Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vymyslet přezdívku

Od: jaaa odpovědí: 14 změna:

Ahoj,
poradíte mi, jak vymyslet přezdívku? Jak jste si vymysleli tu svoji a co vaše předzívka znamená?

Díky!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, přezdívku kam? Myslíte zde? Můj pejsek byl Ben a já jsem také . Zdravím!

doplněno 25.08.17 06:35:

jaaa - opravdu nemáte zájem svůj dotaz upřesnit?

hodnocení

1x

Moji přezdívku vymyslel můj první manžel, prý jsem mu tak připadala, jako Blešek. Údajně mu tak s něhou říkala babička, když byl malý. Je to jediná přezdívka, kterou jsem kdy měla, tak jsem ji okamžitě použila. Přezdívka se dá vymyslet ze jména, příjmení, vlastností i dokonce z přeřeknutí, kterého se někdo chytne a už Vám to nikdo neodpáře. Přezdívku si můžete zvolit třeba i podle zvířátka, které má podobné vlastnosti, zvyky, které Vás nejvíce vystihuje. Záleží na fantazii. Ale jsou i lidi, kterým okolí vymýšlí léta přezdívku marně, nic není to pravé, co by je vystihovalo a někdo dostane přezdívku hned a sedí.

vilik*
No, pokud někoho okolí oslovuje ty dem.nte, sv.ně, deb.le, tak bych si takovou přezdívku nedával, i kdyby charakterizovala sebevíc ;)
Tím méně zvířátko coby charakteristiku. Například skunk, oslík, koza, tuleň, vorvaň.
To už raději napíšu třeba jméno.
Nejlepší je, když někdo žádá o radu pod přezdívkou třeba Ferda mravenec a na konci dotazu napíše Děkuji Jan Pivoňka :-D
Nejlepší bylo, když jsme jako malí kluci začli chodit do skauta a můj kamarád, nic zlého netuše, si přál přezdívku, která má blízko k označení sexuální menšiny. A my až po nějakém čase pochopili, proč se nám na srazech smějou...

nikdo*
hodnocení

1x

Přezdívku si nevymýšlíte sám. Přezdívku dostáváte od kamarádů.

hodnocení

1x

Vždyť už jste si ji vymyslel - neříkejte, že v dokladech máte uvedeno "jaaa".

jaaa
hodnocení

Přezdívku chtějí všude, vlastně i tady. Bohužel jsou často všechny obsazené, takže chci vymyslet něco originálního, co bych mohl mít pak všude. :) Takže hledám inspiraci popř návod.

ben®

Dobrý den, hledáte na internetu návod na přezdívku? To snad ne - musíte si ji vymyslet sám. Zdravím!

72mona3*

To, že něco vymyslíte, ještě neznamená, že to bude originál. Jára Cimrman by mohl vyprávět *smich* Mě třeba vymyslel přezdívku papouch. Čočik. No, ale taky už to vymyslel někdo před ním...M.

hodnocení

0x

HOP TROP - Nehrálo se o ceny
Jméno si každej vysloužil
a bral ho stejně jako pravý,
vždyť na tom, jakej kdo z nás byl,
stálo, jak bude přiléhavý.

hodnocení

0x

Hlavně si dejte pozor na nějakou nezapamatovatelnou zkomoleninu, jejímuž původu budete rozumět jenom Vy. I tady jsou takové "nick-y", které si nelze pamatovat, protože co je pro jednoho logické, protože ví z čeho vychází, může pro druhého postrádat smysl a těžko si to pak pamatuje.

Jinak si myslím, že byste si měla svůj nick který chcete používat na internetových stránkách, vymyslet sama. Přezdívka kterou vymyslíte, nemusí vždy něco konkrétního znamenat. Zkuste třeba "jaaneva", tohle je například složení vašeho "jaaa" a slova nevím. Lehce si to každý zapamatuje a nikdo neví jak to vzniklo.

liska*
hodnocení

0x

Znali jsme jednoho, co se představoval Navi Avatov. Já myslela, že to je nějaký Rus a on to je pozpátku Ivan Votava. Pak je hodně přezdívek ve sportu. Většinou zkrácená a zjednodušená příjmení, aby se na něj snadno křiklo při zápase.Kazimirský byl Kazi, Smatana - Smáťa, Petřkovský - Peci, Hrabovský- Hraboš... Hodně přezdívek je podle vizáže, postavy. Kloučkovi s kulatým ksichtíkem- Pukeš, ušatému Radar. A někdy opak. Máme kolegu dva metry, 130kg a jinak mu neřeknou, než Drobek. Pak je to podle zájmů či z povolání. Tam to schytali učitelé: přísný byl Igor /jako filmový Hnízdo/, bioložka Buňa od buňky, zeměpisář Filip zvaný Fidži, jako ty ostrovy, ruštinář Kosťa, němčinář Udo. Jeden/66/známý se přiznal, že odmítá počítač, nechce a neumí s ním a už mu říkaj Ajťák. Známý je puntičkář, vše má přesně, říkají mu Lego.

doplněno 28.08.17 15:45:

Já jsem Liška, protože jsme si / před 59 lety!/ s holčičkama ze sousedních domů vytvořily liščí partu. To proto, že kluci byli Vlci a otravovali nás. S nima se válčilo. Utkávali jsme se ve vybišce i ve fotbale. Jinak jsme tábořily u Ohře, měly svoje písmo, svolávací skřeky a vlajku. Vyšila jsem mamince na ubrus liščí hlavu a připevnily jsme ji na hromosvod. Dokonce i divadlo jsme hrály, v pleneru- na balvanech pod skalou. Já psala scénáře. Dodnes si jako babky píšeme a oslovujeme se Liško. No a taky mám vlasy do červena.

hodnocení

0x

Přezdívka, kterou sám pro sebe vymyslíte se většinou neujme. Přezdívku Vám podle nejrůznějších Vašich projevů, vlastností, či jména "přidělí" vaše okolí. A jestliže se Vám zrovna nelíbí, máte smůlu. Zbavit se jí jde jen velmi těžko.

Já měl v životě přezdívek mnoho (Bukva, Marýna, Šimek, Magi, Živočich, Myšák...) a většinou jsem se jich zbavil až při změně bydliště, školy, či zaměstnání. Ta nynější vznikla před mnoha lety v mém tehdejším zaměstnání a vymyslela ji malá dcera jednoho kolegy. Napadla jí, když si nemohla vzpomenout na mé jméno a při přemýšlení si vzpomněla na podobnost mého jména se jménem z jisté básničky. Všem se to tak zalíbilo, že mi už jinak ani neřekli. Zpočátku jsem protestoval, ale časem jsem rezignoval a začal tuhle přezdívku používat i sám. Dneska existuje řada lidí, s kterými se stýkám a kteří ani netuší, jak se vlastně jmenuju :-D.

liska*

Můžete říkat, že Vám ji vymyslel Petr Bezruč. Ostatně, to je taky přezdívka.

luxpe
hodnocení

0x

Ahoj,

já jsem Luky, ale Lukky se mi moc nelíbila. Navíc příjmení mám Uxa a kámoš je Patrik Eger tak to úplně bráchovi Dominikovi nedělalo problém:

Lukáš, Uxa, Patrik, Eger

brácha používá přezdívku: Domuxa.

Zkus to nějak podobně :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]