Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často používáte sprchový gel

Od: nevim* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den jak často se myjete sprchovým gelem popřípadě jiným přípravkem na tělo?
Pár lidi mi řekli že se tímto přípravkem myje denně, já ji používám tak 3-5 do týdne podle toho jak se mi chce dlouho trávit ve sprše.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kazde sprchovani az do vyprazdneni nadoby.

doplněno 16.08.17 11:01:

Roztira se mi to lepe nez mejdlo.
Tekuty mejdlo mam jen na ruce.

pb®
hodnocení

0x

Každý den, ale jen něco (zadek, nohy, podpaží). Na zbytek mi stačí voda.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Sprchový gel vůbec nepoužívám. Hrozně vysušuje pleť. Raději mám toaletní mýdlo.

hodnocení

0x

Každé mytí - 1 až 2x denně

amo

Pri kazdem sprchovani, kvalitni gel nevysušuje spiš naopak, staci tat trochu na myci houbu, napenit a mate penu na cele telo :)

doplněno 16.08.17 10:45:

Jak mohlo driv lidem chybet neco, co neznali? To je jako kdyz se driv zaprahali zivi kone, protoze auto nikdo neznal, dnes holt nekomu nechybi ani kone pod kapotou *ua*

hodnocení

0x

Na tělo obden, jeden den jen vodou, na obličej, jen čistou vodu.Na intimní části speciální plrostředky na ně 2 x týdně, jinak jen vodu.

gel
hodnocení

0x

Nějaké gely a jiné přípravky na tělo nepoužívám. Postačí mi voda a obyčejné mýdlo. Je to jen tahání peněz od lidí co jsou ochotní utrácet peníze za něco zcela zbytečného. Kdysi tyto nesmysly nebyly a nebo ne v takovém množství jako nyní a naší rodiče a dědové se dokázali bez toho obejít a vůbec jim to nechybělo. Je vidět, že ty často přihlouplé reklamy dokážou zblbnout nejednoho člověka. Tím nemám v úmyslu nikoho odrazovat od používání těchto nesmyslů. Je to pouze můj názor a i když někteří se mnou nebudete souhlasit tak je mi to jedno. Klidněsi to používejte jak kdo chcete a kolikrát chcete.

nevim*
hodnocení

Já to nemyslela nějak špatně, ať se každý myje čím chce. Jen jsem chtěla udělat průzkum kolik lidi se myje jen vodou a kolik používá sprcháč.
gel

Já to také nemyslím špatně a rozhodně nemám v úmyslu nikoho odrazovat od používání těchto podle mne nesmyslů nebo za to kohokoliv kritizovat. Ano, ať se každý myje čím chce. Je to každého věc.

hodnocení

0x

Střídám mýdlo Dowe se sprchovým olejem, ve vedrech po koupání v bazénu jen osprchuji vodou, někdy popadnu nějaký sprchový gel, ale to málo kdy, prostě to střídám, hlavně používám to, co nevysušuje.

hodnocení

0x

Používám hlavně mýdlo. Gel, pokud dostanu jako dárek, samozřejmě také, ale mít plnou skříň mýdel mě asi naučila kdysi maminka.

pohanka*
hodnocení

0x

Sprchový gel, šampon, nebo 2 v jednom nepoužívám již několik let. A to kvůli chemii. Nepovažuji tento chemický výrobek vstřícný k lidskému tělu a pokožce, též tekuté mýdlo na ruce je velmi nešetrný výrobek. A vůbec to je sajrajt vůči přírodě, do vody jdou tak z čistírny odpadních vod látky, které jsou neodbouratelné a ničí životní prostředí. Jako samozřejmě každá jiná chemická vymyšlenina. Bohužel, bez hodně věcí se člověk ,,neobejde,,. Nebo ještě jinak, tohle mohu ze svého života lehce odbourat a nahradit přírodními věcmi.

Sprchový gel lze zcela jednoduše nahradit obyčejným mýdlem, tedy nejen obyčejným, ale i medicinálním /přírodním/, či marseillským mýdlem, nebo eco mýdlem z firmy drogerie Madel - Winnis. Jsou i jiné, já jsem napsala ty, co používám já.

Sprchové gely mě nevoní, ale smrdí a velmi těžko se člověk zbavuje mazlavého pocitu pod vodou. Smajlík koupání.

gel

pohanka: *palec* Já ty různe sprchové gely a jiné přípravky do sprchy a ke koupání nepoužívám. Používám ale šampon, ale pouze na vlasy a to obyčejný nejčastěji březový. *koupani*

hodnocení

0x

Moje kožní lékařka doporučuje svým pacientům sprchové gely vůbec nepoužívat. Jde o saponáty, které se špatně smývají a vždy na kůži trochu zústane. Dochází k vysušování, svědění, ekzémům. Jarem na nádobí byste se také nemyli a přitom je složení podobné. Mýdlo je zdravější !

gel

Je to asi všechno oblbování lidí a způsoob jak tahat peníze z lidi za kdejakou blbost.

pb®

A v mýdlech je zase hydroxid, úplně ten stejný, jako se sype do ucpaných odpadů. Právě jsem si to zkusila pH papírkem. Mýdlo má pH 9, tedy je zásadité, kdežto tekuté mýdlo, sprchový gel a dokonce i ten přípravek na mytí nádobí má pH 6-7, tedy mírně kyselé až neutrální, rozhodně ne zásadité. A co se Jaru (a jiných prostředků na mytí nádobí) týče, jde o nejvíc testovaný přípravek na největším počtu lidí. Však v době, kdy ještě nebyly myčky, myla hospodyňka nádobí v Jaru několikrát denně. Nevadí to ani mně, s atopickým ekzémem. Dokonce jsem si v Jaru i několikrát umyla vlasy. A víte co se stalo? Nic, vůbec nic. Vlasy mi nevypadaly ani jsem si je nezničila, hlava nesvědila. Svého času dokonce chovatelé svoje kočky před výstavou koupali právě v Jaru, to když se ještě nedaly sehnat speciální šampony.

liska*
hodnocení

0x

Vůbec sprchové gely nepoužívám, jen kvalitní mýdla a nebo jen vodu. Ulpívají a špatně se splachují, jejich pH většinou nevyhovuje pokožce. Kdo má ekzémy, tak mu sprchové gely nedoporučují.

gel

liska: A jak poznáš které mýdlo je kvalitní a které nekvalitní? Podle ceny, podle toho, že je více navoněné, podle obalu? Já si myslím, že i ty levné obyčejné mýdla můžou mít stejnou nebo podobnou kvalitu a rozdíl od těch dražších a údajně kvalitnějších bude asi ve většině případů pouze v intenzitě navonění a více reklamované značce. Nic proti mytí se pouze vodou, ale ne všechno se dá umýt pouze vodou bez použití mýdla.

pb®

A vy jste to pH měřila, nebo jen papouškujete to, co někdo někde řekl/napsal? Mýdlo pH 9, gel 6-7. Co je pro pokožku lepší snad už víte sama. Nebo ne?

liska*

Moje velmi stará maminka měla kožní problémy. Zhoršila se, pokud ji během hospitalizace umyli erárním sprcháčem. I když jsem ji myla sprcháčem na citlivou pleť, tak jí to svědilo, nehledě na to, že se to špatně oplachovalo. Kožní lékařka jí proto doporučovala mýdla z lékárny nebo aspoň pro mimina.

hodnocení

0x

Používám ho x krát denně, protože s ním plním v koupelně, na WC i v kuchyni nádobky s pumpičkou na tekuté mýdlo. Používám ho tedy nejen na sprchování, ale i místo mýdla. Na dovče si s ním myju i vlasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]