Nejste přihlášen/a.
Měla bych dotaz... Před pár měsíci jsem si našla přítele. Všechno bylo zalitý sluncem. Byla jsem hrozně šťastná. Bohužel mě na jaře kvůli absenci nepustili k maturitě, a tak jsem pomáhala příteli se připravovat, jelikož maturoval. Po státní maturitě jsme se sešli a kvůli blbině jsme se chytli. Najednou přestal reagovat. Já jsem čekala a byla trpělivá, ač to nebylo jednoduché. Jak jsem tenkrát byla blbá... Na zprávy mi odepisoval po několika dnech a stále mi vyčítal tu bezvýznamnou hádku. Když maturitu udělal, tak jsem doufala, že se to vrátí do starých kolejí a bude to fajn. Jenže se nic nezměnilo a já to ukončila. Potom psychickém teroru (nechci to tu rozebírat) jsem to přestala zvládat a málem jsem spadla do anorexie. Kamarádi mě hodně drželi nad vodou. Na rozchod nic neodepsal a po měsíci mi napsal. Sešli jsme se a vymlouval se a lhal. Zůstali jsme "kamarádi". Nepsali jsme si, ale byli jsme v pohodě. Po pár týdnech psal znovu a znovu. Dneska mi napsal... Psali jsme si asi půl hodinky a byl milej. Chtěl mi pomoct s maturitou a chtěl se sejít. Nechtěla jsem, ale chápal to. Ovšem, zmínila jsem se, že bych chtěla v říjnu ať maturita dopadne, jakkoliv odletět pryč. Odpočinout si a přijít na jiný myšlenky. Poradili mi to i kamarádi i můj první ex. On se mi začal vysmívat. Napsal, že mu přijdu směšná a ať si jsem se svými kamarády a vrátím se k ex. Napsala jsem mu, že s nikým nejsem a nemá důvod žárlit. Napsal, že mi musí zase začít věřit. Nemohla jsem uvěřit svým očím. On, co mě psychicky týral si dovolí něco takové napsat... Začal mi sprostě nadávat, vysmívat se a byl strašně zlej. Zeptala jsem se proč mi napsal a on " zeptej se ex" a já že musí být zřejmě zoufalej. On se mi vysmál s tím, že měl perfektní a dlouhej vztah. Nemohla jsem ho poznat. Jeho poslední věta mě dorazila nejvíc... "Nezkoušej mi odepisovat. BLOKUJU SI TĚ". Jenže teď se mám učit a jen brečím. Hrozně mi to ublížilo. Bylo dost věcí, co udělal, ale tohle jsem nečekala ani v nejmenším. Nevíte proč to mohl udělal? Proč tak obrátil?
Pusťte ho k vodě. Kdybyste mu chyběla, tak se ozve, ale asi se to nestane, protože nemá patřičný zájem. Láska asi vyprchala a nezbývá, než to přijmout. V každém vztahu jeden z těch dvou miluje víc a trpí ten, kdo ještě miluje a byl opuštěn. Musíte se naučit v životě přijímat i neúspěchy a vyrovnat se s nimi, jako všichni ostatní. Je to těžké pro každého, ale je třeba si uvědomit, že se dějí na světě daleko horší věci, než že Vás opustí nějaký kluk. Co byste dělala, kdyby Vás opustil jako manžel a měla jste 3 děti? Nebo jste onemocněla nevyléčitelnou nemocí? Lidem se dějí opravdové životní tragédie a taky to musí zvládnout. Každá ztráta Vás v životě posílí, i když si to teď nepřipouštíte, a posune Vás o kus dál.
Dobrý den, proč to udělal bude vědět ten chlapec, ale možná to neví ani on. Zkrátka, má takovou povahu a Vy jste o nic nepřišla - po maturitě si počkáte na lepšího a snad vyzrálejšího i klidnějšího. Hledáte nyní odpověď, ale tu nenajdete. Byla to jeho chyba a Vy se hlavně naučte na tu maruritu, ať ji "nepoděláte" kvůli jednomu chlapci, který je nečitelný, ubližuje a zrazuje. Zdravím!
Nevíte proč to mohl udělal? Proč tak obrátil?
Nevíme, nevím, neví (konkrétně) možná ani on.
Ze života ale vím, že většinou (pominu-li vyloženě patologické osobnosti) ubližuje ten, kdo si není jistý sám sebou, potřebuje si "něco" dokázat - kolikrát jen to, že může a projde mu to. Opravdu chcete někoho, kdo je schopen to kdykoli zopakovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.