Nejste přihlášen/a.
Dovolím si souhlasit jen v tom smyslu, že jakýkoliv pohyb na netu je sledovatelný a jsou lidé zabývající se sociálním inženýrstvím, kteří sestaví váš profil podle toho jaké stránky navštěvbujete jak dlouáha na nich jste kam míříte myší jak rychle píšete na klávesnici a jaké hrajete hry a jak se vám v nich daří a kolik času věnujete vyhledávání a jaké máte gramatické chyby. Podle tohoto profilu vám pak vyskakují kontextové reklamy ušité vám na míru. Ano, může to být chápáno jako šmírování. Já osobně to beru tak že je to v pořádku a nijak mě to nevadí. Když si stoupnu na václaváku pod koně a budu koukat na lidi jak se pohybují a jak komunikují pak si o každém z nich vytvořím profil a budu schopný je oslovit s konkrétním návrhem na nějaký obchod. Tak jak mne pozorují servery na netu tak mne může pozorovat každý. Nežiju ve vzduchoprázdnu. A necítím že by mi tím někdo bral svobodu. Já si svou svobodu nesu v sobě ve svých myšlenkách a ve svým srdci a nikdo mi ji nevzme. Já sám se rozhoduju co udělám a jak naložím se svým časem a se svými prostředky a jak moc se nechám ovlivnit reklamou nebo názory druhých. To je moje svoboda, že sám rozhoduju o svých věcech. A jestli mě u toho někdo pozoruje? pak je to dobře, protože se možná ode mne něco naučí a pak bude dělat věci podobně jako já a budeme si blízcí... Svoboda není v tom jak vypadáme a jak se projevujeme, svoboda je v tom jak moc můžeme ovlivnit dění kolem sebe podle svého přesvědčení a své vůle... budiž chvála internetu se všemi důsledky a šmírováním která jsou logickou a neodmyslitelnou součástí.
jakápak svoboda, už to, že vlastníte mobilní telefon znamená, že se o každém vašem kroku ví.Jednou, a nebude to zase tak dlouho trvat nás při narození očipují a bude to.
Chápate tedy slovo svoboda tak, že o vás nikdo neví co děláte a kde se nacházíte? Do souhrnu významu slova svoboda zahrnujeme i právo na soukromí, ale když začnete používat veřejný prostředek, což internet je, pak jste pod veřejným dohledem. Návštěvou jakékoliv webové adresy je stejné jako když jdete k někomu na návštěvu fyzicky. Je to jako jít po ulici kde na vás může koukat každý kdo se na ulici pohybuje, můžou vás pozorovat sousedi a všichni kdo jsou poblíž. Nesvobodu a šmíráctví v souvislosti s internetem osobně vidím v tom když někdo pomocí síťových nástrojů vykrade data z mého pc, která jsemsám neurčil pro sdílení. S mobilem je to stejné. Pořád máme právo volby telefon a internet nemít a nepoužívat. Absence soukromého telefonu a síťového připojení není trestně a žádný zaměstnavatel a ani úřad či výkonná složka nesmí znevýhodnit nikoho kdo není majitelem či uživatelem telefonu nebo internetu. Podobnost je i v používání automobilu. Chcete mít takovou svobodu, že by vás a vaše auto nebylo vidět když někam jedete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.