Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firmy hlásají neposílejte nám lidi z ÚP

Od: petra18 odpovědí: 53 změna:
Kdo je na Úřadě práce si za to může sám, že je liný pracovat a nic neumí.To tvrdí většina firem v době nejnižší nezaměstnanosti. Nechtějí firmy,aby tito lidé vůbec byli zaměstnáváni. Ptají se většinou svých zaměstnanců, jestli nemají své známé nebo prijímají cizince. Otázka je, když lidi z pracáku nikdo nezaměstná, jak se mají dál živit? Může se ÚP. úplně zrušit na žádost firem?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

1x
ti lidi se ale praci zivit nechteji, ne ze by je nikdo nechtel zamestnat...

hodnocení

0x

ne, ÚP se a žádost firem nezruší. osobně jsem za tento názor firem rád. neznám nikoho, komu by ÚP zprostředkoval "práci". co ti lidé mají dělat? mají se na tu práci jít zeptat osobně. případně komunimovat po telefonu nebo e-mailem. to je celé, tak to funguje... dva roky na ÚP znamená, že dotyčnýpracovat nechce.

mimochodem, ÚP momentálně vyřazuje právě ty, kteří se alespoň o nějaký přivýdělek snaží. na DPP alepoŇ "brigádničí". ti jsou na obtíž! dlouhodobí nemekačenkové v registraci ÚP budou.

hodnocení

0x

Kdo je na Úřadě práce si za to může sám, že je liný pracovat a nic neumí.To tvrdí většina firem...
To je reakce na tenhle článek z iDnes?

ekonomika.idnes.cz/...

pt®
hodnocení

0x

ÚP Vám dá doporučenku na volná místa, která má v databázi a ta místa má ÚPnahlášen od firem, kde mají požadavky na zaměstnance a mají pro ně volná místa...

petra18
hodnocení

Ale svým způsobem si též za to mohou i firmy. Propouštejí zaměstnance a ani jim nedají včas vědět.

Firma v první řadě propustí toho, kdo "je liný pracovat a nic neumí". Čemu se divíte?

petra18

Já myslela, že se propouští, když je málo zakázek následkem ekonomické krize. Obyčejnou práci ve fabrice se snad naučí i cvičená opička, na tom není třeba co studovat.*poctar*

Těch důvodů může být víc. To máte pravdu.

doplněno 24.08.17 20:42:

Některý firmy úmyslně a rádi střídají zaměstnance. Může být zaměstnanec klidně pracovitý, šikovný, ale když to ta firma tak dělá, že neprodlužuje smlouvu... V obchodě fimy to dělají. Po půlroce neprodlouží smlouvu nikomu. Není problém zjistit, které firmy to dělají. Divím se, že to jedubabi neví. V novinách to taky kdysi psali, že to některé firmy dělají. Tím chci říct, že to není žádná novinka. A ne vždy může zaměstnanec za to, že přišel o práci.

doplněno 24.08.17 20:48:

A nejen že to psali v novinách, ale i se to říká mezi lidmi a to už pěkně dlouho, že to některé firmy dělají. Takže tak.

petra18

Já ale zapomněla, že firmy též rádi čerpají dotace na nezaměstnané z Úřadu práce a když to vyčerpají, tak je propustí a naberou zase další lidi. Teď se staví proti úřadu a tvrdí, že nezaměstnaný je stojí peníze a čas. Mají půl roku dotace, tak ten nový zaměstanec z pracáku tam je pro firmu velmi výhodně. Nechtěli by si tak náhodou zaměstnavatelé též zkusit trochu pracovat, aby se uměli vcítit do lidí, místo toho remcání do médií, jak je nezaměstnaný otravný póvl pro ně.

Přesně tak. Nejhorší je, když firma, co pořádá rekvalifikační kurz, slíbí zaměstnanci práci a na konci kurzu řeknou, že žádná není. Nebo je, ale jen na 3 měsíce. A platí to taky ÚP v rámci MŠMT. Ta firma dostává dotace, jak říkáte. To je pak měsíc zbytečný chodit na kurz. Špatná zkušenost je taky zkušenost.

doplněno 25.08.17 10:05:

A ty firmy co pořádají rekvalifikační kurzy dostávají nemálo peněz od státu. Slíbí práci a pak uchazeči stejně nic moc nenabídnou. Nebo jen někomu. Beru ty rekvalifikační kurzy už s rezervou. Nebo ty firmy, co slíbí pak ještě práci.

V tom případě - koho propustí? Opičku, které stačí jeden banán, nebo tu, která chce dva?

petra18

Propustí samozřejmě tu opičku, která chce 2 banány. Má vyšší náklady na mzdu zaměstnance, který je věčně nespokojený s platem a chce přidat. Takže by mohla minimální mzda snad stačit pro většinu pracujících, ne? Komu se 11 tis.Kč hrubého nelíbí ať jde na pracák, víc firma dát nemůže, neboť nemá z čeho.

doplněno 24.08.17 20:22:

Docela by mne zajímalo, jak si vedeme v žebříčku platů zemí EU. s 11 Kč hrubého? Jestli někdo dokáže odhadnout.

Ti zaměstnanci jsou neskutečně drzí, co? Oni chtějí takové peníze a firma, respektive její vedení, na nich tratí *smich*

Tady jsem nedávno dávala tabulku o mzdách, tak si ji tam vyhledejte

poradte.cz/...

doplněno 25.08.17 10:25:

K dotacím - "Na tyto příspěvky není právní nárok a o jejich poskytnutí vždy rozhoduje úřad práce, kde je uchazeč o zaměstnání veden v evidenci." portal.mpsv.cz/...

K rekvalifikaci a dalším možnostem zde - portal.mpsv.cz/...

Jen nevím, zda je těm údajům možno věřit, když v novinách píšou a lidé povídají něco jiného ;)

Dodatek pro nikc - jedubabi nemusí vědět o neprodlužování smluv na dobu určitou, protože to nikdy nepotřebovala.

Propustí toho, kdo je postradatelný. Postradatelní jsou zpravidla lidé s nejnižší mzdou, protože mají též nejnižší kvalifikaci a náhrada se najde snadno. Kvalifikovaní a schopní lidé jsou vzácnost a tu je nutné slušně zaplatit a udržet.

Jinak ale tu fascinaci minimální mzdou dost dobře nechápu. Pracuju ve fabrice, cca 800 lidí, minimální mzdu pobírá 5 (slovy pět).

petra18
hodnocení

Možná by to chtělo ze strany českých zaměstnavatelů si více vážit svého zaměstnance a snažit se ho udržet a motivovat.Není to o tom, ty mi za málo peněz sneseš modré z nebe a budeš dělat nad výkon a já Tě pěkně oškubu a sám sobě dopřeji za Tvoje velké pracovní úsilí nejvyšší možný blahobyt a na Tebe kašlu.To někteří vykukové rádi dělají a k tomu navíc čepají státní dotace.
dane

Petro, když to takhle vidíte, tak proč nepodnikáte taky?

Píšete- sám sobě dopřeji za Tvoje velké pracovní úsilí nejvyšší možný blahobyt Kdo má velké pracovní úsilí není na ÚP a není ani zaměstnancem, dokáže se uživit sám a dělá především sám na sebe.

Přečetla jste si to o podmínkách dotací? Nebo si jen potřebujete zchladit žáhu?

Petro, v dnešní době firma nepropustí zaměstnance, kterého potřebuje. To znamená tedy takového, který chce a umí. Takže třeba pro mě to znamená, že i když jsem školním lavicím dost odrostl, stále se musím učit - jazyky, nové postupy, nové systémy. Za to mám naprostou jistotu, že mě zaměstnavatel potřebuje, takže mě nejen nepropustí, ale i velmi dobře platí. Protože kdyby to nedělal, tak přejdu jinam, třeba ke konkurenci. A to žádný soudný zaměstnavatel nechce.

Částečně to souvisí i s tristní situací našeho školství obecně a odborného obzvlášť. Současným nejvyšším zájmem těchto škol je MÍT STUDENTY - dostávají peníze za kus. Jestli ten ,,kus ´´ něco umí, či ne, není podstatné, takže není výjimka že mnozí študují čtyřletý obor třeba 7-8let a pak ho vykopnou spíše z milosti.

Takže z toho vyplývá - pokud máte zaměstnavateli co nabídnout, bude si Vás považovat.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nerikam ze vsichni ale porste vetsina lidi na pracaku nechce pracovat

chodi po firmach jen pro razitka, prijde a rekne to na rovinu, proc takoveho zamestnat? ztrata casu

nikdo*

@jurajjuraj: To jsou jen TV kecy. Proč když podle vás nechtějí pracovat, je vždycky plno na práci kterou platí MÚ. Já teď nevím, jak se to jmenuje. Jsou VPP a to druhé.Za to druhé dostávají minimální mzdu za 40hod týdně, a lístek na oběd. Dělají pro město různé úklidové práce. Musí chodit v potupných žlutých vestách, s nápisem "Dělám pro město Jablonec.", jak židi za války s hvězdou, a vždycky je tam plno, a každý se bojí, aby ho další rok ještě chtěli. Nikdy se nestalo, že by jedno místo zbylo. A všichni dělají a jsou rádi, že mají alespoň tohle. Takhle to funguje tady v Jablonci. Nevím jak jinde. A pak mi tady bude někdo vykládat, že se jim nechce dělat. Taková blbost...

doplněno 27.08.17 20:39:

@jethro: Ty si opravdu myslíš, že radnice platí 20, nebo kolik jich je, flákačů, kteří nic nedělají? Opravdu si to myslíš? Opravdu si myslíš, že být denně 8hodin, v létě v zimě venku, uklízet sníh, zametat, uklízet bordel kolem popelnic po "slušných-pracovitých", je flákání? Máš divné představy o práci jiných. A nebo neznáš vůbec realitu. Znáš jen TV kecy, který se na všechny valí denně ze všech televizí.

Protože je to práce, kterou dostanou bez jakéhokoliv úsilí, bez jakékoliv kvalifikace a ve které se určitě nepředřou. V "normálním" zaměstnání by museli něco předvést. Tady jsou sice úplně dole, ale bez jakékoliv námahy (tím nemyslím tu fyzickou u lopaty). Takže platí, co bylo řečeno - nechce se jim dělat.

doplněno 28.08.17 07:53:

@nikdo to nejsou tv kecy, to je realita. Pracuju ve fabrice (severní Morava), vedle máme další dvě. Všichni mají nedostatek dělnických profesí a přijímají. Ale musíš mít aspoň nějakou kvalifikaci - svářečský průkaz, vozíkářský, nc stroje, elektro...

Taky bych si tipnul, že řada z nich ty žluté vesty mají jen jako oficiální krytí a kromě toho si přivydělávají načerno bokem.

Vždycky je někdo ten nejschopnější a jiný méně schopný. Nejsou všichni nejschopnější. I z těch nejschopnějších si vybere nadřízený na tu pozici, podle něj, toho nejvíce nejschopnějšího. Ten nejschopnější získá tu nejlepší práci. A ten méně schopný, horší práci. Ale neznamená to, že ten méně schopný je líný nebo že nechce dělat. Je to těžký. Někteří lidé ani nevědí, která práce je pro ně ta pravá vhodná. Tápají, hledají. Na někoho ta dobrá práce prostě nevyzbyde. To neznamená, že je líný nebo že nechce dělat. Někdo se neumí "prodat" u pohovoru. Ale to tak někdy bývá, že ten nejschopnější si řekne o tom méně schopném, že je líný nebo neschopný. Nějak si to vysvětlit musí.

dane
nikdo - víš proč tam dělají chudáčci v létě v zimě v žlutých vestách? Protože nemají zájem si najít normální práci a z pracáku dostanou umístěnku. Na tohle místo není třeba žádné vzdělání, žádná praxe a chudáčci se nemohou na nic vymluvit. Jsou tam jen proto, aby nebyli vyřazeni z pracáku a nemuseli si platit ZP. A toto nejsou TV kecy.-------------------Na někoho ta dobrá práce prostě nevyzbyde - na to jsou rekv. kurzy, ale ani ty liodé nevyuživají, radějí jsou 1 týden zametat.
nikdo*

@dane Příspěvku vašemu a @jedubabičky nerozumím. Asi mluvíme každý o něčem jiném. Ty lidi o kterých mluvím, zaměstnává město. Na plný úvazek, a za minimální mzdu. A je o ty místa docela rvačka. Kdyby těch míst bylo jednou tolik, tak, by se obsadily. Ty lidi chtějí dělat. Ta jejich práce není žádná flákárna. Chtěl bych vidět někoho z vás, jak po 8 hod. uklízení sněhu ze zastávek půjdete na další šichtu na černo, jak naznačuje @jethro. Vy všichni "šťastní", co máte na to, dělat cokoliv lépe placeného, si vůbec neuvědomujete, že nejste, čistě ze statistických důvodů to dno inteligence. Že jsou mezi námi lidé, kteří se narodili prostě s tím, že nemají na to dělat svářeče, nebo cokoliv z prací, kterými nepohrdáte. Prostě tu jsou, protože to tak příroda zařídila. A chtějí práci odpovídající jejich schopnostem. Odpovídající třeba té minimální mzdě. Pro vás to jsou ale flákači. Házíte je všechny do jednoho koše. Nemakačenky, s lidmi, kteří chtějí dělat. Evidentně jsou ochotni dělat cokoliv, jen když jim někdo dá. Ta minimální mzda jim stačí na levné bydlení a na živobytí. A hlavně, nemusejí žebrat, jako ti vaši nemakačenkové o dvoutisícovou sociální dávku. Jsou přeci jen, o stupínek výš. Ale to vy, ve své zaslepenosti TV reportážemi, nikdy nepochopíte. NEJSOU všichni stejní. Jen je VY stejně vidíte. Nenaučili jste se dodnes rozlišovat.

doplněno 30.08.17 17:34:

Ano, je to práce na plný úvazek. Organizuje to úřad práce, Platí to "nějak" město, co já vím. Přednost mají dlouhodobě nezaměstnaní. Počet míst je omezen asi na 20, nevím přesně, a nikdy nezbyde žádné volné místo. Ti, co se jim nechce, se vyautují sami. Nicméně stále je plno. A nevím čemu se @jethro diví. Opravdu jsou to lidi, kteří na víc nemají. Jak si asi mají takoví lidé zvyšovat kvalifikaci, když spousta z nich nemá ani dokončenou devítiletku? Proč úřad práce těmhle lidem vnucuje počítačové kursy, když mu musí být jasné, že nikdy nebudou na počítači pracovat, natož aby si ho mohli z podpory pořídit domů. Ale to přeci ještě neznamená, že je necháme chcípnout hlady. Taky mají nárok na to, se najíst, a někde bydlet. Ale to, že je pořád plno a ještě zbývají zájemci znamená, že nemáte pravdu, že by to byli nemakačenkové. Jsou to jen zoufalci, kteří jsou na dně, bez ohledu na to, jak se tam dostali. Nebudu a nechci pátrat po tom, proč od vás stále slyším tolik zjednodušujících odsudků na adresu těchhle lidí. Pohodlnost? Nechuť přemýšlet? Ovlivnění médii? Nedostatek zkušeností? Nevím. Ale NEMÁTE pravdu. A to je rozhodující.

Čemu nerozumíte?

Mimochodem - vstát prakticky v noci, uklidit sníh před několika vchody a jet na šestou do normální práce zvládám také. No a ta minimální mzda je už dnes a bude od 1. 1. ještě vyšší než mnohý důchod.

jentak*

Promiňte, že se pletu do debaty, ale mám pocit že každý mluvíte o něčem jiném. @nikdo o práci pro město na plný úvazek, za minimální mzdu, a @jedubabička a @dane o VPP či o čem. Měli by jste se domluvit. Takhle je to jeden o koze druhý o voze. Já z toho vyčetl, od nikdo, že když se těm lidem zaplatí, že dělat chtějí. Když jim nabídnete 20h měsíčně, tak se vám na to spousta z nich vyprdne, protože na černo si vydělá víc. Zbydou ti největší zoufalci, kteří se spokojí s tou dvoutisícovkou. jestli jsem to pochopil správně nevím. Závěr ať si udělá každý sám.

@nikdo nejsme v rozporu. I já si myslím, že jsou to jen zoufalci, kteří jsou na dně. Akorát já věřím tomu, že mnoho z nich by se od toho dna mohlo odrazit. Přiznávám, že ne všichni, ale mnozí ano. Aspoň trošku. Tím je neodsuzuju, naopak, věřím jim.

Mimochodem, původní příspěvek byl o tom, že firmy o takové lidi, co zůstávají dlouhodobě na dně, bez snahy (nebo chceš-li, bez možnosti s tím něco udělat, )nestojí. Což je ostatně pravda a není se čemu divit.

pt®

"dane", víte, pro město pracují lidé jinak nezaměstnatelní a bez vzdělání, třeba s nedokončeným základním vzděláním. Věříte, že se třeba podepíší třemi křížky? Mají pr. smlouvu na šest měsíců, tím splní podmínku na přiznání podpory v nezaměstnanosti a po vyčerpání podpory opět nastupují na šest měsíců do práce, na sezonní práce. A tak mají zajištěný alespoň nějaký příjem a sezonní práci.

Proč když podle vás nechtějí pracovat, je vždycky plno na práci kterou platí MÚ.
Třeba proto, že

" Nezaměstnaní, kteří budou vykonávat alespoň 20 hodin veřejně prospěšných prací, budou finančně zvýhodněni. Sankce za nesplnění veřejné služby však nehrozí. Sněmovna schválila senátní novelu zákona o pomoci v hmotné nouzi. Uchazeči o zaměstnání, kteří nebudou ochotni vykonávat veřejnou službu nebo krátkodobé zaměstnání, budou muset po šesti měsících vystačit s příspěvkem na živobytí na úrovni existenčního minima. V případě, že nezaměstnaní budou aktivní, získají navíc 40 procent rozdílu mezi životním a existenčním minimem a dostanou také příspěvek až 300 korun měsíčně na náklady na dopravu."

m.nasepenize.cz/...

Nebo také - "Miliardy ročně posílá stát obcím na financování veřejně prospěšných prací."

novinky.cz/...

V takovém balíku se "pár drobných"vždycky někde může "ztratit".

petra18
hodnocení

Tak Vám musím říci,že na vině jsou vychytralí zaměstnavatelé.Proto ten kdo chce pracovat a přežít,tak tu veřejnou práci vezme jako krajní řešení,když nemá na výběr jiné volby a všude ho odmítají.Zaměstnavatelé zaměstnávají jen své znamé a koho neznají, tak mu napišou toto znění. Bohužel jsme na tuto pozici vybrali vhodnějšího uchazeče.Tak o lenosti to vůbec není,ale o odmítnutí dát práci ze strany zaměstnavatele.Bez jeho podepsané pracovní smlouvy nový pracovní poměr vzniknout jen chtěním uchazeče nemůže.To je stejné,jako bych Vás nechala o hladu a řekla,Vám se nechce jíst.Dneska si šéfové vybírají ani ne kdo něco umí,ale čí je znamý nebo kolik podrstrčí do kapsy ve výběrovém řízení.Nemakačenkové a ten kdo nic neumí je minimum lidí asi 2-3%.Tam není podstatný problém nezaměstnanosti.Spíše,že firmy málo platí a zaměstnanec musí na ně dřít nelidskými podmínkami.Kapitál jde potom do ciziny k bossům, kteří si kupují luxusní hotely,jachty a užívají pohádkových miliard, ale sami by se práce ani nedotkli,jen parazitují na druhých a říká se jim zahraniční pracovní agentury.50% Vaši výplaty je jejich podíl z jednoho zaměstnance ve fabrice.Jsme jen montovnou aut.Tady to dříve fungovalo trochu lépe než teď. Práce jen pro vyvolené co mají štěstí, pokuď se nechtějí nechat odrbat agenturou.

A někde jsou tak příšerný prac. podmínky nebo pár korun ani ne min. mzda. Někde chce zaměstnavatel, aby podřízený dělal 60 hod. přesčasů měsíčně. Nemožnost si sednout při práci a když jsem se zeptala na přestávky, tak mi řekl "vždyť jste v potravinách". Myslí si, že bude člověk dělat od nevidím do nevidím a bez přestávek a možnosti si něco zařídit. Nevěřím moc tomu, že je po krizi a malá nezaměstnanost. Tolik přesčasů před 15 lety určitě nebylo. Opravdu to nepamatuju. To má člověk dělat dokud nechcípne nebo jak si to někteří zaměstnavatelé představují?

doplněno 29.08.17 12:09:

Pt - líbí se mi, jak jste to napsala. Na zkrácený úvazek se dá třeba dělat v DM nebo v Rossmanu, ale peníze nestačí. Je to na poloviční úvazek. Takže ještě k tomu brigádu si sehnat. Brigády jsou, ale nejde to na důchod. Nejhorší to bude po padesátce s prací. Třeba to dám dohromady s nějakým migrošem, co bude brát těch 22 tis. za nic:-D.

petra18

Ano, je to tak paní Nick.dělat, dokuď člověk nechcípne v této době na aristokratickou smetánku. Nejlépe od rána do večera a bez volna jako robot. Potom dostanete mzdu, která Vám stěží pokryje náklady na bydlení a živobytí. Kolem Vás pak projede šéf v novém mercedesu a půjde se najíst do nejluxusnějšího hotelu s luxusní milenkou-společnicí doprovod, tak na 3h.obědové přestávky za Vaše vydřené peníze, které on rozhazuje. Zpátky se ještě na 5 min.otočí ve firmě s klíčkama od auta se značkovou vůní a jen tak se projde po pracovišti, jak Vy na něj dřete. Zase zmizí cesta na letiště- dovolená Maledivy nebo Seichelly. Zvolí si svého zástupce, který dohlíží na chod firmy a přes mobil to koordinuje, když je u moře, kde kouří nejdražší doutník a pije značkový alkohol. Možná domlouvá koupi ostrovů či nemovitostí pro sebe. Pokuď ho podmínky pracovníků nezajímají, tak si vypne mobil a všichni se strarejte. Tak to bylo u nás. Minimální mzdu Vám dá proto, aby pro něj zbylo co nejvíce do kapsy. Uvědomte si, že tento systém ať se Vám to líbí nebo nelíbí je výsadou podnikání v ČR. Všude jinde má zaměstnanec lepší pracovní podmínky a je brán s větší úctou pro svého šéfa. To v Německu ani jinde by si Vám nedovolil dát šéf za náročnou práci ve fabrice 450 euro. (11.700Kč brutto). Viděla jsem graf kolik si kdo vydělá v Evropě. Dokonce i naši bratři Slováci nás už předběhli. Jsme kvůli lakomejm šéfům s platama na 5 místě od zadu v žebříčku. zpravy.aktualne.cz/... Nebojte si říct o zvýšení platů Minimální mzda v EU je až 54 tisíc korun v roce 2017. Tak co by si rozmazlený český management nemohl ubrat něco od sebe a přidat svým pracujícím podřízeným? Stačí se jen trochu uskromnit s obřím ziskem nadnárodních podniků. Za lepší podmínky v našem národě musíme bojovat všichni, kdo si umí vážit své poctivé práce a nedovolit se nechat okrádat. Teď někdo se na mne naštve, že živnostníci mají málo ať si zkusím podnikat. Tuto komoditu chápu, že vydělávají stěží jen na chod malé firmy. Proti nim nic nemám. Mám na mysli velké podniky a 2500 pracovních agentur, které se tu přiživují zadarmo.

mot
vy musite byt nasrana osoba uz od probuzeni,ne? tolik nenavisti proti lidem, co vam brani byt jako oni?
petra18
hodnocení

Brání? Musíte se narodit jako nadčlovek.Královská rodina je také dědictví v rodu a nemužete chtít dělat krále taky. Na to jsou vyvolení lidi předem určení.To samé manažeři nadnárodních podniků.Jsou to nadlidi a my jsme jen lidi:)Proto můžete mít jen živnost stánek s klobásami,nikoliv Čez,Microsoft.Na to jsou jiní vyvolení.Buďte více při zemi.
mot
jo tak, to sem nevedel,tim se to vysvetluje.

Závist je jeden ze smrtelných hříchů :(

Zajímalo by mě ale, odkud máte tak přesný přehled o časovém rozvrhu šéfa.

petra18
hodnocení

Já neříkala,že chci tuto vysokou funkci dělat, kde jste to vzali,že já závidím?Já bych okrádat pracující lidi nemohla. Mne jde jen o slušné chovaní šéfů,málo vyhazovu z práce a výplata odpovídající dnešní době a cenám.Nic víc, nic míň.Ať si na Maledivy šéf letí,když nebude šetřit na zaměstnancích a přetežovat je 12-16 směnama.Zaplatit si to ale ze svoji kapsy.
mot
a on to snad neplati ze svoji kapsy?
petra18
hodnocení

Platí to z oškubaných peněz poctivých zaměstnanců, jim ubere a sobě si přidá. Zaměstnance své bere jako otroky,kteří dostanou almužnu.Fandím Sobotkovi,aby se zvyšovala minimální mzda zaměstnanců dřících v otrockých podmínkách,někdy i bez možnosti se u stroje napít nebo jít na WC.Zažila jsem to v montovně v Kolíně ,vím o čem mluvím.

Mzda zaměstnance je pouze výslednicí nabídky a poptávky. Pokud jste těžko nahraditelný specialista s velkým přínosem pro firmu, dostáváte vysoký plat, pokud jste operátor lopaty, kterých je na každém rohu deset, pracujete za minimálku. Plat ředitele s tím nesouvisí vůbec nijak.

mot
a ty penize co maji dostat poctivi zamestnanci nejsou toho podnikatele?
pripominate mi rozhovor s jednou cigankou, ktera strasne nesnasela bile, protoze jim krademe cast jejich davek. mela predstavu, ze kazdy clovek dostava (od nekud) pridavky a zli bili se maji dobre, protoze okradaji chudaky cigany o ty jejich pridelene davky.

Vážená, když zde brečíte nad těmi chudáky otroky, on je někdo násilně k té práci donutil? Řekl bych, že sami přišli, odsouhlasili a podepsali smlouvu, ve které je zanesena jejich pozice a platové podmínky. Vše se odvíjí od poptávky a nabídky, pokud nemám co nabídnout, nic neumím a nedokáži se postavit k práci, tak mohu být rád, že mě vůbec někdo zaměstná.

pt®

"nick", já Vás chápu. Něco jiného je zákon a něco jiného je praxe. Prostě je to špatně nastavený systém, který zaměstnavatelé používají. Vidím třeba v Penny, ty prodavačky, které pracují, jako stroje, kolikrát přesčasy, je to vidět na jejich únavě a pak musí fungovat doma pro svoji rodinu. Kdyby zaměstnavatelé zaměstnávali více prodavaček na zkrácené úvazky, nebyly by prodavačky tolik unavené a mohly by se více usmívat a být více ochotné. Když vezmu opět tu Belgii, kde ženy úplně normálně pracují na zkrácené úvazky, aby zvládly děti a rodinu, tak to u nás velice pokulháváme. Sice zákon takový zkrácený úvazek umožňuje, ale zaměstnavatelé toho nevyužívají. Proč? Protože by museli odvádět za další zaměstnance zdr. a soc. pojištění. V některých firmách u nás, dokonce využívají dvojí vyplácení zaměstnance. Jedno, z které jsou odvody na zdr. a soc. pojištění a druhé, kde tyto odvody nejsou, takzvaně dvě prac. smlouvy. Ve výsledku, je to tak, že výplata je jakžtakž, ale při odchodu do důchodu se pro výpočet důchodu počítá jen z odvodů. Snad to píšu srozumitelně. Je to v rámci zákona, ale trochu oklikou. Kdo si tím neprošel, nebo o takových praktikách nemá ponětí, tak to nechápe a ani Vám zřejmě neuvěří. Prostě u nás je neúcta lidí jeden k druhému a to se projevuje ve všech svérách. Bohužel, jak já říkám "bez Boha to lidé nedají dohromady". To je moje přesvědčení...

iz*

Systém "dvou smluv" s odvody a bez nich je důsledkem nejen snahy zaměstnavatelů "ušetřit", ale i zaměstnanců, kteří vidí jen "příjem navíc" a důsledky nedomýšlejí.

Vím, že existují i lidé, kterým nic jiného, než přistoupit na podobné návrhy, nezbývá, ale podle mne jich není většina. Myslím, že většina "slyší" na momentální vyšší příjem, na zadní kolečka (nemoc, důchod, ...) nemyslí.

Slušnost není výsadou víry nebo věřících, slušnost najdete i u mnoha nevěřících. A naopak i mezi věřícími existují lidé povrchní, pokrytečtí, závistiví, ...

Podle mne s tím Bůh nemá nic společného, za tímto stojí jen a jen lidé → nevěřící i věřící společně.

doplněno 29.08.17 11:52:

K poslední větě: Tím míním, že by podle mne nebylo správné očekávat, že by Bůh měl pomáhat napravovat to, co si "navařili" lidé.

pt®

" ivzez", ano, je to tak, někteří nedomyslí na důchod a spokojí se s výplatou, jindy jinou možnost lidé nemají a nebo si myslí, že to na přechodnou dobu zvládnou, než si najdou zaměstnání jiné.

Mrzí mně, že jste nepochopila moji poslední větu, i když to, co píšete je pravda. Asi mně zase někdo napadne, že cpu všude Boha, ale pokud žije lidstvo v nedokonalosti, ve stavu světa, v kterém se nacházíme od prvotního hříchu, tak tyto situace se budou vyskytovat. Tím, že jsem napsala, že bez Boha to lidé nedají dohromady, mám na mysli stav světa. Já věřím na jiné uspořádání světa, říkám tomu "Boží království", kde v lidské dokonalosti nebude docházet, k takovým praktikám a selháním, kterým se neubrání nedokonalý člověk, ať již věřící, či nevěřící. Ale to by bylo na delší popovídání a ne zde v tomto vlákně. Jen jste neporozuměla, co mám na mysli a vysvětlila jste si to po svém. A nemám Vám to vůbec za zlé, to se stává docela často.

doplněno 29.08.17 18:00:

" ivzez", není zde volná diskuze, tak odpovím krátce a velice se zadavateli otázky omlouvám:

" ivzez", myslím, že lidé za svou historii, toho chtěli napravit hodně a nesčetněkrát, jenže jim to nejde. Zkuste si přečíst Genesis, abyste získala informace, proč se lidstvo dostalo do tohoto stavu, pak si přečtěte evangelia, abyste se dozvěděla, jaké je opatření, aby se věci napravily. Je hezké, že věříte lidem, já v mnohém také, ale lidé jsou smrtelní a nedokáží nápravu nafurt všude a ve všem. V Bibli je rada: "Nedoufejte v knížata, v lidské syny, v nichž není vysvobození,"říká David (Žalm 146,3); neboť, když je nejhůře, nic nepomáhají, někdy nechtějí, někdy nemohou...Ten Žalm 146 je krátký a je dobré přečíst si jej celý. Dávám odkaz na "Studijní překlad". obohu.cz/...

iz*

Máte pravdu, neporozumněla. Nenapadlo mne, že míníte stav světa. Ale nestojí i za ním lidé? Neměl by tím, kdo by měl něco napravovat, být ten, kdo to "zavinil"?

Já lidem dost věřím. Věřím, že si uvědomí, kam směřují, i že se pokusí s tím něco udělat. Že se vrátí k původnímu stavu.

pt®

"jurajjuraj", není pravdou, že většina lidí na ÚP nechtějí pracovat, to je holý nesmysl. Ale najdou se i takoví jedinci, kteří opravdu o práci nestojí a použijí všemožné dostupné možnosti, jak se práci vyhnout. Ale není to do nekonečna, prostě, přijde příležitost, kdy je takový ne/uchzeč o zaměstnání vyřazen z evidence...

moravan*
hodnocení

0x

Zajímalo by mně, co si myslíte o této zdejší současné nabídce práce.Je lepší vzít tohle nebo být na pracáku?

Požadujeme

Ochotu pracovat ve třísměnném provoze.
Spolehlivost a zodpovědnost.

Nabízíme

Práce v čistém prostředí na moderním strojích.
Měsíční odměna 16 500 - 19 000 Kč.
Nadstandardní příplatky za přesčas.
Výkonnostní prémie .
Bonus za docházku.
5 týdnů dovolené ročně.
Stravenky 100 Kč/směna.
Poukázky na volnočasové aktivity a vitamíny.

DATUM NÁSTUPU:

Dle domluvy

MZDA:

16 500-19 000 Kč/...

POČET MÍST:

15 - 20

ÚVAZEK:

Plný

VHODNÉ TAKÉ PRO:

Absolventi, Důchodce

MINIMÁLNÍ VZDĚLÁNÍ:

Základní

Sama za sebe si myslím, že práce je vždycky lepší, než se "nechat živit" - z více důvodů. Ale mnozí to budou vidět jinak.

Tohle považuju za standard na nekvalifikovanou nebo nízko kvalifikovanou práci, není to sice žádná výhra, ale ani žádná hrůza. Takový absolvent to bude dělat dva tři roky, získá praxi a možnost jít za lepším. Za mě OK.

dane

Asi se hloupě zeptám. Co je to bonus za docházku ? To existuje? Buď tu práci chci a chodím pravidelně do ní a dostanu bonus nebo tam můžu jít jak mne napadne a budu bez bonusu? Hmm...

Při pravidelné docházce dostanu plat/mzdu, při nepravidelné dostanu áčko a letím. To už neplatí?

mot
treba ze nebudete casto na neschopence, litat po doktorech atd

Nárok na bonus za docházku mají zaměstnanci, kteří odpracují celý měsíc bez pracovní neschopnosti a budou mít 100% docházku. Benefit jako každý jiný - od služebního auta po třeba placený jazykový kurz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]