Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průšvih na střední

Od: kebab odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chtěla bych vědět co si o tom vy myslíte. Jde o to, že jsem ve druháku na střední škole s maturitou, baví mě to a s učením nemám žádný problém. Snad kromě ČJ, jinak dobry :D. Problém je, že už tak půk roku prodávám ostatním žákům sirky a někdy i cigaretu/y (krabička sirek za 15 Kč a cigaretu za 5). "zboží" mám od jednoho staršího kamaráda. Ve škole je hodně starších studentů (17+), kteří kouří opravdu hodně. Já nekouřím, je to pro mě hnus. PROBLÉM je v tom, že mě včera nejspíš viděl učitel na účetnictví jak dávám jednomu klukovi celou krabičku cigaret. Jenom jsem viděla jak se na nás v pozadí chodby koukal. Nic neříkal, ale jsem si 100% jistá, že nás viděl. Nějaký napomenutí učitele nebo třídní důtka mě nezabije, ale bojím se, že z toho bude něco víc. Jako třeba, že zavolá rodiče do školy apod. Doufám, že na to ten učitel bude kašlat nebo aspoň mi to řekne někde v soukromý bez rodičů. Bojím se, že to prostě dopadne nějak fakt špatně. Samozřejmě když šlo teď do tuhýho, tak to na chvilku nechám a tašku budu mít plnou jenom učebnic a svačiny.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Dobrá pohádka. Spletla jste si datum.
Ale zkuste napsat za týden.
doplněno 30.08.17 01:01: Ivzez, nojo, jenže ona píše, že problémy s učením nemá. A najednou je na chodbě týden před začátkem školního roku a v tašce mezi učením má stánek s cigaretami. To bych být tím učitelem taky nechápavě koukal. A na rodinu bych se stoprocentně obrátil, s obavami o její duševní zdraví.
Podle mého další báchorka pro zahnání nudy.
Ale jo, hypoteticky otáčím stránku v kalendáři. Myslím, že se nic nestane. Protože dnešní rodiče pamatují dobu, kdy bylo kouření legální od šestnácti. Maximálně nějaký proslov a konec. Navíc ti kuřáci ve třídě smrdí úplně hrozně a učitel není pravděpodobně bez čichových buněk, tedy ví a neřeší.
Jen mě dnes opět zaráží v dotazech zmiňovaná úroveň středoškolské mládeže, když ta si nedokáže obstarat svůj symbol falešné dospělosti a musí pokoutně v temnotě chodeb školního zařízení kupovat korunové sirky od dealera za cenu dvou zapalovačů, navíc když si může zdarma oheň vyprosit.
doplněno 30.08.17 01:05: Jo, radu jsem nedal.
Takže marže z jedné cigarety neodpovídá marži ze sirek.
Cigáro zdražit alespoň na 20 za kus, takhle jste na nákupce a kde je skladování, manipulace a doprava?
iz*

Tazatelka problémy s učením nemá, ale její odběratelé možná ano... před zkouškami byli nervózní, to mohlo i zvýšit odbyt...

Pokud se to dozvědí jenom rodiče, nejspíš se opravdu nic dít nebude. Ale prodávat na půdě školy cigarety podle mne "zavání" větším průšvihem.

vilik*
Ivzez, při vší úctě, krabička s 20 ks cigaret se cenou blíží stokoruně. Nejlevnější (a asi chuťově nejhorší) jsou snad za 66 korun. Tedy zisk z jedné krabičky je maximálně 34 korun a z jedné cigarety 1,70,-. Ale spíš méně, protože většina kuřáků preferuje dražší značky a nebude kupovat nic horšího. Protože nezletilý kuřák nemá problém sehnat si cigarety, na to jich na ulici vídám dost a dost. Proto, pokud kouří hodně podle tazatelky, nebude kupovat pravidelně od ní dráž, když si je normálně obstarává za normální cenu.
Nepředpokládám, že tazatelku zajímá předpokládaný zisk několika korun, které získá za přenechání pár kusovek, a kvůli kterým navštěvuje o prázdninách školu. Tedy nejspíš mohla dělat doprovod, ale v takovém případě by neměla učení.
Proto se mi zdá otázka vykonstruovaná.
iz*

Nevím, o kterou školu jde, ale znám školy, které by to neřešily "jenom" postihem podle školního řádu.

I na mne ta otázka působí vykonstruovaně. Možná, že tazatelka sonduje, co by jí hrozilo, kdyby...

pohanka*

Sirky to jistí.:-D

Co tazatelka dělá ve škole, kde se pořádají opravné zkoušky, když ona žádné problémy s učením nemá?

slon
hodnocení

0x

Dej si mokrej hadr na hlavu, škola začíná až za týden

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že budete ještě moc ráda, když se o tom jenom dozvědí rodiče. Mohla byste mít o větší problémy. Rozepisovat se nebudu. Jestli jste schopná si obstarávat "zboží" na nelegální prodej, jste sistě schopna si i zjistit, co vlastně děláte.

Vilik, Slon → opravné zkoušky se skládají před koncem prázdnin...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]