Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám celkem strach chodit sám to lesa, slyšel jsem že je možné, když bych už narazil na nějého medvěda, prase atd. vystrašit ho pistolí nebo něčím co vydá silný zvuk výstřelu.
Neporadil by mi někdo něco?
Děkuji
Kdo se bojí, nesmí do lesa Stačí dupat, šlapat na větve aby praskaly a říkat "huš huš". Zvuk bouchačky nedoporučuju, akorát tě bude nahánět hajnej. Spíš pepřák. Píšťalka řehtačky klapačky - proč ne, akorát hladový medvět bude vědět z větší dálky že jde oběd :D Mmch. medvěda pokud nezastřelíš, tak ho zvukem bouchačky leda tak nas... a sežere tě
No, důležité je nebát se a chovat se v lese tak, jak máte. Prase ani medvěd nejsou šelmy, které se plíží neslyšně podrostem. O obou víte daleko dopředu. Tady máte návod, jak se chovat tam, kde jsou medvědi: selmy.cz/...
Pokud už chcete mít něco akustického, zkuste osobní alarm. Poptejte s v jakékoliv prodejně zbraní.
Tady u nás je divočáků požehnaně. Když probíhají, máte pocit, že se třese zem. Nikdy si nevybírají snadnou cestu, houština vás neochrání. Naopak. Proběhnou jí jako pavučinou. Takže pokud se chcete nějak ochránit, musíte jim jít z cesty. Na strom (u medvěda to nezkoušejte ). A věřte mi, přestože tomu nevěříte, i ten, co v životě nevylezl na jediný strom, to v okamžiku nebezpečí dokáže. M.
Jen ještě přidám jednu příhodu. Myslivec na obchůzce narazil na bachyni s mladými. Šla po něm, tak vystřelil. Odběhla jen mimo dohled. Tak ustupoval lesem a když po něm šla podruhé, tak ji postřelil. Podařilo se mu schovat v krmelci a mobilem zavolal pomoc. Víc podrobností neznám, protože informace, které tatínek "donese"z hospody nejsou vždy kompletní Ovšem poučení je zřejmé. Ani funkční střelná zbraň napadenému člověku nepomohla.
Potkat u nas v lese medveda je opravdu nahoda.
Potkat u nas v lese prase je bezne, ale pokud potkas bachyni s mladaty tak na startovaci pistoli colosus.cz/... zapomen, a zmiz jak nejlip to umis.
Startovní pistole na závody! Přiznám se, že jsem si ji párkrát vzala, když jsem se bála projít neznámé území pozdě večer. Né kvůli medvědům, ale co kdybych potkala nějakého úchyla. Práskne to pořádně, blýskne to, ale nevystřelí. A je malá, vejde se do kapsy.
A nebo píšťalku, co je hodně hlasitá. Ale nevím, jak na to divočák zareaguje. Aby nezačal kopat penaltu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.