen/a.
Ráda plavu na jezeře, nechci být jen úplně blízko břehu, ale alespoň si trochu zaplavat. Trénuji kondiční plavání na závody. Občas se mi stane, že ze zadu slyším motorový člun, který se řítí přímo na mne nebo nějaká jachta popř.plachetnice. Teď jsem jen tak o vlas uhla malé jachtě cca 2 m.z boku. Včera zase málem do mně narazil vodní skutr. Jak se dá plavat bezpečně? Myslela jsem v nejhorším případě se na chvíli ponořit pod vodu asi 1 m., než to plavidlo mne přepluje. Někdy mám pocit, že je to nebezpečné a i když už něco před sebou nebo za sebou vidím, tak to nemá tendenci se mne jako překážce vyhnout. Jachta a plachetnice, tam je zřejmě špatně před sebe vidět, to chápu. Přesto mám obavy z úrazu, ale kamarádka mi říká, když mám úrazové pojištění ať toto neřeším. Vše bych měla hrazené v nemocnici. Nějaká pravidla snad by měla fungovat plavci a lodní doprava. Většinou na bojky plavidla kašlou, kromě parníku, který to dodržuje. Někteří se dokonce roztahují až pomalu k pláži a řítí se velkou rychlostí na vodní hladině. Co s tím?
Kamarádka je blondýna? Proč? Protože říci v tomto případě někomu, že jestli má dobrou pojistku, tak ať to neřeší, tak to svědčí o velice nízkém IQ. No, to jsem jen tak odbočila.
Co s tím? Radši plavat PODÉL břehu, než se dostat do kolize i třeba s menším plavidlem. Nebo se domluvit právě s tou "chytrou" kamarádkou a ta ať Vás doprovází na něčem, co je na vodní hladině vidět více, než jen hlava plavajícího člověka.
Pochopitelně dodržovat zákazy, neplést se do míst vyhrazených pro plavidla atd
Radši plavat PODÉL břehu... JJ, sebod, kdyby to tak šlo. Podél břehu rybáři, nahozeno málem do půlky Lipna a můžou se po... Vezmeš to napříč a sejme tě magor na člunu. Plavec na volné vodě je kus na odstřel .
No, pokud máte pud sebezáchovy, tak bych už neriskovala: vary.idnes.cz/...
A pokud přeci jen máte nutkání, pořídila bych si koupací čepici v pestrých barvách. A nebo ten doprovod. A vlastně, teď už se nejspíš ochladí, tak to budete řešit zas až příští rok. M.
Ano, v souvislosti s neštěstím, které se takto stalo, psali, že by plavci měli mít křiklavé koupací čepice, což je rozumná rada, ale úplně bych na ni nespoléhala. Na člunech, či skútrech jezdí všelijací nezodpovědní a nedozrálí jedinci, kteří pochopí nějaké dané normy, až když se jim něco přihodí a proč by to mělo být právě s Vámi, že? Pokud je to tak neúnosné, tak bych bojovala za ohrazení plavecké části nějakou sítí, jako to bývá v moři, když nerespektují bójky, tak do sítě by si najet netroufli. Je to opravdu nebezpečné, že to povolili. Plavce lituju, nemají pak úniku. A ještě dělají randál a kazí odpočinek ostatním. Já bych to zakázala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.