Nejste přihlášen/a.
Přišla mi dojemná žádost od Moniky Derefakové. Jsem hluboce dojat a zvažuji, jak Monice pomoci. Prosím o radu.
Monika Derefaka msderefaka@gmail.com
10:55 (před 6 hodinami)
komu: monikaderefaka
Můj drahý příteli,Zdravím vás a vaši rodinu od svého upřímného srdce. Při hledání spolehlivého a boha strachu člověka a po náročných snahách prostřednictvím internetového vyhledávání, které jsem udělal na mé nemocné posteli, dostal jsem váš kontakt. V současné době jsem v nemocnici, kde podstupuji léčbu rakoviny jícnu. Před několika dny mi doktor řekl, že nebudu žít až 30 dní.Jsem paní Monika Derefaka, vdova pozdě plukovníkovi Andrea Derefakě, bývalé náměstkyně obrany při Beninském velvyslanectví v Rusku. Můj manžel byli zabiti ti, kteří záviděli jeho postavení ve stejné kanceláři. Před smrtí se slíbil, že bude využívat své bohatství pro sirotčince a bude méně privilegovaný. Proto jsem požádal členy mé rodinyPomozte mi při dávání milosrdenství těm organizacím, které se starají o syrské uprchlíky v libanonském městě; Oklamali mě. Proto jim už nevěřím.Konečně je zde složena 1,2 milionu eur, kterou můj pozdní manžel uložil v bance v Beninu. Když jsem se seznámil s mým současným stavem, rozhodl jsem se darovat tyto peníze jednotlivci, který to využije způsobem, jakým sem směřuji. Budete mít 20% peněz pro sebe, zatímco zbývající zůstatek použijete pro méně privilegované lidi ve vaší zemi, a to naplnění poslední žádosti mého manžela.Nepotřebuji žádnou telefonickou komunikaci kvůli svému zdraví a kvůli pravidelné přítomnosti příbuzných mého manžela v nemocnici. Nechci, aby o této zprávě věděli.Potřebuji vaši upřímnost a důvěru. Jakékoli zpoždění ve vaší odpovědi mi poskytne prostor pro získání dalšího jednotlivce pro tentýž účel. Okamžitě mi napište své Kompletní kontaktní údaje: Vaše plná jména, telefonní číslo, věk, povolání a pozici a zemi.S úctou,Paní Monika Derefaka
Je opravdu dojemné, že při hledání "boha strachu člověka a po náročných snahách prostřednictvím internetového vyhledávání", které "udělal na své nemocné posteli,"... paní Defaka nakonec získala kontakt zrovna na Vás, asi jste ve svém okolí známý jako "boha strachu člověk". A paní Monice je jasné, že právě Vy (mopedista) jste ten pravý, který peníze předá potřebným.
Jenom nerozumím tomu, kde a jak pan manžel "pozdě plukovník Derafaké, bývalá námestkyně obrany"(tedy úředník poměrně chudé země) takové peníze vlastně získal. A proč je chce poslat zrovna Vám. Ale to je vedlejší.
Je smutné, že takovým dopisům vždycky někdo z adresátů opravdu uvěřil a požadované údaje poslal. Takové dopisy jsou do ČR posílány už minimálně 15 let. Dřív to byly dopisy hlavně z Nigérie, takže po zadání "nigerijské dopisy"do vyhledavače je možné na internetu najít spoustu případů okradených lidí, kteří naletěli. Posílám odkazy aspoň na některé:
cs.wikipedia.org/... technet.idnes.cz/... reflex.cz/... jaknapenize.eu/... tn.nova.cz/... afrikaonline.cz/...
Dneska už očividně nejde jen o Nigérii. Podvodníci rozšířili svojí působnost, takže podvodné dopisy, které z lidí mají vylákat jejich osobní ůdaje, jsou zasílány odkudkoli.
Takže mopedisto, je dobře, že zde děláte osvětu. Snad Váš příspěvek otevře oči někomu dalšímu, kdo by jinak dopisu uvěřil. Snad si kvůli Vašemu příspěvku někdo dohledá, jak to funguje a nechá se odradit.
Nu, pokud výzkumy predikují drtivé volební vítezství evidentního megazloděje, proto aby se zde zabránil zlodějnám, tak je v naší zemi takové množství ovčanu opuštených rozumem, že se rozhodně výkukům všech zemí musí vyplácet, atakování Česka různými druhy podvodů.
mopedista
- já se divím - pořád jste chtěli kapitalismus - a teď když ho máte, tak se divíte, že se v něm vyskytují taky "megazloději" !? - jó lidi si rovni nejsou, jak se nám snažili nakecat komouši a kdo umí, ten umí !
A pokud ovčani nejsou až tak rozumem opuštění, tak by si měli umět vybrat mezi megazloději toho nejschopnějšího, kdo umí taky něco jinýho, nežli žvanit jako p. Sobotka a nenávistně štvát jako p. Kalousek, případně megakrást, tak jako církve pod záštitou Lidovců.
Snad tomu nevěříte, podobné dopisy dostávám každou chvíli, jsou to nebezpečn spamy útočící na city a hloupost lidí
Jen jsem si chtěl ověřit, jaké procento má smysl pro humor a jaké procento si myslí, že já to myslím vážně. Samozřejmě, že takové kraviny mažu, tato mne ale zvláště pobavila, tak jsem se chtěl podělit.
Děkuji za účast v průzkumu. Další bude pokračovat na podzim, až to budou nechytří házet do urny Ojebovi Hospodářovi.
Sorry jako...®AB
Zkuste pofňukat v diskuzi na novinkách nebo jiných podobných serverech! Koblihám zdar, AB zvláště! Fňuk
mopedistovi: Tak bylo jasné, že to nemyslíte vážně, ale je dobře, že jste zde dopis zveřejnil. Očividně spousta lidí nemá o podvodných dopisech ani tušení a třeba tak někomu otevřete oči.
Škoda, že si něco takového nepřečetl ten Čech, co mu nedávno v Honkongu přišili 27 let za pašování drog. Jde sice jiný druh podvodu, ale stejně... Prostě někomu uvěřil. Chudák.
Mopedisto, já jsem hodně naivní a důvěřivý člověk. Moje generace se s podobnými věcmi nikdy nesetkala a doposud se mi ani nechce věřit, že takové věci mohou existovat. Ale asi ano, asi proto mohou všelijací šmejdi získávat a okrádat. Ale učím se. Vím, že se takovým lidem nesmím vydat jakýmkoliv kontaktem, jakoukoliv odpovědí, jakoukoliv reakcí. Je to divný svět!
Myslela jsem, že se tazatel překlepnul, když napsal smutek, místo skutek. Ale ne, nezmýlil se.
No a já se na rozdíl od Vás všech, strašně rozplakala. Chudinka malá, za pár dní umře a ta postel na které leží, má také namále když je tak nemocná. Asi červotoč, nebo co. A vy se tady smějete tak strašnému neštěstí.
No a teď beze srandy. Nejhorší na tomhle je to, že na to někdo doopravdy skočí ještě dnes. Ale zase na druhou stranu se dá předpokládat, že takový člověk zase nemá nic, co by mu mohli ukrást. Pokud by se teda nezadlužil, aby vyhověl dalším požadavkům které budou následovat. Něco podobného jsem slyšela v létě v rozhlase. A ten pán se opravdu strašně zadlužil a dokonce někam vycestoval a dokonce ho tam zavřeli do vězení, protože udělal nějaký dluh v hotelu. Nepamatuji si to už, ale to co co jsem slyšela bylo opravdu neuvěřitelné. A přesto se to stalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.