Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Potěšení pro jedlíky

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:
avatar babajaga

Dobrý den,

při našich toulkách o dovolené jsme na Vysočině v jednom městě objevili krásné veliké a moderní bistro. Záměrně neuvádím, kde, aby mě nějaký uvědomělý rádce nenaprášil pro reklamu.

Personál velmi početný a ochotný, práce jim šla od ruky, jídla velice chutná, teplá, pěkně vypadající, porce velké. Strávníků se tam střídalo jako much.

Kromě spousty teplých jídel za socialistické ceny, nabízejí i saláty a různé lahůdky. Překvapilo mě asi 5 druhů velkých a bohatě nazdobených chlebíčků, kus za 10 Kč! U nás se chlebíček pod 18 - 19 Kč už nekoupí a není na něm nic moc.

Škoda, je že to tak moc daleko od nás. Bydlet blíž, dovezu své hrnce i sporák do Sběrných surovin a každý den budu pilně docházet na obědy. A věřím, že bych po celý měsíc měla každý den něco jiného při takovém výběru.

Tak, milí jedlíci, tady máte, co bistro ten den nabízelo. Já potěším Milana. Měla jsem řízek z prasátka a bramborový salát. Manžel moravského vrabce. Váhali jsme i nad svíčkovou a kuřecím masem v bramboráku. Bylo toho prostě tolik, že není možné si zodpovědně vybrat. I se 2 limonádami byla útrata 122 Kč za oba. Co byste si vybrali vy?


Potěšení pro jedlíky

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pb®
hodnocení

1x

Tak nad takovým jídelním lístkem bych dlouho přešlapovala a pak volila asi to kuřecí stehno. A příště šla radši jinam, kde to klidně bude drahé, ale pochutnám si. Mně prostě česká kuchyně radost neudělá. A víte kdy jsem šla do vrtule? Když jsme v Itálii potkali zájezd důchodců a pán si pochvaloval, že mají s sebou i kuchaře a ten jim vaří česká jídla. To je jako si vozit do Francie Sklepmistra a Eidam a mlaskat si, jaké mám dobré víno a sýr.

pb - Jistě. Máte pravdu. Ale na druhou stranu, staří lidé si už těžko zvykají na nové, nezvyklé chutě a proto si vezli kuchaře. Já s tím mám někdy taky problém, ale alespoň se snažím. Některé opěvovaná jídla mi taky nechutnají, tak proč se na dovče nenajíst, aby jim chutnalo?

 

hodnocení

1x

To je poslanecká kantýna jinak to není možné.

Pšššt - nebo ji zabaví pro sebe ;)

 

hodnocení

0x

Tak to je sci-fi.

 

vesnaa
hodnocení

0x

Znám moc dobře, a ty zmiňované chlebíčky jsou vyhlášené v celém okolí. *palec2*

vesnaa

Před pár lety jsem si do jídlonosiče koupila guláš s knedlíkem, nepochutnala jsem si - maso doslova plavalo v oleji. Ovšem řízky mají velice dobré, i bramborový salát, bramboráky, pomazánky i saláty. Výborný je šlehaný tvaroh zalitý čokoládou v kelímku. Asi se tam brzy vypravím vyzkoušet současné menu.

 

mot
hodnocení

0x
no tak 3 dny bych si asi vybral, pak uz bych nevedel co si dat. sama smazena, tezka jidla...ale beznemu cechovi to bude stacit a bude si mlaskat...

Já tam těch nesmažených teda napočítal nejmíň tucet. O tom, že jíst se dá i zdravěji, žádná... Ale ty ceny jsou až zarážející. Jak můžou vyjít? Tipnul bych si na vlastní nemovitost a nula zaměstnanců. Ale tomu neodpovídá velké bistro. Snad jedině velké = jen prostorné.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, v našem městečku byl také vcelku levný "bufáč", ale potom přišlo EET a každé jídlo zdražilo skokově o 10 Kč. Vy jste dostala EET účtenku? Zdravím!


doplněno 16.08.17 22:15:

babajaga - děkuji Vám za doplnění.

hodnocení

Ano, Bene, účtenka byla na všechno. Je to řešeno formou samoosluhy, lidé si vezmou tác a postupují k výdeji. Na konci 2 kasy, aby to frčelo, vyjede účtenka. Žádný otrávený číšník, který přešlapuje u stolu a čeká na dýško. Jaga.

Ten tvaroh s čokodádou mě moc lákal, nakonec jsem ale zaváhala. Škoda.

 

hodnocení

0x
avatar ringo

No ty joooo, ještě že to není poblíž. To bych už asi nikdy ta kila neschodil.

Je to důkaz kolik si jinde narejžujou. Neboli když s. e chce, tak to jde. Nemusí být milion do půl roku. Stačí se uživit.

Já letos v létě narazil na podobnou nádražní hospůdku. Odsejpalo to tam, porce obrovské, ceny super /ne tak nízké jako vaše, ale dobré/.

Opravdu to jde a dokonce i s EET.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Sice jsem tam už hodně dlouho nebyla, ale z minulých let a te´d z vyprávění Vesnu dobře znám. Postavena byla někdy v 80. letech. S velkou jídelnou a velkým zázemím pro přípravu stovek porcí jídel. Od prvních chvil si mezi lidmi získala oblibu a drží si ji stále. Podnikání evidentně funguje na principu výdělek malý, ale častý a stálý.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Páááni, to je krááása. Hodně dlou bych váhala, ale nakonec si vybrala. Opravdu, kdyby to bylo blíž, chodila bych si s jídlonosičem. *palec*

 

hodnocení

0x

Neuvěřitelné! Pro člověka, kterému se nechce vařit, nebo pro důchodce je to super! Taky bych chodila s kastrolem pro jídlo, mít to v okolí.

Já bych si napoprvé asi vybrala švestkové knedlíky, nebo kapustové karbanátky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]